Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie ze 70. let, která mi velice připomíná filmy Petra Schulhoffa jako Zítra to roztočíme, drahoušku, Co je doma, to se počítá, pánové, Příště budeme chytřejší, staroušku. I zde vidíme reálný socialismus a především s posledně jmenovaným filmem i nějakou tu kriminálku. Ve spořitelně je přepadení a po lupiči se rozhodnou pátrat dvě svérázné důchodkyně. Mimojiné jedna z nich Nataša Gollová, pro kterou to byla podle mého nejlepší role od Císařovýho pekaře. A jak se dívala skrz přepážku, hodně mi to připomínalo scény z Eva tropí hlouposti. Nakonec obviní roztržitého Herzána ala Pierra Richarda s hlasem Waldemara Matušky nebo kdo to vlastně zpíval. [8497. hodnocení, 167. komentář, 66%] ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek mám prostě ráda! Když padne řeč na Hrzána, vybavím si Drahé tety a já. Krom toho, že jsou ve filmu zakonzervované artefakty mého dětství, musím i po letech ocenit komediální herectví Jiřího Hrzána. Komedie lehce ulítlá, ale příjemně. (Nataša Golová i Jiří Hrzán natočili svůj poslední film v roce 1983.) ()

masw 

všechny recenze uživatele

Jiří Hrzán to sice semtam přeháněl, ale byl i vtipný a dodal filmu právě tu komediální stránku. Tety byly místy otravné, ale tak to mělo být. Jen ta Iva Janžurová mi tam moc odseděla, teď je mi i postavy Hrzána líto, že si ji měl vzít. A za zmínku stojí i tři vteřiny vlasatého Jana Krause (!!!). Ale musím uznat, že tento film mám rád, takže jsem hvězdičku přidal. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Polovina sedmdesátých let byla ideově zatížená zcela neomluvitelně, a přece se s té nejtěžší mlhy doby aspoň na čas vynořily dvě dámy prvorepublikového pozlátka. Věra Ferbasová v "Jáchymovi" i Nataša Gollová zde se tak rozloučily důstojně. I když pravdou je, že tahle krimi komedie je v některých pasážích křečovitá a úsměvná i s jiných důvodů než se původně čekalo (přehrávání všech herců), tak patří k tomu lepšímu, co tehdy vzniklo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • V závěru filmu, kdy jede Michal (Jiří Hrzán) autem naposledy k tetám a cestou si zpívá, je při pohledu čelním sklem možné vidět, že projíždí vesnicí. Při pohledu z profilu auta je však okny vidět příroda. (Jardaboss)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)

Reklama

Reklama