Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica prakticky nastavuje laťku vysoko všem dramatickým a i scifi seriálům, po všech sezónách mohu říct, že v porovnání s ostatními (SW, ST, SG) je kvalitou absolutně jinde. Perfektním castingem a hereckýmí výkony a dobře uchoupenou látkou mne opravdu přikovala Caprica (coby prequel událostí z BSG) do křesla a nedovedu si představit tento scénář lépe zpracovaný v televizním formátu. Caprica bude jiná (dost možná ještě více orientovaná na postavy, plná morálních dilemat, (ne)lidskosti a s tím souvisejících náboženství vs terorismu) ale je dost pravděpodobné, že nebude dělat Battlestar Galactice ostudu, což mne opravdu těší. So say we all (fans) :-) ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé. Docela poutavé. Prima hudba - především ta ve V-clubu... Slušně nahozená virtuální síť. Relativně jsem se snažil přijmout možnost zálohy mozku, vědomostí, vzpomínek synopsí... myšlenkových pochodů, charakteru... a i jsem si to tak nějak odkývnul - jakože se holka řádně nascanovala, a pěkných pár hodin měla hlavu připojenou k síti, aby tam nahrála své ... "alter ego" ... Je tu zmíněn datový objem "člověka" cca 100TB. Já se obávám, že to bude krapet víc... ale kdo ví... každopádně jsem skoro zklamaně odpadnul, když týpek v pohodě zrekonstruuje kámošovu dceru z 300MB. Vtipný a zároveň ohromně smutný je pro mě fakt, že se to evidentně bude hodně zabývat náboženstvími, vírou... a tak... Pro mě je to plus i mínus... Uvidím, jak se s tím poperou. každopádně už v piloty mě pár myšlenek zaujalo, pobavilo... Zoe je teď u naší matky, bohyně Athény, Lacy. Bude o ní pečováno. Bude milována a hýčkána po zbytek věčnosti. Moc to nepomáhá, že? Pravda je, že mně to také příliš nepomáhá. Zoe je mrtvá. A žádné svitky, modlitby, oběti ve chrámech, nic z toho nám ji nevrátí, že? ()

Reklama

Matrinx 

všechny recenze uživatele

WOW. Myslím, že všechny obavy některých lidí z BSG komunity, že Caprica spadne daleko od stromu byly úplně zbytečné. Vždyť na tom makají ty samý lidé jako na mateřské BSG, kteří nás NIKDY nezklamali. Věřím jim i v Caprice :) Bez diskuse, pět hvězdiček. Už se těším na seriál, bude stát za to... BSG NOT DEAD! So Say We All!!! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že seriál Battlestar Galactica nesledujem, pretože v mojom veku sa už seriály neoplatí pozerať. Zo strachu, že sa nedožijem konca, nečítam ani romány nad 500 strán a do nejakých strategických hier sa tiež bezhlavo nepúšťam. 92 minútový film však stíham bez stresu a koniec koncov sa Caprica dá pozrieť aj bez znalosti čohosi so skratkou BSG. Na TV film je to divadielko viac než slušné a viac než slušné sú aj výkony Stoltza a Moralesa. Ak divák neočakáva nejaké obrovské startrekovské sci-fi prdy, tak pod 70% neohodnotí. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica pokračuje :-)..po předchozím zklamání ze seriálů, kterejm jsem dal v záchvatu nadšení pět hvězdiček se v tomhle případě nechci unáhlit a tak dávám 4 s tim, že se to brzo změní, jestliže se pojede timhle tempem..obával jsem se, žeuž to nebude mít takovou šťávu jako BSG, ale opak je pravdou..autoři zřejmě ani trochu nepotřebujou, aby se děj odehrával ve vesmíru..o to víc zapracovali po myšlenkový stránce a zřejmě se v rámci různejch filosofickejch a etickejch témat jeeště dostatečně nevyřádili..to je jenom dobře..So say we all! ()

Zajímavosti (12)

  • Alessandra Torresani, představitelka Zoey Graystone, v jednom interview prozradila, že když natáčeli scénu, při které ji měla Paula Malcomson, která ztvárnila Amandu Graystone, udeřit, tak se Paula tak zdráhala, že ji k tomu museli Alessandra a režisér dlouho přemlouvat. Při samotném provedení scény pak byla Paula údajně tak naštvaná, že dala Alessandře natolik silnou facku, až jí vytrhla část prodloužených vlasů a obtisk její ruky zůstal Paule na tváři po zbytek dne. (Caszidy)
  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • V jednom z dialogů zmínila Lacy (Magda Apanowicz) bohyni podsvětí Hekaté. Narozdíl od jiných řeckých bohů nebyla Hekaté nikdy dřív v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004) zmíněna. (Caszidy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno