Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám v oblibě starší Refnovy dánské filmy o kodaňském podsvětí, musela mě tahle švédská nedomrlá nápodoba zákonitě zklamat. Námět je de facto stejný - srbské gangy se opět přetlačují s všelijakými barevnými gangy o trh s fetem, ale zatímco u Refna mě to hodně bavilo, tady už moc ne. Děj na mě většinu času působil tak nějak trapně, jak se křečovitě snažil o světáckost, skoro jako kdyby to točili Češi... Hlavní "hrdina", norský studentík, který se v závěru pustil do přestřelky s policajty jako ostřílený gangster, byl k smíchu. A švédský Radovan se s tím dánským už vůbec nedá srovnat... Prostě zklamání, hodně slabé tři. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Seversky chladný a o to víc realistický thriller, který víc než na akci či násilí staví na typově přesné charakterizaci postav. Hlavní hrdina JW si na nákladné večírky bohatých přátel vydělává vedle studia taxikařením a různými vedlejšími melouchy. Na kontě má všehovšudy něco přes 200 švédských korun a to je dostatečný motiv přijmout nabídku svého šéfa dopravit vězně na útěku, jinak známého drogového dealera, do bezpečí. A už v tom jede! Přijímá nabídku prát peníze narkomafii! Ve své naivitě si JW myslí, že prostě snadno bude ve vatě. Jenže zákony podsvětí jsou neúprosné. Začíná drsná hra kdo z koho a jak na ty Araby, Srby, Hispánce a Albánce vyzrát. Pořekadlo "Vlk se nažral a koza zůstala celá" tady opravdu neplatí. S nadcházejícím koncem jsem měl trochu obavy jak vše dopadne, ale Švédové nejsou naštěstí Američané. Joel Kinnaman v hlavní roli studenta , kterému to pálí je výborný a ve své herecké filmografii už má i připravované pokračování Snabba Cash 2...Příjemné a hlavně neotřelé překvapení kterým mě Švédové dokázali, že stále umí dobře natočit kriminálku! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neláká mne vymetání snobských večírků a tak na své případné podnikání s kokainem nebudu žádat eurodotace, chudým ho nechám za dumpingové ceny a do škol ho dodám zcela grátis. Jsem zkrátka charakter a hodlám se dožít vyššího věku než švédští obchodníci arabského, srbského či albánského původu. Moc dobře jsem se s nimi totiž necítil, zábavy jsem si taky příliš neužil a nepotkal jsem jedinou sympatickou postavu. Takže, kdyby všechny postavy tohoto snímku v závěru zemřely, tak bych přidal hvězdu za happy end, ale to se, bohužel, nestalo, takže tři jsou tak akorát. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dalsia skvela kriminalka zo Svedska. Snabba Cash je dalsim dokazom ze skandinavska kinematografia v poslednych rokoch hravo svojimi thrillermi prevysuje aj velky Hollywood. Pribeh je realisticky a nepredvidatelny. Herecke vykony vyborne e rezia tiez. Som zvedavy ako mozaika pribehov do seba v dalsej casti zapadne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srbové, Albánci, Hispánci, Arabové, koks a jeden frajírek z obyčejných poměrů, co touží moc a moc najít si pevné místo mezi zlatou mládeží, za což je ochoten zaplatit jakoukoliv cenu. Nebo si to alespoň myslí. Jedním z hlavních taháků je nejednoznačnost postav, kdy nenajdete snad jednu jedinou veskrze pozitivní, což dává větší prostor k tomu, aby se člověk s některým z aktérů ztotožnil. Tomu napomáhá i výborná práce herců. Dalším je pak málo vídaná autentičnost podpořená bezchybnou kamerou a celkovou atmosférou. Jsem toho názoru, že spousta lidí si na konci řekne "Jo, tak nějak to chodí." a já jsem jeden z nich. 90% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno