Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Nestydím se za to, co mám ráda (většinou). Ale Sasuke tou věcí rozhodně není. Jak je možné, že mě taková blbost dokáže takhle zaujmout? Má to prostě tempo, pořád se něco děje a já s dalším dílem už vyhlížím mé favority. Vždycky mě nadchne to, jak si tam navzájem všichni přejou postup a pomáhají si. Holt pro některé se to stalo životním posláním. Já jen doufám, že i ti nejsilnější si pak ale uvědomí, že to nemůžou dělat do nekonečna a zanechají toho, aby se mohli stát legendou. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Naprosto srdeční záležitost. Tento pořad je naprosto legendární a taktéž "otcem" zahraničních verzí. Líbí se mi, že za mnohaleté působení, na vrchol dosáhl pouze zlomek jedinců. Poctivě jsem série sledoval až do roku 2011 a stálo to za to. Pak bohužel přišlo tsunami, ale pořad se opět posléze obnovil, takže mám co dohánět. Doporučuji každému japonskému nadšenci. :-) ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Takešiho hradu, což je soutěž "pro každého", je Ninja faktor skutečně soutěž jen pro ty nejlepší. Fyzické výkony je tady opravdu nutné podat. Akorát pořád nemůžu přijít na chuť tomu americky předramatizovanému voiceoveru, podle něhož je každý soutěžící v každé chvíli na konci svých sil, vydává ze sebe maximum a právě zdolává tu nejnáročnější a nejnbezpečnější překážku, na kterou se psychicky připravoval několik dní. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od Takeshi´s Castle až k serióznější zábavě o sportovních výkonech a lidských schopnostech. Ti ostatní neschopní (exhibicionisté, pomatené fanynky a důchodci a neznámí herci a komici) vypadnou naštěstí už v prvním kole a pak už je místo úžasné výkony osobností jako jsou Makoto Nagano, Bumpei Shiratori a dalších. Časový limit, měnící se překážky, závěrečný šplh na vrchol hory nemají chybu a jsou dost obtížné, aby divák výkonům dostatečně věřil. V porovnání s americkou Wipeout rozhodně vítězí Japonci . PS: pro vysvětlení narážky Jossie na délku, v Česku má díl cca 25 minut, v Japonsku skoro tři hodiny (2:50) PPS: Nagano to dokázal:) PPPS: Ayako Miyake je blázen:) ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Teda! soutěží tam opravdu zajímavý figurky. Vlastně je to ujetá blbina, ale i tak mi to nedalo a koukal jsem dál, abych viděl, kdo další přijde na řadu, co všechno si pro trénink na zahradě postavil a kolik měsíců přípravě podřídil, aby pak po deseti sekundách soutěžení zahučel do vody a vypadl. A příště tam šel zas a ještě po tvrdším tréninku. Blázinec. :)) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama