Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo již pět let od vypuknutí smrtelné epidemie, která změnila lidstvo v hladové zombie a jak se zdá, nebezpečí již pominulo. Tomuto faktu ovšem nevěří skupinka R-Division a nadále tak plní svůj hlavní úkol, hledat a zabíjet nemrtvé. Zanedlouho se členům R-Division dostanou informace, které zcela vyvrátí zvěsti o zažehnání epidemie. (PetriK12)

(více)

Recenze (55)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Toto myslím patrilo do nejakého starého horrorfestu a na vydanie to čakalo koľko? 5 rokov? No ani sa nedivím. Debilná, nudná, akčná zombie odpaľovačka bez hlavy a päty. Do toho nádherne roztrasená kamera, atmosféra žiadna, zážitok nulový. No, z Mileva ďalší Balagueró tak skoro rozhodne nebude. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Originální lahůdka", která vykrádá a zároveň nechtěně paroduje charaktery koloniálních mariňáků z třicet let starých Vetřelců, zároveň vykrádá a nechtěně paroduje satirické reklamy na fašismus z Hvězdné pěchoty a dokonce nechtěně paroduje rovnou celý žánr found footage. To vše v postapokalyptickém světě, který opět znázorňuje jen opuštěný průmyslový areál, jedna rozpadlá továrna a laciné CGI efekty. Plusem je rozhodně masový komparz v roli zombies, samotná agresivita a rychlost zombies, případně dobrý zvuk u časté střelby (obvykle u takových levných sraček zní výstřel z útočné pušky jak z kapslové hračky). Celkem nepochopitelně jsou zde scény z města, ve kterém zombies žerou a nahání lidi, ale pouze jako desetivteřinová součást těch směšných reklam, které prokládají děj. Samotný středobod filmu (příběh R-Division) se natáčí a odehrává jen v jedné fabrice, která má znázorňovat oplocený New York. Ten film měl vyjít snad už v roce 2013 a nedivím se, že nemohl sehnat distributora. Pokud by ho dostal na začátku do rukou mírně nadprůměrný scénárista, režisér mohl i s tím málem předvést celkem solidní shit pro milovníky žánru, bohužel ho do rukou dostal diletant a tak zde máme další sterilní sračku, na kterou si dva dny po zhlédnutí nikdo nevzpomene. 40% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

TV program Re-Kill ukazuje vojenské komando, ktoré po celosvetovej apokalypse udržuje poriadok a chráni preživších v USA. Pre celý tím platia drsné pravidlá a ak ich niekto čo i len trochu poruší, hrozí mu, že sa po malej chvíli stane nemŕtvym. - Pre mňa to je zatial jednoznačne najlepší horor tohtoročného After Dark Horror Festu, aj keď sa ešte stále spamätávam z ťažkého sklamania z Unnatural. Found Footage štýl tu funguje celkom dobre a prerušujú ho vtipné reklamy bežiace počas prestávok programu Re-Kill. Nájde sa tu pár miest s pomerne hustou atmosférou. Zombie vyzerajú dosť dobre, aj keď som si všimol, že mali v sebe diery po strelách, aj keď ich ešte nikto netrafil. Potešila ma tu prítomná Daniella Alonso z hixploitation hororov môjho detstva a aj šerif z From Dusk Till Dawn. Mne sa to velmi páčilo, aj keď to je na mňa až príliš akčné a je tu vela prestreliek. Dal by som silné 3*, pretože ma to fakt dosť bavilo, ale ako môjmu víťazovi biedneho After Darku jednu hviezdičku pridám.+ herečka z Wrong Turn 2: Dead End, The Hills Have Eyes II, The Collector + herec z Final Destination 2 + herec z The Hills Run Red + herec z From Dusk Till Dawn: The Series ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Borci z R- Division 8 vykecavajú do kamery záměr svojí mise, své obavy a iné preháňadlá. S mottem " Re - Kill 'Em All " v tom přepáleným snímku honosící se názvem Re-Kill se mi i díky náležite vyšejkovanej kamere podarilo Re-setovať audio/vidoeo. Přínos k subžánru mínusovej a úpně zbytočná gradace pokusem o priamy prenos zlyhal. