Reklama

Reklama

Malý sáček diamantů jejich svět obrátil vzhůru nohama. Co na tom, že se jim do rukou dostal náhodou. Teď po nich pátrá policie i gang zlodějů, kteří chtějí kradené zboží zpět. Až dosud měly obyčejné holčičí starosti: Joanne nenáviděla práci v supermarketu, Cassandra se chystala na první rande se svou internetovou známostí, Kerrys hledala podnájem pro svou lesbickou milenku a Shannon těžce nesla, že její matka opustila rodinu kvůli milenci. Teď je všem čtyřem dívkám souzeno trávit následující tři dny ve dvou městech a dopředu tuší, že na nic z toho, co jim osud chystá, nikdy nezapomenou. Pokud ovšem přežijí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Fr 

všechny recenze uživatele

4 holky. 3 dny. 2 města. 1 příležitost. CO BY SE TAK MOHLO POSRAT??..... Opravdu neobvyklá skládačka. Holčičí trable řízlý pytlíčkem diamantů v příbězích, jejichž zajímavost je neskutečně kolísavá a nutí mě je hodnotit samostatně..... (Shannon 2*/ Cassandra 4* / Kerrys 3* / Joanne 4*), protože holky jsou tu společně jen chvilku. A i když dělají věci, o kterých si obyčejní lidé jen vyprávějí – je mi to často jedno! A tak jediná vzpomínka patří alespoň Kevinu Smithovi. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem sběratelem kalhotek se zajímavými nápisy. 2.) Chtěl bych ukázat dceři (přítelkyni), že internet je nebezpečnej. 3.) Nevím, jak ztrestat bratra. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O diamanty v první řadě vůbec nejde, je to jen zastírací manévr udělat film více zajímavým a napínavým. V podstatě jde jen o to, že tři kamarádky nemají čas si promluvit s tou čtvrtou, která jim potřebu dává několik dní jasně najevo. Místo pomoci jen recyklují obrovské množství trapných výmluv a jediné, co dokáží, je porušení listovního tajemství, jehož etika je v dnešní virtuální době stejně ta tam. Nakonec svou "zaneprázdněnost" omluví slovy: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." [==] Narativní struktura možná vypadá pro někoho poněkud neobvykle nebo složitě, ale podobný koncept byl k vidění už v tolika filmech. 4 kamarádky, 4 dějové linie ve 3 dnech pospojované do celistvého a kauzálně propojeného řetězce událostí vrcholícího opět (o diamantech to opravdu není) již zmíněnou větou: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." Divák vlastně jen odkrývá skutečné významy výmluv, které by na konci měly dávat smysl, ale nedávají !SPOILER! - 1. ztratí panenství, které ztratit stejně chce, 2. zažívá sourozenecké neshody, které zažívat stejně chce a 3. zaskakuje na noční směně v 24/7 supermarketu za sestru a nedokáže říct ne. Ta 4. přitom byla donucena matkou k potratu a dočká se jen ignorace ze strany otce, matky i kamarádek... mezi tím tam neustále poskakují ty diamanty. ()

Reklama

Kailo 

všechny recenze uživatele

4 různé časové roviny čtyř dívek, 3 dny které prožijí, 2 města a jeden velký BANG - film není vůbec o diamantech jak lákal, ale o uvědomění si přátelských priorit. Což o to, jako drama by to mohlo fungovat dobře, ale když film láká na akční "třpytivou" podívanou, tak je člověk zmaten když se následně jedná o emocionální puberťácký výflus. Ale i tenhle výflus umí Noel Clarke obohatit dobrou kamerou, kvalitní hudbou a líbivými herci. 55% [HD] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Holky jsou čtyři a každá z nich si svou hvězdičku zaslouží. Nikoli proto, že by to byly největší sexbomby na světě, ale proto, že všechny příběhy jsou celkem slušné a jejich postupné propojování je přesně tím, proč se rád dívám na filmy. Takže je libo zmatenou holku s pytlíkem diamantů, okradenou barbínu, ráznou lesbičku či hodnou holku s bouchačkou? Všechny jsou tady a i když to ze začátku vůbec nevypadá, tak přinášejí hodně slušnou zábavu. ()

rostlinka 

všechny recenze uživatele

Britská angličtina je správnej úlet! Docela jsem jí přišla na chuť už u Misfits a tady se to jenom prohloubilo. Nečekala jsem, že by mě film mohl tak zaujmout, ale byla to docela pecka. ze začátku jsem moc netušila, ale potom se mi rozsvítilo a začalo jsem si to užívat. Občas mi pil krev šílený střih, ale asi to k tomu filmu patří. A btw. výýýborný soundtrack! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • 4.3.2.1 je zkratka pro 4 dívky, 3 dny, 2 města a 1 šanci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v anglickém Londýně, v americkém New Yorku a ve studiu Pinewood. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno