Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavný pedagóg Immanuel Rath (Emil Jannings) nájde niektorých svojich študentov, ako si prezerajú šteklivé fotografie kabaretnej umelkyne Loly Loly (Marlene Dietrich), a navštívi miestny klub The Blue Angel, aby ich tam nachytal. Učiteľ sa však po vystúpení Loly do nej zblázni a nakoniec rezignuje na svoje miesto v škole, aby sa oženil so svojou milovanou. Manželský život so ženou, ktorej úlohou je prinútiť mužov po nej túžiť, je však zložitejší, ako si Rath predstavoval. (Arsenal83)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Biligvní jazyková verze Modrého anděla, která byla točena souběžně s německou verzí v angličtině. Na přeobsazení nedošlo, jen byly pokráceny dialogy a k jednotlivým scénám se přistupovalo méně vulgárně, jako kdyby už na počátku bylo jasné, že anglická verze bude určena pro puritánský export. Teoreticky také ano, ale během krátké doby, kdy Marlene zaujala jako hvězda Maroka, nebylo nutné dále její slávu podporovat sekundární verzí jejího prvního zvukového filmu a kvalita zvítězila nad předsudky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Blu Endžl 1930 ma dva snimky - kvalitnejsia je anglicka verzia, s viac dialogmi, menej vulgaritami, tato nemecka je - co sa tyka hercov -rovnaka, len je skratena o par dialogov a je aj vulgarnejsia. 67 % ()

Reklama

Reklama