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Valeri Milev ponúkol minulý rok zatiaľ posledný a pomerne obstojný príspevok do série "Wrong Turn", no ešte predtým nakrútil svoj debutový "Re-Kill", ktorý sa na svetlo sveta dostáva až teraz. Formou reality tv mockumentary spracovaný, akčný horor, čo sa zameriava na policajnú čatu, robiacu v meste poriadky s tzv. nakazenými. Populácia totiž bola vírusovo upravená do zombie módu a tak re-animovaných re-killujú bezpečnostné komandá. Nenudil som sa, no to je asi najvýraznejšie pozitívum, aké som tu našiel. Ako horor to fungovať príliš nestíha, atmosféra nehrozí, gore je obmedzené na pár krvavých striekancov a napätie sa v tom skratkovitom reality pojatí neudrží. Celé je to rýchle, trochu chaotické a z veľkej časti repetitívne: re-kill akcia, rozhovory, správy, reklamy (niektoré fakt zábavné) a ide sa zase dookola. Aspoň, že stopáž je rozumná a v záverečnej tretine sa to konečne trochu zhutní a tak aspoň finálna akcia je napínavejšia a ucelenejšia. Takže za 3* v pohode, ale že by to bolo nutné vidieť, tak to ani nie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Videofilmy zamerané na akciu ma v poslednej dobe už prakticky vôbec nezaujímajú, už z nich takmer vôbec necítiť aspoň minimum snahy vyniknúť, ale tu už na prvý pohľad bolo až príliš mnoho prvkov, ktoré mám rád, ako zombie tématiku, zásahové jednotky, akčný hrdina Scott Adkins a aj to pojatie v štýle reality show ma občas zabaví a tak som Re-kill predsa len skúsil dať šancu a z výsledku som teda veľmi príjemne prekvapený. Síce kvôli forme v štýle reality show tu prakticky úplne chýba nejaký príbeh, ale dá sa cez to preniesť, keďže vďaka tomu sa tu vlastne stále niečo deje a navyše mi to v rámci svojej kategórie prišlo až prekvapivo kvalitne zvládnuté a to dokonca aj v tom, kde som tomu nedával žiadnu šancu. A tak prakticky neustálu akciu striedajú výborné správy a televízne reklamy, ktoré by sa nestratili ani v áčkovej produkcii a dokonca ešte aj tie rozhovory s vojakmi, pri ktorých som bral za samozrejmosť, že to bude nuda, lebo toto ma väčšinou nebaví ani v drahých filmoch boli nakoniec úplne bez problémov a necítil som potrebu to preskočiť. A tak tu sa dá vytknúť vlastne skutočne len to, že to časom prejde do stereotypu a tak v druhej polovici ma to už nebavilo až tak, ako počas prvej, ale ten dobrý pocit mi to už nezobralo. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, ktorej je ale tak moc, že tiež už nutne musela prejsť do stereotypu a navyše, keď nie je ani moc nápaditá, ale aspoň sú jednotlivé akčné sekvencie v rozmanitých prostrediach, aj napriek očakávane roztrasenej kamere je až na pár momentov plne prehľadná a dynamická a keďže zombie tu vlastne neustále útočia po desiatkach a sú dosť zbesilé, členom jednotky dávajú poriadne zabrať. Ale toto mi neprišlo úplne uveriteľné, lebo taktiku by mali určite lepšie zvládnutú, ale aj toto je predsa len čiastočný klad, aspoň je to o niečo napínavejšie a jednotka má stále nejaké straty. A po stránke drsnosti je to očakávaný štandard, kvôli dynamike na nejaké plnohodnotné gore nie je čas, ale krv nechýba. Plusom je aj obsadenie, zloženie jednotky mi prišlo sympatické, takže nikto mi neprekážal a dokonca ju tvorili aj celkom známe tváre. Scott Adkins tu zo svojho bojového umenia nič nepredvedie, ale to som ani nečakal a navyše by sa to tu ani moc nehodilo, po dlhej dobe ma potešil aj Bruce Payne, ktorého som už roky nevidel, Daniella Alonso ako ženský element a charizmatický veliteľ Roger R. Cross. Valeri Milev tu v rámci možností odviedol veľmi kvalitnú prácu, síce ako horor to vôbec nefunguje, ale s tým tu nemám problém, vizuálna stránka, lokácie, dialógy a aj technická stránka akcie sú v poriadku a k tomu ešte zábava v podobe reklám a správ. Takže síce kvôli tomu stereotypu by som asi mal hodnotiť o trochu horšie, ale neurobím to, po dlhšej dobe zase nejaký kvalitnejšie zvládnutý a nápaditejší akčný videofilm, ktorý ma príjemne potešil. