Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní film s nejlepším dětským hereckým výkonem, který jsem kdy viděl. Beasts of no Nation zobrazuje nekompromisně, syrově, brutálně, emotivně i velmi reálně civilní válku v Africe s děsivým vůdcem Idrisem Elbou, který to s Oscarem myslí vážně. Stopáž vůbec nevadí, film je svižný a velmi poutavý. Překvapivá Indie žánrovka. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM PŘÍŠERNÉ VĚCI. DĚLAL JSEM PŘÍŠERNÉ VĚCI. BUDEŠ SI MYSLET, ŽE JSEM BESTIE NEBO ĎÁBEL. JSEM VŠECHNO Z TOHO…“ /// Za 15 minut se seznámím s Agu a pochopím, že jedinej způsob, jak se vyhnout v (některých) africkejch státech válce, je bejt mrtvej. Agu vstoupí do povstalecký armády. Nejde o nešťastnou shodu náhod. Prostě takovej je život. Umění přežít – v tom je největší síla africkejch kluků. Naučej ho používat mačetu, a protože hlava je jako meloun, je jeho první zabití silným okamžikem (zřejmě i pro něj). Klučina Agu, hnusný myšlenky a neskrývaný násilí jsou průvodci snímku. Patří sem. Je to Afrika! Spolu s těma parchantama si uvědomíte, že s některýma věcma jim nikdo nepomůže. (Třeba s oživením kamaráda.) A když si některej z nich bude někdy schopnej představit neválečnou budoucnost, bude to úspěch. Za sebe jim přeju, ať jejich jedinou nadějí není cesta do Evropy. P.S.: Konečně pořádná role pro Idris Elbu. Taková, jakou dostanete jednou za život. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2005 napsal Uzodinma Iweala, číst nebudu. 2.) Mám rád filmy plný dětí. 3.) Thx za titule „UniCorn“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"O rok mladší DaViD" to vystihol. Pri takomto snímku, ktorý si berie na "paškál" tak serióznu tému, no pritom nedokáže v divákovi zanechať "dieru" na duši, nemožno dúfať v obžerstvo pri konzumácii švédskych stolov. Čakal som od tohto filmu omnoho viac, a tak príbeh Agu-a, ktorý si prešiel dvojnásobnou premenou, v mojej mysli upadne do zabudnutia skôr, ako sa počas spánku prevrátim na druhý bok. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jediný spôsob ako nebojovať je byť mŕtvy... Autentický príbeh, ktorý má však obrovskú chybu, že nie je zasadený do žiadneho konkrétneho reálneho prostredia. Tá neurčitosť bola určite cielená, ale keď ide o takýto typ vojnových filmov, tak oceňujem, keď sa to celé odohráva v nejakom určitom priestore a čas (alebo aspoň približnom). Čo sa týka filmu, očakával som od toho o kus viac (hlavne kvôli premrštenému hodnoteniu). Ale v konečnom dôsledku to bolo v niektorých fázach naozaj zbytočne naťahované a vyplnené zbytočnými scénami dlhých prestreliek a pochodovaním džunglou. Príbeh o osude malého Aguho mal na môj vkus až príliš málo zlomov (vlastne len dva), a tak mi to prišiel napokon celý film relatívne jednotvárny - aj keď mal aj svoje silnejšie fázy, no tých bolo žiaľ na tú dĺžku filmu dosť málo. 3* sú tak akurát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není látka, která by zajímala každého, na druhou stranu je vždycky zajímavé se podívat do jiných částí světa a zjistit, jak to tam vlastně funguje/nefunguje. "Beasts of No Nation" jsou však mimoto také ukázkou mistrovského herectví, a to jak v případě dětských, tak i dospělých rolí. No, Afriku opravdu moc neznáme. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Ghane a trvalo viac ako 35 dní. (ambron)
  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno