Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Plytký, klišoidný a nudný scenár, až sa mi nechce veriť, že sa na ňom podieľal Tom Hanks. Asi by sa mal venovať iba herectvu, to mu ide na jednotku. Film zaspal dobu minimálne 20 rokov, taká príbehová úbohosť na základe starej scenáristickej mustry už dnes nikoho neosloví. Navyše mi Hanks vo filme pripadal ako umelý android, naprogramovaný na vrchol slušnosti, konzervatívnej strnulosti a dobroty. Celý jeho zjav bol podčiarknutý neprirodzenou vizážou, miestami som mal chuť poťahať ho za líce a presvedčiť sa, či to ozaj nie je guma a len Hanksov dvojník, pričom ten pravý si v skutočnosti pri nakrúcaní spokojne sedel niekde v štábe a popíjal kávičku. 40/100 ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchoučký a nenáročný filmek, že to i člověka, který má tuto odnož rád, zamrzí. Tom Hanks evidentně neměl s tímhle snímkem prakticky žádné ambice, a dle toho je i výsledek. Hodnocení kolem 60% sice vypadá bledě, ale na tenhle film zkrátka sedí a urážka to není. Kdo ho vynechá, o nic nepřijde; kdo ho zkoukne, nic nezíská, ale taky nic neztratí. Vidíme pár milých situací, pohodový a mnohokrát viděný příběh se sympatickým hrdinou. Kdo naopak většinu filmu sympaticky nepůsobí, je to Julia Roberts. Chápu, že to má víceméně symbolizovat stav, v jakém se po tu doby její postava nacházela, ale zkrátka mi lezla na nervy. Na konci už to šlo, ale ani tak žádný zázrak ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)

Reklama

Reklama