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V konečnom hodnotení nevidím túto pomerne akčnú mockumentary zombárinu zas tak čierno, ale je pravdou, že tento film venovaný "Slovenskej armáde", ktorá čistí ulice od migrantov, zlatý glóbus v kategórii "Zachráňte členské štáty EU" tak ľahko nezíska. Dôvod je pritom prostý a jednoduchý. Nie každý divák je ochotný velebiť niečo, čo nemá rovnako hlavu a pätu, ako zasadnutie kompetentných v Brusely - 40% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud rozpolcenej. Příběhem se zabejvat nehodlám, na něm to nestojí. Stojí to na akci a na válce se zombiemi. a to je hlavní klad a zápor zároveň. Akce je svižná, je jí spousta a je dostatečně drsná a krvavá. Efekty jsou velmi slušný. V tomhle ohledu to strčí do kapsy spoustu hnusně vypadajících digitálních filmů z poslední doby. Bohužel kazí to dva faktory. Rozklepaná kamera by se ještě dala přežít i vzhledem k pojetí jakým je to natočený, ale co se nedá přežít je ten kulometnej střih. Ten mě fakt sral. Škoda zlepšit tyto dva aspekty a mohlo z toho bejt velmi nečekaný 4 roky opožděný překvápko roku.60% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film je pojatý jako reality show RE-KILL z prostředí jednotky R-Division 8, která zasahuje proti znovuoživeným. Takže nechybí otravné přerušování v podobě reklam, rozhovorů se záběry na jednotlivé členy týmu a kde jsi byl před vypuknutím nákazy? Scott Adkins (Trent Parker) má na vestě stylové nápisy BORN to RE-KILL a RE-KILL 'EM ALL, ale bylo docela zbytečné, aby měl skoro v každé větě vypípanou nadávku. Adkinsova role člena týmu je malá a v akci kromě střílení nic nepředvede. Malým plusem je Daniella Alonso jako Rose Matthews, která je jedinou ženou v R-Division 8. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Sakra, takovou dobu trvalo, než to vyšlo a já jsem zklamán a nasrán zároven. Netušil jsem, že bude mít toto béčko tak ujeté pojetí. Malá holčička přijde domů, bude sledovat pořad o mužích, co likvidují zombíky a mezi tím se pouštěly ty přiblbé reklamy. No a ani ty rozhovory s vojáky mě moc netěšili. Adkins tu samozřejmě nepředvede žádné kousky svého bojového umění. Dokonce mě vůbec ani nezaujme. Akce je také nic moc. Kamera se klepe jak sulc. Občas tu nějaká světlá chvilka kdy se zkosí zombík je, ale v podstatě je to furt jednotvárné, akce prostě nudí, obyčejná je atd. Velká slabota, nic víc, nic mín. Krátká stopáž a já se nudil, jak já nevím co. Tečka. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Pár dobrých scén by se našlo, ale jinak film postrádá nějakou normální dějovou linku. Jde o podivný sled scén, které nás mají vtáhnout do děje, a navodit pocit reálnosti. Sralo mě přepínání na reklamy a záběry jakože z televize. Jedna hvězda. Víc si tahle slátanina nezaslouží. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jeden by podle zdejšího hodnocení a komentářů čekal film, který mu způsobí velice vážnou mozkovou ujmu a dokonce života, si bude myslet že je mašinka Tomáš. O to větší překvapení je, že nic takového se nekoná, on film né že by film byl bůhví jaké terno, ale je to takový to lepší béčko na které můžete narazit. Ale hned vypíšu negativní stránky filmu, co odvádělo moji pozornost, byli ty reklamy na erekci, (to že Ameriku zaplavily zombíci, neznamená že se nebude pravidelně souložit) proč je dobré u sebe nosit osobní dělo a ještě víc reklam o souložení. Dále