Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Baynham / Story by Steve Gordon / Based on Arthurby Steve Gordon | Hudba: Theodore Shapiro, Mark Ronson | Produkcia: Larry Brezner, Kevin McCormick, Chris Bender, Michael Tadross | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Warner | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržba: 47,787,943 $ || ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem vtipná komedie o jednom rozmazleném milionáři, který bez své chůvy a peněz od maminky není schopný téměř ničeho, tak se maminka naštve a řekne, že se musí oženit, jinak o všechno přijde. Pěkně obsazený film, bavil mě hlavně taťka Arturovy nastávající, takového psychopata bych v rodině vážně nechtěl. :-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Arthur nenabizi nic moc originalniho. Brand hraje opet toho samyho dobytka jako kdekoliv jinde, kterej dela vytrznosti na verejnosti, neustale chlasta a ma naprosto sileny kecy. Akorat, ze tady muze jeste pracovat s 950 milionama, takze jsou ty uchylarny v krapet vetsim meritku. Pribeh taky nenabizi nic moc originalniho a jeho vyvoj je vicemene jasnej od prvni do posledni minuty. Ale prave Brand, kterej opravdu vypada jak strhanej alkoholik, co nevi, co s penezma a vedlejsi postavy typu chuvy Mirren, ridice Guzmana, magora Nolteho a roztomily Gerwig vytahujou film do nadprumeru a dokazou dobre podat sebe studipnejsi for. Kterejch tu je opravdu dost, nastesti sem tam i neco originalniho a ne nejaky humusarny, i kdyz na skoro dvouhodinovy stopazi filmu precejen misty dochazi dech. Od Branda se bohuzel ale misty chce i nejakej dramatictejsi vykon a ten mu bohuzel moc nejde. Celkove ale povedena, prijemne natocena a vtipna komedie, takze s klidem muzu dat 4*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tato ztřeštěná komedie o rozmařilém a výstředním miliardářovi není tak špatná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Od jiných podobných amerických blbostí ji odlišuje chvilkami inteligentnější humor, který se v tomto žánru moc nevidí - sice je někdy oplzlej, ale přes hranici, kterou snesi nepřejde. Bohužel ji trošku zhazuje kýčovitej přeslazenej románek, bez kterého to asi v Americe nejde. Na druhou stranu romantická linka filmu zase nebyla přehnaně sentimentální a vše se tak pohodově proplétá a vzájemně shazuje. Taky mi byla příjemná stylová a výpravná stránka filmu, která mu dodává punc "exkluzivity a luxusu". Jinak se jedná o remake, ale tentokrát mě originál podle zdejších recenzí vůbec neláká. Kvůli nižšímu hodnocení ho rád podpoří, a dávám aspoň tři hvězdičky, díky kterým by Vám mohl zpříjemnit letní odpoledne. Po náhodném druhém zopakování zvedám nakonec na slabší 4 hvězdičky, protože jsem se bavil i v zimě. A mimochodem jsem viděl i původní film z jednaosmdesátého a remake je pro mě o něco málo lepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv byl původní "Arthur" oskarový film, jevil se jako průměrná a nepříliš zábavná komedie o rozmazleném -dospělém- spratkovi, který se změní až poté co se prvně zamiluje. A právě díky průměrnosti tohoto už 30 let starého snímku, mě docela překvapilo, že se někdo rozhodl udělat jeho remake a vyloženě mě vyděsilo obsazení excentrického Russella Branda do hlavní role. Překvapivě jsem však film přežil, nepřipadal mi vyloženě hloupý a Russell Brand je natolik podivný a výstřední, že se vlastně do hlavní role perfektně hodil. Ačkoliv jsem se nezasmál ani jednou, pobavil jsem se o něco více než při sledování klasické verze. Troufám si tvrdit, že by filmu více prospěla vulgarita a nějaká ta odvázanost, než přístup pro co nejširší publikum. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010). (FFilipCZ)
  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama