Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepravdivý český název filmu je svědectvím zoufalé snahy distributora najít v tom aspoň nějaký příběh. Kterýžto ale neexistuje. Motiv hlavního hrdiny, kterého po letech úspěšné kariéry vyhodí z práce, protože nemá vysokou, se úplně ztratí. Nějaké sbližování mezi ním a jeho učitelkou vůbec neexistuje. Místo toho se hrdina kamarádí s podivně vzorným gangem, který mu bůhví proč pořád ve všem pomáhá a chodí na nudné přednášky ekonomie. ____ Když jsem viděla první záběry filmu, pomyslela jsem si, že je fakt průšvih, když má Tom Hanks na sobě evidentně mnohem silnější vrstvu maku-upu než Julia Roberts. S dalšími minutami se ale ukázalo, že to je ještě to nejmenší, co může na tomhle nudném ničem divákovi vadit. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Správně pomalé, velmi optimistické, chytlavé a "nebezpečně" pozitivní. Každý má v tomto filmu druhou šanci a zpravidla se jí snaží využít. Larry Crowne v podání Toma Hankse je neskutečnej frajer, ačkoliv mu k tomu musí dopomoci jeho mladší spolužáci :-) Romantická linka není tou zcela hlavní, ale krásně doplňuje onen příběh přerodu hlavního hrdiny a zapadá tak do celkové skládačky. Julia Roberts působí příjemně, nepřehravá a dobře se na ní kouká. Celkově pomale plynoucí příběh o obyčejných věcech, s jemným humorem, příjemnou atmosférou, ale s neobyčejným obsazením. 7/10! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Z kulinařiny Toma Hankse tu máme malou ochutnávku toho, jak můžeme dopadnout bez vzdělání. No, pak taky, že i mezi studentem a učitelkou může vzplanout plamínek lásky, a že na vysoké jsou zakázány pouze dvě věci: kouřit v prostorách školy a používat mobilní telefon na hodinách ekonomie. Motorkáři si můžou přičíst jednu hvězdu... 50% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle se opravdu nepodařilo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že půjde sice o obyčejnou a neoriginální romantickou komedii, ale svým způsobem příjemnou a milou, jenže postupně se z filmu stává větší a větší nuda, dobré momenty zde opravdu nenajdete a všechny postavy tady mi přišly strašně divné. To, že Tom Hanks je skvělý herec asi psát nemusím, ale pokud jde o jeho tvůrčí činnost, tak žánru komedie by se měl vyhýbat, jelikož tento film mu nevyšel ani po stránce scénáristické, ani po té režisérské. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)

Reklama

Reklama