to že prostě většina akčních scén, se odehrává v noci, nebo někde kde pokuď možno totální tma, to aby divák neviděl kde se film natáčel, ono prostředí je tady docela fuj, ale tím že se to tvůrci snažili takhle okatě zamaskovat, tím na to vyloženě upozornily a to je prostě špatně. Však akce je hodně slušná, když se správně posadíte a uvidíte kdo je zombík a kdo ne, tak je to docela dobrý, byť se jedná hlavně o střílení. Zombíci sou docela fajn, sou agresivní, rychlý a jdou hůř zabít. No a co se týče herců, tak žádná sláva to teda taky neni, jediný kdo zde stojí za zmínku je Scott Adkins což je akční bůh. Když dojde na příběh, tak ten neni kupodivu špatný, kdyby si s tím tvůrci o trošku víc pohrály, tak bude vyčnívat nad rámec jiných zombie hororů. Co mně taky docela potěšilo bylo posledních patnáct minut, film najednou nabral na napínavosti a začalo to působit dobře, kdyby byl takový celý film tak bych šel s hodnocením výš. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Celkem zajímavým zbusobem natočeno. Kdyby ale Adkins předvedl nějaký highkicky na zombiky, bylo by to o dost zajimavejsi, taky sem zde postrádal drsný hlasky a ty rozhovory na kameru me moc nebavily. Horší průměr. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik FF štýlu, ale keď už to musí byť, tak forma fiktívnej reportáže, mapujúcej počínanie príslušníkov elitného komanda, vyhľadávajúceho a zneškodňujúceho v neďalekej bezútešnej budúcnosti oživlákov nebola zlá. Pobavili ma odľahčujúce reklamy na zvýšenia sexuálnej aktivity, slastne pôsobiace cigarety, automatickú pištoľ ráže 50, "zaručene fungujúci“ liek proti nákaze alebo posttraumatickú kliniku, predpisujúcej silné antidepresíva hoci aj po telefóne či úsmevne ladená relácia Survival Week o svojráznych hrdinoch boja proti zombies, ktoré postapokalyptická komerčná TV Nákaza popri live prenosoch z výjazdov R-Division a smutných medailónoch práve zabitých členoch oddielu s obľubou zaraďovala do vysielania. Okrem toho je Re-Kill jeden veľký mazec, v ktorom jedna drsná akcia strieda druhú, straty sú na oboch stranách a záplavy obzvlášť silných a odolných nemŕtvych sú nekonečné. Takto nejako mohol vyzerať o rok mladší, podobne ladený horor Pandemic, keby to jeho tvorcovia v kľúčových sekvenciách neskazili neprehľadnými a chaotickým ručnokamerovými zábermi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející mockumentary, které se sice snaží místy i vtipnými televizními prostřihy ze života v nedaleké budoucnosti o nějaký přesah, ale v zásadě je to jen tupá zombie střílečka. Akce je sem tam výborná, ale dost často doplácí na až příliš autentickou kameru, což je škoda, takže se jedná o průměr, což se vlastně dá řícti o gore, hercích, samotných zombících i o celém filmu. 50% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! V "zombie gete" mali ešte len začať rozvíjať zápletku, nie ho spraviť dejiskom pre "combat finale". Takto totiž sa neprestávam pýtať, prečo sa odtiaľ po niekoľkých brutálnych útokoch nepokúsili ujsť a nehodili tam atómovku... keď ňou v počiatkoch epidémie preventívne vyhladili celé San Francisco, či ktoré to miliónové mesto. Inak slušný nárez (hneď v niekoľkých rovinách), ale že to vyššie spomenuté nemali ani len v pláne, predstavuje z môjho pohľadu značne rušivý moment. