Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neuroticky vůči televizním manýrám - tak jsme tomu ostatně u nich zvyklí - začínají Pythoni vyprávět o tom, jak je rozhlas a televize totálně ovlivnili. Média totiž nejvýstižněji ilustrují - někdy bezděčně - svou dobu. Stačí je tedy sledovat a domýšlet mediální "zvyky" ad absurdum. K úspěšnému přijetí na univerzitu v Oxfordu dostal Graham Chapman od tatínka umělé psí hovno. Vychrtlý matador budoucí skupiny se měl jmenovat po otci Cheese, ten to však změnil a dal si prakticky neexistující jméno Cleese. A u televize při sledování jednoho obzvláště pitomého tanečního čísla otec pravil: "Myslím, že tohle nikdy nenahradí zábavu, že?"

Tak jako Cimrmani začínali Pythoni o několik let dřív s uchem u radia. Bylo jim 11 až 12 let. Pak se tak nějak učili a utíkali ze škol a v roce 1962 viděli první kultovní věc na evropském divadle - londýnskou revue Beyond The Fringe - studentský kabaret na elitní úrovni.

Pak přišly časopisy MAD a HELP - tedy první drsné komiksy a Terry Giliam. A v roce 1963 přibyl Michal Palin. Mezi univerzitami Oxfordem a Cambridge se nejen závodí na veslicích, ale soutěžilo se i ve studentských kabaretech. Stejně jako dnešní mladí srandisti i zárodek Monty Pythonů směřoval na festival do Edinburghu. Tam se všichni tak nějak sešli a připadali si, že jsou fakt dobří.

Potom se trochu živili u svého úhlavního nepřítele a inspirátora BBC a pak viděli epochální televizní show That Was The Week That Was - To byl týden co už není - s Davidem Frostem a rázem věděli kudy. Psali pro něj všichni a on jim věřil. Následoval pořad Nekruťte svým přijímačem a to už byli všichni pohromadě a příběh mohl definitivně začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

easaque 

všechny recenze uživatele

4+ Na tomhle dokumentu byla dobře odvedená práce a dozvíme se téměř vše o zrodu komické skupiny, vývoji i skonu a samozřejmě o jejich členech. Mě osobně překvapilo spoustu zajímavých informací kolem fungování televize BBC a události související s natáčením Svatého grálu. Jejich fanouškům rozhodně doporučuju. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Němi 

všechny recenze uživatele

I když se může (částečně oprávněně) zdát, že míra nových informací by mohla být hustší, stopáž dalece přesahuje běžné dokumenty a možnost téměř šest (přesněji pět :) hodin sledovat Pythony je... k nezaplacení. Už jen za skutečnost, že "Almost the Truth" není předepsanou oslavou velikánů, ale značně demytizující a otevřená zpověď, ve které se nevyhýbají i těm nejtěžším tématům, by zasloužila sama o sobě maximální ohodnocení. Co jej zajišťuje suverénně je pak fakt, že pro klasické "mluvící hlavy" nelze najít příjemnější a vtipnější představitele. __ 4,5* ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborný, profesionálně a pečlivě udělaný pětihodinový dokument, z kterého je cítit, že ho autoři točili jako Ultimátní pomník Největšího komediálního tělesa Všech dob. Což se jim, myslím, v zásadě podařilo. Dozvíte se spoustu nového o jednotlivých členech skupiny, jejich rodinách, vzdělání, o jejich předpythonovské kariéře, jak se dali dohromady (<-první díl), o začátcích a vývoji Létajícího cirkusu, jeho přijetí v dobové atmosféře (<-druhý), o dynamice a skrytých problémech skupiny, jejím rozpadu a konci Cirkusu (<-třetí) a konečně o třech celovečerních filmech, jejich vzniku, pozadí a přijetí, každému z nichž je věnován jeden díl. Jestli mi tam osobně něco chybělo, bylo to zásadnější a podrobnější rozebrání samotného pythonovského humoru, což je z mé strany jen hnidopišství. Ať už Pythony milujete a chcete se podívat na ty dva krátké archivní klipy a jeden nový rozhovor, které jste ještě neviděli, nebo jste o nich neslyšeli vůbec, jelikož jste právě přiletěli z Marsu, a chcete se nechat přesvědčit o jejich genialitě, tohle je dokument, který byste si neměli nechat ujít. 90% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Výborný a zábavný dokument o jednom fenoménu. Chtěl bych vidět tu televizní debatu, kde Michael Palin a John Cleese obhajují Life of Brian před tím profesorem a biskupem. Z ukázek je vidět, že oba Pythoni byli totálně nad věcí, že byli ochotní se za svůj film i porvat a že používali opravdové a silné argumenty. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Pro všechny příznivce Johna Cleese, Terryho Gilliama, Erica Idla, Terryho Jonese, Michaela Palina a Grahama Chapmana NUTNOST...dobře udělané, vtipné a jsou to zkrátka moji milovaní Pythoni...jsem zhruba v půlce sledování dokumentu a vrátila se mi chuť projet znovu všechny možné skeče (a že jich není málo), které tato skupina géniů vymyslela :) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama