Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako jediná ze společenstva přežije hromadný odchod do lepšího světa, avšak zdaleka nemá vyhráno. Když se po třinácti letech konečně probere z kómatu a pokusí se vrátit do normálního života, s hrůzou zjišťuje, že vůdce sekty Harris chce za každou cenu její život... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, čekal jsem béčko které bude zábavné nebo jinak kvalitní. Ale dostal jsem šílenou nudu která mě za 1) vůbec nebavila a za 2) jsem dost často klimbal. Což je dost špatné znamení. Začnu s pozitivama protože to bude rychlé. TAkže sem tam pěkná scéna třeba ve výtahu, a pak sem tam náznak atmosféry. Ale to je asi tak vše, od herců, po hudbu kterou jsem ale nijak nezaznamenal je to strašná bída, a tak moc jsem se těšil. Snad to příště vyjde. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Charismatická feťačka z freddyho Dream Warriors Jennifer Rubin si hned rok poté zahrála hlavní roli ve filmu, který třetího Freddyho částečně docela svižně vykrádá. Ale i díky ní, několika dobrým scénám (skupinová sebevražda sekty), osmdesátkovému duchu (ten prostě málokdy zklame), slušné muzice, je to slušný kousek. jen ten konec je takový trochu podivný. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher, který se nebojí otevřeně vykrádat třetí Noční můru z Elm Street, stojí na výborné osmdesátkové atmosféře, výborné scéně skupinové sebevraždy, ksichtu hlavního záporáka, depresivním prostředí psychiatrické kliniky a dobré hudbě... Herci nic moc, scénář za moc nestojí, zejména zmatený konec, když už tvůrci nevěděli kudy kam, kazí celkový dojem z filmu... Ale rozhodně se nejedná o špatný kus... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Harris (Richard Lynch), šéf sekty, měl vše pečlivě naplánováno. Společně se svými ovečkami opustit tento svět, aby se setkali ve světě jiném, lepším. Jenže plány mu překazí mladá Cynthie, která jako jediná hromadnou sebevraždu přežije. Po 13 letech se Cynthia probírá z kómatu. Ale Harris si to, co považuje za své, nenechá vzít ... Ach jo, co já jsem komu udělal, že mne trestá takovými to filmu. Na první pohled to vypadá na vcelku zajímavý horůrek, oficiální text distributora tomu ještě přizvukuje, a pak se z toho vyklube taková sra*ka. A přitom to první polovinu filmu ani tak nevypadalo (hodně mi to připomínalo jeden z dílů Noční můry v Elm Street - druhý anebo třetí). Jenže pak autorům došly nápady, a bez ladu a skladu začali do filmu přidávat zvrat(k)y a výsledkem je pomatený spletenec, jehož vrcholem je závěrečná scéna na střeše. Ještě jednou ach jo.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické osmdesátkové béčko s Freddym, kterého mám rád, a tak kopírování Noční můry snadno odpustím. Stejně se nakonec ukáže, že všechno bylo jinak a Freddy je jen ve zlých snech. Rubinová je půvabná, Lynche netřeba ani maskovat, jelikož jeho držka je strašidelná in natura, a zbytek je tak nějak do počtu. Mrtvol je dost, byť žánroví fanoušci by asi rádi viděli turbinu v přímém přenosu, jenže se musí spokojit s rudým deštěm jako připomínkou potupené Carrie. Ono i rozmačkání autem se odbilo jen cákanci rudé, důsledku pití kyseliny (nebo louhu? teď fakt nevím) byl divák ušetřen zcela. Film ale rychle uteče a v záplavě braku myslím neurazí. Konec se mi líbil a měl logiku. The Chambers Brothers, Eletric Prunes, Guns N´Roses. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Rozhodovalo se, zda v závěrečných titulcích zazní píseň „Burning House of Love“ od skupiny X nebo „Sweet Child O'Mine“ od Guns N' Roses. Nakonec vyhráli Guns N' Roses a z písně se stal později obrovský hit. Původně bylo v plánu do videoklipu Sweet Child O'Mine použít ukázky z filmu. (Fenk)
  • Když se poprvé Richard Lynch (Harris) viděl v masce s popáleninami, psychicky to s ním otřáslo. Vzpomněl si na osobní incident z roku 1967, kdy se pod vlivem drog zapálil a byl popálen na 70 % těla. (Fenk)

Reklama

Reklama