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to nieco ako uvod Hviezdnej pechoty natiahnuty na cely film. Len namiesto obrovskych chrobakov sa tu bojuje so zombikmi. Dokonca tu mame aj satiricke reklamne brejky, takze Verhoeven by mal urcite radost. A radost by urcite mal aj George A. Romero pretoze je tu velmi zaujimavo vykresleny svet 5 rokov po vypuknuti zombie epidémie v ktorom sa uz ludia celkom naucili zit s touto nakazou. Paradoxne ma viac bavili tie neustale drobne naznaky ako funguje svet po epidemii ako samotna akcia. Akcne sceny su natocene pseudodokumentarne. Takze vsetko je snimane rucnou kamerou a dynamicky zostrihane. Kamera je uplne v pohode a strih je rychly ale nepovedal by som, ze neprehladny. Problem u akcnych scenach vidim v tom, ze nie su prilis vynaliezave a po case mi zacali pripadat stereotypne. Takze to je jediny zapor na celom filme. Trochu v style filmu District 9 sa film postupne z cistokrvneho dokumentu v druhej polovici zacne viac sustredit na postavy a ich jednu väcsiu misiu. Z postav najviac zaujme po rokoch skvely Bruce Payne ako vojak, ktory sa dal na vieru. Scott Adkins tu hra komicky namachrovaneho vojaka. Zo zanru filmu je snad kazdemu jasne, ze tu nie su ziadne bitky, takze Adkinsovi fanusikovia nech si radsej znova pozru Close Range alebo nadalej cakaju na Undisputed 4. Uz v traileroch to vyzeralo velmi dobre a ani samotny film nesklamal. Prave naopak. Az na menej zaujimave akcne sceny to je skvely netradicny film o zombie. 7/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

No tak toto se podle mě vůbec nepovedlo. Zombie a jejich krvavá likvidace průměr. Reklamy na vytvoření nové populace vtipné. Příběh je celkem o ničem a Adkins je jen řadovej voják likvidující zombáky kulasem. K žádné postavě si člověk vztach nezíská a je úplně jedno, když kohokoliv zomb sejme. Jedna velká nuda a dávám 10% :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

To ako na toto sme čakali 5 rokov od Afterdak Horrorfestu? Kvôli čomu? Odhliadnuc od toho idiotského nápadu to celé poňať ako akúsi „reality show“ z prostredia polície bojujúcej proti zombies je celý ten koncept úplne nefunkčný. Vo výsledku je to totiž s Re-Kill tak, že film po celú dobu strieda fiktívne správy zo sveta po zombie apokalypse s reklamami na produkty ako cigarety alebo na znovuzaľudnenie Zeme (btw v úvode je v rýchlosti znázornené, že okolo mesta sa postavil obrovský múr – ehm, kedy to stihli?; a život tam v podstate funguje ďalej, aj po zombie apokalypse tu dokážu fungovať média, televízia, evidentne vyrábať cigarety keď ich reklamujú, takže nedostatok surovín nehrozí ... jednoducho asi ten najdementnejší nápad v zombie horore), do toho sa záber prepne k polícii kde sú povinné úvodné reči a potom nastane akcia vždy v nejakom inom prostredí – ulica, hangár, kamión a pod. Celé to má však tak roztrasenú kameru, že nie je takmer vôbec nič vidieť, takže zo samotnej akcie divák absolútne nič nemá, navyše tomu chýba akákoľvek story alebo aspoň hlavná postava, no jednoducho čokoľvek čoby ČÍMKOĽVEK udržalo pozornosť. Lacný film bez hlavy a päty, iba sledovanie amatérskych správ a reklám striedané s totálne neprehľadným likvidovaním zombie. Ja vlastne ani neviem začo dávam tu jednu hviezdu? Snáď len zato, že potenciál by tu snáď aj bol a tých pár davových so zombies v uliciach by TEORETICKY mohlo byť dobrých, len to by pri nich muselo byť niečo vidieť a mať aspoň jeden statický záber a nemohol ich točiť nejaký Valeri Milev, ktorý evidentne nemá poňatie o nakrúcaní filmu. A to som sa svojho času na Re-Kill aj celkom tešil ... ani sám vlastne neviem prečo. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Re-Kill“ v zombie žánru nepřinese sice vůbec nic nového, na druhou stranu se ale nejedná o film, který by mě urazil, naopak, svým provedením je pro mě celkem fajn béčkovou akční jízdou, kde jsou zombie hlavně jako terče. Ale i těmi, co zabíjejí. Jako hvězdy reality show nejsou špatným nápadem a v rámci béčkové produkce a jejích možnosti snímek „Re-Kill“ prostě funguje. Trochu bezduchosti mi tu nevadilo. ()

Reklama

Reklama