Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

Figu 

všechny recenze uživatele

Velice fajnová komedoška, která mě a mé rodince zpříjemnila báječnou dovolenou! Russell Brand, který mě šíleně připomínal pohybama a gestama Johnnyho Deppa, nám nabídl postavu chlapíka, kterým by chtěl být zřejmě každý nezadaný mladíček, jenž právě vystudoval a chce si plnit další sny jeho nastávajícího života. Ano, být bohatý, mít všechno a užívat si jak jen to půjde... Takový je Arthur. Jenže každý jednou pochopí, že o tom ten život přeci není... Korunku filmu nasadila maska Darta Wadera a samozřejmě větička "umej si bimbáska"! Tomu se doma všichni tlemíme dodneška... 75% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Russell Brand ve svém infantilním světě, jeho projev mi vcelku nevadí, i když někdy?! Arthur je rozmazlený synek bohaté vdovy, který nemá vztah s vlastní matkou, takže mu ji nahrazuje královna Anglie, Helen. Matka ho dostane na rozcestí a on se musí konečně rozhodnout... mravní ponaučení ve stylu láska nebo peníze, tak co to bude? bleee 3/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď dopozerám film takéhoto charakteru vždy rozmýšľam, prečo som mu venoval toľko času. Nejaký dôvod tam bol, pretože som vedel, že to nebude prevratný príbeh, ktorý ma rozosmeje, alebo rozplače. Takže mi s toho akosi logicky vyšla túžba vidieť Jennifer Garner v ďalšej postave. Počas filmu som si uvedomil, že by som mal takýto prístup v niektorých prípadoch naozaj obmedziť, pretože nevtipnosť tohto príbehu je až zarážajúca. Brand je absolútne nesympatický človek, ktorý nielenže neprináša do svojich postáv nič nové, ale čo je horšie je v nich až zarážajúco neznesiteľný. A je úplne jedno, že ostatný herci sa držia svojho štandardu - jednoducho film, ktorý je celý postavený na niekom ako je Brand nemôže fungovať. Režisér sa vôbec nesnaží vyhrať z neoriginalitou námetu, neprináša nič nové, je to patetické, zbytočne naťahované, z nefungujúcimi vtipmi a hlúpym morálnym posolstvom, ktoré je poslednou kvapkou únosnosti. Dôvod prečo takéto filmy stále vznikajú mi uniká, ale za seba hovorím už nikdy viac. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal že to řeknu, ale Russell Brand mě jako rebel přestal bavit. Možná to je tím, že tady kombinuje polohu rebela a přerostlého dítěte (to je mi panečku antagonismus - v překladu pro méně vzdělané píčovina). A to pak se mnou mají filmy těžké když mě nebaví hlavní postava. Na druhou stranu se musí nechat, že se v Arthurovi najde na dnešní dobu poměrně dost vtipných (čti vážně vtipných ne pseudo-vtipných) či jinak povedených situací a tím za mě má velmi výrazné plus. Ani ten typický sentiment a standartní rom-comové situaci mi tolik nevadily, snad jako by si z nich Winer i místy dělal srandu. Jasně že to nakonec zase skončí typickým hollywoodským modelem, ale tenktokrát mi prostě jeho balení nepřišlo zas tak úplně hloupé. No ale přesto, ten nudící Russell Brand... No co, třeba příště už mu dá někdo jinou roly. A když ne jinou, tak alespoň to snad už příště bude bez toho polovičního dítěte. Za tři z odřeným zrcátkem od Batmomobilu. Who wouldn't want to marry a sexy clown. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: líbila se mi Greta Gerwig, viděl jsem ji poprvé, stejně tak i Russell Brand je pro mě neokoukaný, jen jsem si na něj (na jeho postavu) déle zvykal, ale povedlo se a pak jsem si ji užíval, moc se mi líbila Helen Mirren, fakt okouzlující, zbytečně jsem se bál, že to bude více trapné než-li zábavné, bavil jsem se, nehledě na to, že romantické duše budou spokojené MÍNUS: opravdu asi nemusí sednou každému a pak k trapnosti není daleko./// Shrnutí: chcete-li si nenáročně a příjemně odreagovat a chcete vidět za co by se dali utrácet milióny, kdyby jste je měli a nebo z jiného pohledu, chcete vidět, že peníze nejsou všechno? Pokud jste odpověděli alespoň jednou ano, máte možnost nahlédnout. Očekával jsem spíš trapnou nebo průměrnou komedii a dostalo se mi zábavné podívané s trochou toho poučení./// Celkem 72%/// ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)
  • Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010). (FFilipCZ)
  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama