Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

F.W.Colqhoun**** soudí, že druhou reakcí na tento film (první vidím jako problematickou) je nahlédnout pravdu vlastní bezcitné existence a pochopit, že tohe svinstvo, aby důkazů o nevalné hodnotě lidství nebylo málo, sledujeme pro zábavu. Tím je řečeno skoro všechno, zbývá jen doříct, kdo je oním "dětským vojákem", jak se rodí, jak povstává jeho vědomí, čeho všeho je schopen a jakým způsobem nás (ano, myslím sebe a tebe) ohrožuje a co se stane, až mu budeme stát tváří v tvář - a kde to bude? TADY nebo v SRDCI TEMNOTY. ... Tohle byla recenze, ještě jedna osobní vzpomínka: Kdysi, už po "sametu" jsem byl požádán, zda bych nevzal do obchodního úseku Míšu (tak se tu říkalo každému černochovi, protože měl kudrnaté vlasy a jeho skutečné jméno nedovedl nikdo vyslovit, nebo se to nikomu nechtělo). Mohl by zpracovávat frankofonní země. Přímo do obchodu jsem ho nevzal, ale zůstal a zpracovával zde náhradní díly. Později, když jsme (jako fabrika) dosáhli ročního obratu přes miliardu korun, jsem mu mavrhnul misijní cestu do rovníkové Afriky; založíme tu tiskárnu a vybavíme ji našimi stroji. Jeho odpovědí bylo něco jako "všechno ale tohle ne". Vždyť tam ještě máš rodiče, sourozence, kamarády z dětství, namítnul jsem, nechceš je vidět? Jo, to bychom ale museli mít s sebou pěknou spoustu dárků! Máme plný sklad propagačních předmětů! Pak už jen smích a kroucení hlavou. Myslím, že se neobával ze setkání s příbuznými a známými, ale ze setkání s dětskými vojáky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem si pošmákl neskutečným způsobem. Film jsem měl na svém radaru již hodně dlouho, ale pořád mi nějak unikal. Nyní už jsem si tento rest splnil. Fukunaga patří mezi nejlepší režiséry současnosti, o tom není sporu (doufám, že nový Bond nezklame). Jeho práce s kamerou, nápaditý scénář, pevná řežisérská ruka, tyto všechny aspekty tvoří nezapomenutelné jádro jeho filmů. Bestie bez vlasti je příběhově zasazena do nejmenované africké země zmítající se v občanské válce. Celý příběh je vyprávěn z pozice osmiletého kluka, kterému osud fakticky nepřeje, jednoduše mu život háže fůru klacků pod nohy. Musím podotknout, že ten malý klučina to zahrál naprosto s bravurou, nejvíce mi utknul jeho dialog na konci, kdy hrál zejména svýma očima. Jinak vedlejší herecké pozice obsazené neznámými jmény, samozřejmě kromě Idrise Elby, který se velitele jedné z mnoha frakcí zhostil taktéž na jedničku (nechápu, že mu utekla nominace na nějaké vyznamnější ocenění). Konec ve vás zanechá dost pocitů, donutí vás to se zamyslet. Jedno z nejlepších dramat na Netflixu, velice kladně mě to překvapilo. Za mě dávám 85 % ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $90,777Tržby Celosvetovo $90,777▐ režisér Cary Fukunaga sa teda riadne profiluje medzi dosť drsných režisérov čo sa filmovej palety tíka, opäť tu máme silnú krvavú drámu z Afriky, kde odboj nejakej čudnej frakcie likviduje všetko čo mu vojde do cesty, príbeh sa odohráva z pohľadu chlapca čerstvo naverbovaného do odbojovej skupiny a ten prináša smutný pohľad na proces upadnutia jeho mysle až takmer na samé dno súdnosti a začlenenia do nechutných praktík tejto skupiny ako že vojakov osloboditeľov, Idris Elba ako vodca odboju skvelý, úvod filmu prekvapí svojou detinskou hravosťou a tým umocní aj zážitok alebo lešpie povedané znechutenie z toho čo dokáže človek v tomto svete vykonávať, sila tieto filmy /70%/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Beasts of No Nation mají největší problém se svou fiktivností, z níž potom pramení slaboučký příběh, který je v celé své délce vlastně jen nakouknutím někam do Afriky a jejích barbarsko-válečných zvěrstev. Účelové? Zcela jistě. Znepokojující? Oproti konkurenci nikoliv. Ano, jedná se o drsný snímek o dětských vojácích, ale o nic nového pod sluncem nejde a kdo má trochu nakoukáno, nemůže být mixem bezkonkurenčně dokumentaristicky alarmujícího Hotelu Rwanda a Města bohů nijak zaskočen. Nerad bych opomněl ve výčtu taky Nepohodlný Diamant, protože všecky zmíněné jsou o větší, či menší kus lepší než BoNN. 69% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film som videl ešte predtým, ako som sa začal zaujímať o streamovaciu službu Netflix. Je to jeden z mála filmov, ktorý nevykresľuje afričanv ako obete, ale ako krvilačné tvory, ktoré sa vraždia navzájom medzi sebou. Dosť realistická sonda do mysle zmäteného dieťaťa, ktoré sa stane vojnovým strojom a aj veľmi intímnym priateľom vodcu, ktorý zvrhne zlú skorumpovanú vládu a v krajine rozpúta ešte väčšie peklo, aké tam bolo. Porovnajte si to s knihou/filmom Pomaľované vtáča a zistíte, že vnímanie hrôz vojny z pohľadu dieťaťa sa dá ponúknuť oveľa lepším spôsobom. Na druhej strane v nasledujúcich rokoch priniesol Netflix podstatne horšie filmy či seriály. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)
  • Ide o prvý originálny film streamovej služby Netflix. (ambron)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama