Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osloboditeľ zvierat Charlie Cranehill, hľadaný v USA za domáci terorizmus, vyjde z utajenia, aby koordinoval celonárodnú akciu, zatiaľ čo jeho odcudzený otec, riaditeľ obchodnej spoločnosti, sa ho snaží nájsť skôr ako FBI. Film zároveň sleduje mladú ženu z ochranárskej organizácie, ktorá bojuje so systémom za lepšie podmienky zvierat v chovateľských zariadeniach. Snímka rozoberá témy novodobého vykorisťovania a využívania zvierat pre ľudské "potreby" formou dobrodružného road movie. (whack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

whack 

všechny recenze uživatele

Film odhaľuje v reálnom svetle aktivistov z hnutia za oslobodenie zvierat, ako aj aktivistku za welfare zvierat, ktorá odhodlane lobuje priamo v kanceláriách šéfov firiem. Film priam až dokumentárnou formou zobrazuje ideológiu aktivistov, rozoberá viaceré problematiky, od utrpenia zvierat v pokusných laboratóriách a veľkochovoch, až po otázku (ne)opodstatnenosti násilia v hnutí. Účinkovanie aktivistu Petra Younga, ktorý hrá v podstate sám seba, to klincuje. Násilie drvivá väčšina aktivistov zásadne odmieta. Animal Liberation Front nie je násilie, napriek tomu sú v USA títo ľudia označovaní za teroristickú hrozbu. Z odhodlania hlavných hrdinov srší cez obrazovku pozitívna energia, a z honu na nich pocit beznádeje. Jednoznačne top film pre všetkých aktivistov, bez zbytočných superefektov a drsňáckych hlášok. Historicky všetci bojovníci za slobodu boli perzekvovaní, démonizovaní a zatváraní – od abolicionistov po bojovníkov proti nacizmu – ale iba do určitej doby. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zvláštní a netradiční film. Poletující kamera působí dokumentárně. Celé je to vlastně o jednom týpkovi, který se svými přáteli bojuje proti týrání zvířat ve výzkumných laboratořích, na jatkách, v chovných stanicích a podobně. Celé to působí na první pohled ekologicky a "vegansky", ale na mne to osobně působilo dost lidsky v tom, že na příkladu ochrany práv zvířat a odsouzení jejich týrání se film zabývá jednou zásadní celosvětovou hodnoutou a to je svoboda. A je jedno, jestli svoboda zvířat nebo svoboda člověka. Je to dost "těžký" film, hlavně drama. Chvílemi působí jeho filosofování naivně, ale bez toho to asi nešlo. !!POZOR!! - film obsahuje mnoho dokumentárních záběrů skutečného týrání, mučení a vraždění zvířat!!! Tyto záběry jsou odporné, šokující a strašně smutné. Osobně jsem dost otrlý, ale většina normálních lidí asi u tohoto bude odvracet zrak... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Poselství filmu je nepopiratelné, ale jeho road movie forma, lofi produkce a způsob vyprávění mi absolutně nesedl. Je to přesně ten pocit, který u podobných snímků mívám a vkrádá se otázka, jak takový film může zaujmout běžně smýšlejícího člověka, když neudělá dojem na někoho, kdo s tímhle aktivizmem sympatizuje. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, u kterého jsem si prakticky za celou jeho dobu nedokázal zvyknout na střih a záběry kamery. Byl to pro mě značně rušivý element. Co však mohu pochválit, je hudba a řada scén, které jsou výborně natočené. Jedná se zejména o pasáže v druhé půlce filmu. Zvažoval jsem i 4*, ale závěrečný doslov shodil dojem na 3*, neboť celý počin pak vyznívá jako prachsprostá agitka za vegetariánství a veganství. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Environmentální, Radikální, Netradiční, Zpočátku roztřepaná kamera i nejasná časová linie se v druhé půlce přehoupli do celkem zajímavého mixu environmentálního dramatu se zajímavou hudbou i ECO poselstvím, které i pro někoho přes velmi radikální názory, zastává práva zvířat s kterými bylo a je, v USA na farmách obřích korporací, ale i v laboratorních podmínkách zacházeno silně nemorálně a odporně. 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Keď sa na konci Jane (Jessica Hagan) spýta Richarda (Randolph Mantooth), prečo zmenil postoj, on ukáže na knihy, dobre známe v ochranárskom hnutí, ktoré má na stole: Making a Killing (Bob Torres), Slaughterhouse (Gail A. Eisnitz), Terrorists or Freedom Fighters? (Steven Best) a DVD filmu Earthlings (2005). (whack)
  • V scéne, kde hlavné postavy spomínajú tzv. feral childs, majú na mysli takých aktivistov, ktorí vybočili z nenásilného hnutia a v snahe pomôcť zvieratám páchajú násilie voči ľuďom. Je to ale dvojzmysel, feral child je v skutočnosti označenie človeka, ktorý vyrastal bez kontaktu s ľudskou spoločnosťou a má preto veľmi obmedzené schopnosti sociálneho správania. (whack)

Reklama

Reklama