Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S velkým překvapením musím konstatovat, že dvojka překonala jedničku, a to ve všech ohledech. Jen se divák musí připravit na to, že je prostě jiná. Místo nacistického doktora tu máme postavu Martina - malého, upoceného tlouštíka, o jehož vztahu s matkou a osobních pohnutkách by šla sepsat kvalitní slohová práce. Jako fanoušek prvního dílu si poctivě střádá tucet obětí, aby vytvořil dílo estetičtější než jeho filmový vzor. Když však pochopí, že to nepůjde tak čistě chirurgicky, volí osobitější, o dost drastičtější metody. V závěrečné třetině pochopíte, proč Tom Six zvolil tentokrát černobílou formu. Abnormální množství krevních a fekálních tekutin se tu dá měřit na litry, až se slabším povahám budou obracet žaludky. Vidět tenhle masakr v barvách by bylo předimenzovaným prožitkem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže první díl znamenal pouze nevinné seznamovací rande s lehce svérázným partnerem, dvojku bych nazval učiněným smilstvem s nejodpornějším sexuálním deviantem, jakého si lze představit. A jestliže jednička - komorně pojatá, psychologicky věrohodná a emocionálně poměrně našlapaná - ve mně vzbudila dojem, že Tom Six umí točit příběhy, dvojka toto přesvědčení přesvědčivě rozprášila. Druhá Lidská stonožka je pravda skvěle atmosférická, svým prostředím i hlavními postavami optimálně morbidní i ve scénách oproštěných od fyzického násilí, a může se pochlubit nesmírně realistickým psychopatem, jehož každodenní život by sám o sobě vydal na pěkných pár hororů s různými náměty, avšak všechny nadějné motivy splývají do podoby prvoplánových a bezmyšlenkovitých jatek natolik nechutného a přehnaného rázu, že jedinou skutečnou emocí postupně zůstane jen naprosté zhnusení nikoli nad činy hlavního "hrdiny" (což bylo jednoznačně účelem), nýbrž nad činy pana režiséra, který má tu drzost nám, civilizovaným lidem, servírovat takhle lacinou a bezohlednou prasárnu. Kromě toho, že je film nanejvýš hnusný, je také nepředstavitelně nesmyslný co se logiky příběhu týče - tolik nedostatků a logických chyb si prostě nemůže dovolit ani snímek, který je primárně postavený na brutalitě, a nic na tom nemění ani Sixova legrační snaha obohatit vyprávění ušlechtilou pointou odsouvající tyto nedostatky krkolomně do autu. Dokoukal jsem to z čisté zvědavosti, kam až byli tvůrci ve své obrazové otevřenosti ochotni zajít, a mohu upřímně říci, že zašli tak daleko, aby se film mohl zakázat. Tohle totiž opravdu není normální... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to husté. Sterilnosť jednotky nahradila živočíšnosť dvojky. Pedantného chirurga vystriedal prchký strážnik podzemného parkoviska, ktorý sa s tým proste neserie. Anestetikum podávané injekčnou striekačkou nahradila rana páčidlom do hlavy. Naberie obetí za plný sklad a keď amatérsku súrovú operáciu nejaký neprežije, chvíľka záchvatu vystrieda náhradný kus. Obete sú bez príbehu, všetko však nahrádza opäť podarený záporák a jeho zdravotné, rodinné a susedské vzťahy. Pokračovanie rozvinulo námet jednotky, upgrade však môže mať za následok, že niekto to nepoberie podobne ako pri REC 2. Ja však takýto posun iným smerom vítam s nadšením, surovosť snímky mala na mňa väčší dopad ako v jednotke, ktorú som bral iba ako len fajn bizarný nápad. Toto však malo tie čarovné momenty, jedny pobavili, druhé zhnusili. ČB feeling ako i karikatúry postáv spolu s nezameniteľným štýlom snímania tomu dodali tú kúzelnú atmosféru a trojku na rozdiel od dvojky očakávam s oveľa väčším nadšením. Tom Six sa nezdá, ale má na to dotiahnuť s Final Sequence sériu Human Centipede k zdarne bizarnej trilógii ponúkajúcej vždy niečo iné. PS: Ktorý článok ľudskej stonožky si zahrá Ashlynn Yennie v trojke? =) ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jak navázat na něco tak absurdního jako Human Centipede? Samotná premisa se nijak více rozvinout nedá, Tom Six se proto vydal tou nejprostší cestou. Tedy rozšířením ´řetězce´, intenzivnější mírou brutality a nahrazením doktora Heitera ještě bizarnější karikaturou. Druhá stonožka tak není ničím vyjímečnější ani originálnější, ale definitvně zábavnější. Samotná sebereflexe i obsazení hvězdy prvního filmu je nadmíru funkční a přesunutím děje z filmové fikce do reality získává druhý díl fyzičtější formální stránku. HC2 doslova přetéká humusem a zvrhlostí, to, co v Six v prvním filmu jen naznačil, tady explicitně demonstruje. Vše je ještě korunováno Martinovou neznalostí medicíny a jeho ptimitivními nástroji. Místy ale až zbytečně silně tlačí na pilu samoúčelnosti a závavěrečnou naturalizací reality natrhává Tom Six anus akorát sám sobě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem znatelná změna od prvního dílu. Až docela nečekaná vezme-li se v úvahu, že oba dva díly režíroval stejný režisér. Film prošel celkem znatelnou změnou na postu hlavního hrdiny. V tomto dílu se o vraždy stará pán v brýlích - 150cm a 100kg s moc pěkným pivním bříškem, který nemá takové lékařské zkušenosti a schopnosti jako ten sympatický pán z prvního dílu. Všechny chybějící faktory však nahrazuje neuvěřitelně silnou vůlí sestavit tu svoji stonožku, která je v tomto případě rapidně delší. Počet členů se vyšplhal až někam k číslu 11. S příbytkem kvantity však poklesla samotná kvalita provedení. Hlavní hrdina neměl ani pořádné lékařské vybavení. Byl to spíš domácí kutil. Své oběti uspával železnou tyčí. V práci s nožem příliš nevynikal, tak své oběti připojil klasickou sešívačkou, ale i tak to chvíli fungovalo. Rád bych zmínil osud stonožky, který se ovšem nedá zmínit bez spoileru. Tedy SPOILER: Nekvalitně spojená stonožka se samozřejmě rozpojí a stanou se z ní stonožky 2, což dost nahněvá hlavního zabijáka - kutila, a tak členy stonožky čeká nepříjemný osud, který už je pro ně spíše vysvobozením. KONEC SPOILERU. V součtu tenhle díl hodnotím, jako výrazně lepší. Brutality přibylo a takových těch chutnějších momentů také. Například jedna žena, který měla být členem stonožky je těhotná, tak nechám na vaší představivosti její osud, který je moc pěkný. Dávám zasloužené 3*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Dalším faktorem, proč by tohle stvoření (Lidská stonožka) podle Dr. Phillipa Coakleye dlouho nevydrželo, jsou nemoci. „Je tam hrozných bakterií, které jsou původem z tlustého střeva, jako třeba E. coli, které způsobují silný průjem a krvácení, když se vám dostanou do žaludku. Všichni by měli neustále zvracet a měli by trpět průjmem.“ [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama