Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

I když se po celý film děj s hrdinou vůbec nemazlil, stále si The Kid udržuje jakýsi sluneční paprsek, aby toho nebylo na diváka moc. Krásný příklad toho, že když se chce, všechno jde...jen se tomu musí jít naproti a Kevin Lewis šel dost dlouhou a trnitou cestu – o to je jeho životní příběh silnější a pro diváka poutavější. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poznámka "Nakrútené podľa skutočného príbehu" mi už pripomína ospravedlnenku na všetko, čo vo filme nevyjde. A v tomto filme toho nevyšlo dosť. Najsilnejšie na mňa zapôsobilo bezútešné detstvo Kevina, ktoré aj napriek preháňaniu ukázalo podobnosť problémov s neprispôsobivými a impotenciu sociálnych ustanovizní v Británii a u nás. Prerod Nataschy McElhone z úlohy v Roninovi na úlohu v tomto filme mi pripomenul premenu Charlize Theron vo filme Monštrum. Ale inak zvyšok filmu ma dosť nudil a tak si v pamäti uchovám iba spojenie The Kid - Charles Chaplin, Jackie Coogan. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ryzí sociální drama vypovídající o šikaně a krutém dětství v disfunčkní rodině se postupem času mění v boj o udržení se na vlastních nohách a proplouvání mezi mafiánskými kastami. Ponurost ani autenticita nešly na dřeň a po emotivní stránce by bylo ještě co vylepšit. Dějová linka ale byla pestrá, a tak je to nakonec oproti očekávání právě nepředpokládatelný vývoj příběhu a různorodost postav, která určuje relativně slušnou kvalitu. Hodnotím vesměs vysoko, nicméně ve mně zůstává dojem, že titul je mírně nadhodnocený. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama