Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $90,777Tržby Celosvetovo $90,777▐ režisér Cary Fukunaga sa teda riadne profiluje medzi dosť drsných režisérov čo sa filmovej palety tíka, opäť tu máme silnú krvavú drámu z Afriky, kde odboj nejakej čudnej frakcie likviduje všetko čo mu vojde do cesty, príbeh sa odohráva z pohľadu chlapca čerstvo naverbovaného do odbojovej skupiny a ten prináša smutný pohľad na proces upadnutia jeho mysle až takmer na samé dno súdnosti a začlenenia do nechutných praktík tejto skupiny ako že vojakov osloboditeľov, Idris Elba ako vodca odboju skvelý, úvod filmu prekvapí svojou detinskou hravosťou a tým umocní aj zážitok alebo lešpie povedané znechutenie z toho čo dokáže človek v tomto svete vykonávať, sila tieto filmy /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM PŘÍŠERNÉ VĚCI. DĚLAL JSEM PŘÍŠERNÉ VĚCI. BUDEŠ SI MYSLET, ŽE JSEM BESTIE NEBO ĎÁBEL. JSEM VŠECHNO Z TOHO…“ /// Za 15 minut se seznámím s Agu a pochopím, že jedinej způsob, jak se vyhnout v (některých) africkejch státech válce, je bejt mrtvej. Agu vstoupí do povstalecký armády. Nejde o nešťastnou shodu náhod. Prostě takovej je život. Umění přežít – v tom je největší síla africkejch kluků. Naučej ho používat mačetu, a protože hlava je jako meloun, je jeho první zabití silným okamžikem (zřejmě i pro něj). Klučina Agu, hnusný myšlenky a neskrývaný násilí jsou průvodci snímku. Patří sem. Je to Afrika! Spolu s těma parchantama si uvědomíte, že s některýma věcma jim nikdo nepomůže. (Třeba s oživením kamaráda.) A když si některej z nich bude někdy schopnej představit neválečnou budoucnost, bude to úspěch. Za sebe jim přeju, ať jejich jedinou nadějí není cesta do Evropy. P.S.: Konečně pořádná role pro Idris Elbu. Taková, jakou dostanete jednou za život. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2005 napsal Uzodinma Iweala, číst nebudu. 2.) Mám rád filmy plný dětí. 3.) Thx za titule „UniCorn“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

vorheese 

všechny recenze uživatele

Jste-li slepí, je tu brail. Jste-li hluší, je tu znaková řeč. Jste-li emocionální roboti, je tu Beasts of No Nation...film, který vám neustále sděluje, jak se máte cítit. A navíc vás na rozdíl od normálního diváka nebude rozčilovat fakt, že všechna ta hluboká moudra padají z klučiny, co se sotva naučil mluvit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Šílená věc ze šílené země. Vybavil se mi při tom Hotel Rwanda a hlavně Mad Dog... Kolik takových dětí přišlo o své dětství a zemřelo? A kolik jich mělo to štěstí, že přežily a staly se z nich malé zabijácké bestie bez soucitu? Agu, snad zasažen návštěvami kostela z časů před či snad že byl přemýšlivější, si to vše uvědomuje... Smutný fakt, že až to skončí, už si nikdy nebude hrát. Jakmile totiž svým AK a mačetou zabijete pár lidí, změní vás to. Dětská duše ihned a navždy zestárne. Obávám se, že Agu byl svým myšlením byl světlou vyjímkou. Lakmusovým papírkem, kterým nám filmaři předvedli tu celou hrůzu. Nenapadá mne jak z toho ven a ačkoliv mi je těch lidí líto, jsem rád, že se to děje tam a né tady.. Ty neustálé boje mezi různými frakcemi, kmeny, boje o míle savan a městeček s hliněnými domky s orezlými střechami z vlnitého plechu. Ale také boje o naleziště drahých kovů, diamantů a zlata... Jenže... Ono se to sem k nám teď valí otevřenými dveřmi... Tihle lidé a nejde jen o Syřany mají ,,obohatit'' naši kulturu? Padá na mne deprese. Dávám za plný počet hvězd, protože takovéhle téma asi už lépe natočit nejde. A z čeho jsem byl opravdu paf, byly herecké výkony prakticky všech. Ať už šlo o velitele nebo samotného Abua. Také chválím skvělý hudební doprovod! Dávám tedy 5 kouzel proti nepřátelským střelám. * * * * * ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Filmový tvorca Cary Fukunaga, v dnešných časoch jeden z najlepších novodobých režisérov, a hoci som videl od neho zatiaľ iba tento jeden film, nebojím sa to tvrdiť už teraz, sa po neúspechu natočiť remake nepodarenej adaptácie Stevena Kinga. IT, vrátil k práci na tomto scenári, podľa knihy, na ktorom pracoval sedem rokov. Je to dosť dlhá doba, uznávam, ale čakanie sa vyplatilo, pretože Beasts of no Nation je veľmi originálny, osobitý a skvelý film. Vojnová dráma z prostredia Afriky nám predstavuje krajinu sužovanú občianskou vojnou. Hlavnou postavu je chlapec Agu, ktorého rodina sa usídlila v bezpečnej utečeneckej zóne. Netrvá dlho a vojna sa dostane až sem, zo dňa na deň sa musia ľudia, ktorý nechcú bojovať, odsťahovať, aby aby neskončili v epicentre krvavých bojov. Aguov otec, a nakoniec aj chlapec samotný, tu zostanú, ale netrvá dlho a sami sa ocitnú v nebezpečí. Vojaci ich pochytajú a aby s nimi nemali veľa práce, obvinia ich z vlastizrady a rovno popravia. Chlapcovi sa podarí nejakým zázrakom ujsť do džungle.Tam sa chvíľku fláka, ale opäť netrvá dlho a natrafí na ďalšiu ozbrojenú silu, tentoraz na povstalcov. Aby Agu prežil a vykonal svoju pomstu za rodinu, pridá sa k povstalcom a po boku svojho veliteľa, perfektného motivačného rozprávača a tak trochu pedofila, bojuje v prvých líniách proti nepriateľom a vyslobodzuje okolité dediny. Ako to v kvalitných vojnových filmoch býva, realistické násilie, strach, trápenie a psychické, už nikdy nevyliečiteľné problémy, sú tu znázornené, takmer dokonale. Tieto následky pod vplyvom vojny, na malom chlapcovi zanechávajú hrozné následky. K tomu sa pridajú ešte drogy (heroín) a máme výsledok, ktorý nieje na konci znázornený, tak hrôzostrašne deštruktívne ako by sa to popri čítaní týchto riadkov mohlo zdať, ale svojim spôsobom to úplne stačí a divákom vkladá, nie vtieravým spôsobom, na pery otázku..." Ako je vôbec možné, že sa v tomto civilizovanom svete môžu diať ešte stále takéto ohavnosti.?" Tvorca má odo mňa veľkú poklonu,preto, že si scenár sám napísal, sám si to zrežíroval a dokonca sám stál na poste kamery. Na jeden projekt je to dosť veľké bremeno, ktoré nie každý dokáže zvládnuť. Myslím, že aj nejakého Oscara by som daroval. Aspoň za výpravu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Ghane a trvalo viac ako 35 dní. (ambron)
  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama