Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Nemám filmy o psech zrovna v oblibě, ale zde musím udělat výjimku. Příjemný příběh, který je vyprávěn v jedné australské hospůdce a každý přispívá svými vzpomínkami. Na film z prostředí Austrálie rovněž nadprůměrné. Doplněné netradičním soundtrackem, který ale rozhodně není na škodu. Celkově lepší průměr, v kategorii se zvířaty však top a proto 4*. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh psa který možná začal obyčejně ale po čase se z něj vytvoří legenda se vším všudy.Viz když o něm každý vypráví svůj příběh tak si něco přimaluje.Připomínalo mi to jeden film s dračkami(ženy které v minulosti za krutých mrazů v zimě draly společně peří a rozprávěly nabylo rádio ani tv)Herecké výkony,famózní režie,interiéry a všemu vévodil scénář.A nezvykle dobrý dabing.Jó to byly časy.Kdy herci dbali na kvalitu a ne kvantitu.Obzvlášť mě dostal příběh který vypráví (jméno nevím)chlapík kterému padla do oka sestra u doktora a záminky se kterými se dostával do její blízkosti.Samozřejmě posloužil Red :-))))Tak vás nedostane ani tv se Silvestrem.To vám garantuju.A souboje Reda s kocourem to jen tak někdo nevymyslí a nepodá . ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednom australském těžařském městečku, ve kterém se jednoho dne objeví pejsek, který skrze svůj charakter a přístup k druhým pomůže nalézt místním lidem cestu jeden k druhému. Dojemný příběh o přátelství, oddanosti a psí bezprostřednosti určitě potěší každého, kdo má rád zvířata, rodinné filmy a příběhy inspirované skutečnými událostmi. "Red Dog" totiž opravdu v sedmdesátých letech běhal po severozápadě Austrálie a dnes je z něj místní legenda, která má dokonce ve zmíněném městečku svoji sochu. Velmi hezky natočené a především v první půli opravdu hodně humorné. Absolutórium si rozhodně zaslouží hlavní psí protagonista "Koko", který bezchybně ztvárnil legendárního "Red Doga". Pro pejskaře povinnost :-). Po druhé projekci zvedám o hvězdičku a řadím do škatulky velmi oblíbených zvířecích snímků. (Nedoporučuji "kritickým" jedincům jako je Necron, kteří se pohybují pouze v základní významové rovině, nejsou schopni pochopit nadsázku a navíc se ohánějí termíny jako objektivní a kritický [očividně vymezenými velmi vágně].) 9/10! ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf! ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Každý poutník či dobrodruh přece jednou musí dojít na své cestě k místu, které si ho získá svou laskavou atmosférou a věrnými přáteli, jenž mu poskytnou domov. Zaplní tak prázdné místo v duši a dají mu pocit vnitřní naplněnosti. John v podání Joshe Lucase přesně takové místo našel. Co na tom, že je nehostinné, zapomenuté kdesi v poušti plné červeného prachu a hrubozrnných horníků. Cestovatel John tam tedy konečně zakotvil, našel lásku, práci, přátelství, vše důležité, co činí z cizích míst domovy. Samotný pes Red Dog potom funguje jako jakési pojítko, jenž spojuje všechny lidi do jedné pospolité komunity. Film Red Dog je nesmírně laskavý, přirozeně plynoucí příběh doplněný skvělou hudbou a výbornými herci. To co ho odlišuje od podobně laděných snímků je jemná nadsázka a vtip, s jakými popisuje jednotlivé charaktery a jejich skutky. Díky tomuto lidského přístupu je Red Dog velice působivým filmem dojemným v těch pravých okamžicích stejně tak jako zábavným v těch ostatních. Jsou v něm zaklety emoce, které vás dotlačí tu k slzám a tu zase k smíchu. Skvělý zážitek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama