Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvěle vykreslených lidských charakterů film Margin Call ukazuje, že nic není jen černé, nebo bílé. V dalších rolích fascinujícího debutu scenáristy a režiséra J. C. Chandora se představují Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci a Demi Moore. Margin Call nabízí neúprosný a odvážně autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (472)

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně snímek o důsledcích a vzniků celosvětové ekonomické krize, který pochopí i naprostý lajk mezi které určitě patřím. Filmy z prostředí Wall streetu a bankéřů mám hodně rád a Margin Call patří mezi asi nejlepší jaký byl z tohodle prostředí natočen. Herecké výkony jsou skvělé jak od hlavních představitelů tak od vedlejších. Navíc celý film skvělé podkresluje parádní hudba. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Costa Gavras nebo Oliver Stone zkritizovali kapitalismus efektně a nestřídmě, tak nějak ve velkém stylu dravých bezkrupulózních byznysmenů, do kterých se strefují. Margin Call je naproti tomu snímek komorní a věcný, má spíš televizní vizáž a odehrává se v prostředí několika místností bohaté makléřské společnosti. Její vedení se musí vyrovnat s nepříznivou zprávou jednoho analytika, který jako první odhalil, že několikaletý burzovní mejdan se chýlí ke svému konci. Manažeři musí rychle najít skulinu z bezvýchodné situace a je celkem jasné, že udělají cokoliv, aby ztráty sčítal někdo jiný. Lidská rovina, jak se vypořádat se ztrátou dosavadních jistot a strachem z odpovědnosti za selhání, je stejně zajímavá jako rovina společensko-kritická (šokující výše manažerských platů a dalších bonusů, cynická pragmatičnost těch, co jsou ochotni prodávat "cenné" papíry s nulovou hodnotou). Film se vrací k samotnému počátku hospodářské krize v roce 2008 a ukazuje poslední hodiny předtím, než nastal masový výprodej a panika na burze. Margin Call nepodává nové téma, ale pracuje s ním civilně, přesvědčivě a účinně. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvostně obsazené drama k tématu, kterému přicházím na kloub čím dál více a stále stejně mě překvapuje. Zejména bezohledná postava Jeremyho Ironse naprosto šokuje nejen rozumně smýšlejícího a jako vždy perfektního Kevina Spaceyho a Stanleyho Tucciho. Když se zodpovědně zpracuje hojně rozebírané téma a film šlape od začátku do konce až na výjimky jako Margin call, člověk má radost, že neztrácí pouze čas s prvoplánovovým sdělením, že Wall Street a finančníci jsou prostě svinstvo a běžný člověk jen nese následky...8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud to chceš v životě někam dotáhnout, musíš věřit, že jsi nepostradatelný." Mám-li uvěřit tomu, že pouze bystré oko jednoho raketového inženýra jednou v noci přivedlo křivé kravaťáky k nekompromisnímu útoku na moji peněženku, tak tomu zcela nevěřím. Nicméně jako jeden dílek hnusné skládačky tento snímek beru a pár adeptů na smrt utopením v toxických derivátech jsem si v něm také našel. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené drama, které fungovalo hlavně díky parádním hereckým výkonům. Za mě 80% Právě jsem tenhle snímek dokoukal potřetí, a nemohu jinak, než zvednout hodnocení na 5 hvězd. Proč..? No to je snadné, herecké výkony už jsem zmínil, ale mírně se k nim vrátím Spacey, Irons a Bettany jsou prostě excelentní! Ostatní jsou "pouze" výborní. Přejdu k hudbě, díky ní a scénáři tenhle film považuji za nejlepší drama v posledních 2 letech. A teď už vím, že tenhle snímek na opravdu dlouhou dobu zařadím do mé Top 30 toho nej. co jsem kdy viděl. Za mě jasných 100% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Most Moundsville, ktorý Eric Dale (Stanley Tucci) spomínal, skutočne existuje a ako bolo uvedené vo filme, bol dokončený v roku 1986. (Real Tom Hardy)
  • Scéna z konferenčnej miestnosti, kde sa počas noci zišli všetci výkonní predstavitelia firmy, sa natáčala celých 12 hodín. A hoci bolo podľa filmu okolo štvrtej hodiny nad ránom, v niektorých neskorších záberoch už bolo v pozadí vidieť vychádzajúce slnko. Paradoxne práve tá júlová noc roku 2010 bola tou najkratšou za celý rok. Táto scéna sa tiež niekoľkokrát opakovala, aby sa všetci zúčastnení dostali do svojich rolí. Kevin Spacey neskôr uviedol, že to bol "najšialenejší rehearsal, akého sa kedy zúčastnil," najmä teda kvôli výkonu Jeremyho IronsaPaul Bettany, ktorý stvárnil Willa Emersona, počas scény nepovedal ani slovo a režisér uviedol, že ani v skutočnosti počas celých 12 hodín neprehovoril ani raz. Demi Moore a Simon Baker po dokončení natáčania scény okamžite utekali na letisko, aby stihli svoj let, od ktorého ich delilo zhruba len 90 minút. (Real Tom Hardy)
  • J.C. Chandor řekl, že námět filmu nosil v hlavě rok a půl a samotný scénář napsal za 4 dny v mezidobí mezi pracovními pohovory v Boulderu v Colorado. (mi-ib)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Špičkově obsazený bankrot

Špičkově obsazený bankrot

12.07.2010

Předevčírem jsme tu měli drama z Wall Street, které chystají Scott a DiCaprio, dnes je tady další, mnohem aktuálnější. Margin Call je nezávislý film neznámého scénáristy a režiséra J. C. Chandora,… (více)

Reklama

Reklama