Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne velmi milým překvapením. Kdysi jsem četl rovněž velmi povedenou knižní novelu Rudý pes, kterou napsal Louis de Bernieres a byl jsem velmi zvědavý jak se podaří příběh převést na filmové plátno. A myslím, že se podařilo. Film na mě působil velmi laskavým a podmanivým dojmem. Podařilo se prodat příběh postavený ze střípků životů nejrozmanitějších osob spojených těžařským městečkem na středozápadě Austrálie a jedním rudým psem, který opravdu není vůbec obyčejný. Film je příběhem o přátelsví, věrnosti a velké lásce kde se snoubí komedie s dramatem a vytváří tak perfektní celek, který mě zahřál u srdce. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Každý poutník či dobrodruh přece jednou musí dojít na své cestě k místu, které si ho získá svou laskavou atmosférou a věrnými přáteli, jenž mu poskytnou domov. Zaplní tak prázdné místo v duši a dají mu pocit vnitřní naplněnosti. John v podání Joshe Lucase přesně takové místo našel. Co na tom, že je nehostinné, zapomenuté kdesi v poušti plné červeného prachu a hrubozrnných horníků. Cestovatel John tam tedy konečně zakotvil, našel lásku, práci, přátelství, vše důležité, co činí z cizích míst domovy. Samotný pes Red Dog potom funguje jako jakési pojítko, jenž spojuje všechny lidi do jedné pospolité komunity. Film Red Dog je nesmírně laskavý, přirozeně plynoucí příběh doplněný skvělou hudbou a výbornými herci. To co ho odlišuje od podobně laděných snímků je jemná nadsázka a vtip, s jakými popisuje jednotlivé charaktery a jejich skutky. Díky tomuto lidského přístupu je Red Dog velice působivým filmem dojemným v těch pravých okamžicích stejně tak jako zábavným v těch ostatních. Jsou v něm zaklety emoce, které vás dotlačí tu k slzám a tu zase k smíchu. Skvělý zážitek. ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jen nudný příběh. Pro někoho zase něco výjimečného. Já jsem někde v půlce téhle cesty. Určitě si to bude hodně lidí srovnávat s příběhem který byl Hačikó. Příběhy porovnat asi nelze, ale Hačikó byl příjemněji zfilmován. Australské prostředí mi není příliš sympatické, ale možná je právě tohle výjimečnost toho snímku. Je to velice zajímavý a hlavně ani moc nepřehnaný film s věčně usmívajícím se Redem. 7,5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tulák z dampierských plání. Často se nadýmající, autority ignorující, náruživý stopař (ne v tom pravém psím slova smyslu) a nezištný architekt lidských osudů. Když se o někom vyprávějí vzkazky už za jeho života, stává se legendou.. Po technické stránce to sice stojí za kočku, ale sálá z toho lidskost a pozitivní energie. Bylo vaše srdce kdysi atakováno němou tváří, čekající na Gerea, jenž nečekal heart attack? To samé umí i australský rudý gentleman.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť bolo hollywoodskej produkcie, plnej skákajúcich, športujúcich, či hovoriacich psov. Neschopnosť a tvorcovská sterilita ma už obrali o nejednu nádej na kvalitný rodinný film a po rokoch čakania na príjemný, hrejivý doják s poctivým príbehom, príchádza hrdzavý austrálsky dingo, ktorý ma dostal do kolien. Film je naozaj veľkým prekvapením a konkuruje takmer všetkým velikánom žánru. Svojrázne rozprávanie malo občas nejaké medzery, ale treba sa prispôsobiť protinožcom a uvedomiť si, že štýl reprodukcie príbehu je zveličený a typicky prehnaný. Veď nakoniec ide o národnú legendu, takže nieje sa čomu čudovať. Samozrejme sa nájde aj množstvo klišé, ale práve tie ho robia takým obyčajne neobyčajným. Ešte nemôžem opomenúť dobrý casting a veľmi rozmanitý, no o to lahodnejší hudobný výber. 80%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama