Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úředník Holeš (Mikuláš Huba) jen shodou náhod před svým odjezdem na služební cestu neoznámí manželce, že odchází k milence. Když se vrátí, najde svoji ženu (Viera Strnisková) mrtvou. Zároveň zjistí, že z bytu zmizelo deset tisíc korun. Sám se ovšem stává jedním z podezřelých. Dalšími podezřelými jsou manželé Fialovi (Ivan Mistrík a Zdenka Grúberová), kteří si k paní Holešové přišli půjčit právě inkriminovanou částku. Čin však mohl spáchat i soused, údržbář nebo bratr paní Holešové. Kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi) tak stojí před obtížným úkolem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Páchateľ zrejme pochádza z tých slušných ľudí, čo si čistia topánky." Do spáchání zločinu jsem se dost nudil. Jakmile se však kapitán Jakubec s poručíkem Michalkem pustili do zvyšování počtu podezřelých tak mě to začalo neskutečně bavit. Bohužel jen do chvíle, kdy jsem si bystře všiml, že časová osa zločinu nabízí jen jedinýho možnýho pachatele. Pak už jsem si jenom dával pozor, jestli do toho někdo nehodí cimrmanovskej šrapnel, ale to se nestalo. S pocitem vědoucího jsem si pak počkal na inspirativní Jakubcovu hru s podezřelými na principu náhodně střílenejch otázek a na motiv. A přitom mě skvěle bavil melouchář Dr. Kostolníček, kterej celou tu policejní šáradu úžasně odlehčil. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný film, skvělí herci Chudík a Polónyi. Poněkud překombinovaná zápletka a jeji vyjasnění jako ze starých anglických detektivek přímo na místě činu za účasti všech podezřelých. Záchvat smíchu ve mě vyvolal František Dibarbora, když se zcela vážně ptá příslušníků VB, jak má s platem JUDr. v poradně vyjít. Musí si přeci vypomáhat fuškami a opravovat všechno možné. Od zámků přes deštníky až po vysavače. Když si uvědomím, že takový JUDr. Sokol bral už před 10-ti lety za 1 hodinu právní poradny 42.000,-- Kč, je to až neuvěřitelné pokroucení hodnot (tenkrát i dnes). Jinak sem tam docela dobré fórky: Tu máte něco na uklidnění. Vy jste ji spolkl? Čo? Žuvačku. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Byla zavražděna paní Holešová, vyšetřování se ujímá kapitán Jakubec (sympatický Ladislav Chudík) a při ohledání místa činu zjistí, že se ztratilo deset tisíc.. Pečlivé zjišťování faktů, postupné výslechy všech svědků, sousedů, přátel a milenek začne rozplétat životní příběh manželů Holešových.. Zdařilá slovenská detektivka s moc příjemným hereckým ansámblem, zejména mě potěšil mladinký Ivan Mistrík, radost pohledět.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak starý Český detektivky mám rád. Tyhle slovenský jsem předtím neviděl. Nejprve jsem viděl tenhle film. Neměl jsem tušení, že je celá trilogie. Každopádně je to pecka Charizmatickej Chudík opět exceluje. Jeho kolega vyšetřovatel taky není špatnej. mají celkem vtipný repliky a postřehy dobře se doplňují a opravdu trochu odkazují na Holmese a Watsona. Každopádně film vzniknul v požehnaných 60 letech před rokem 68 kdy se točili asi nejlepší kriminálky a zločinci nebyli jen nepřátelé státu a tajní agenti. Dokonce bych ten film označil za kritickej vůči tehdejší době. Každopádně promakaná detektivka z kvalitním rozuzlením.75% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajná kriminálka. Oldscholovo (takmer noirovo) natočená, pekne idúca krok za krokom až k trochu poirotovskému finále. Na dnešnú dobu (kde existujú seriály, kde v každej epizóde naháňajú sériového vraha) už možno trochu obyčajný zločin, ale plne to vynahradzuje čaro doby, kde všetci muži nosia klobúky a šoférujú nádherné autá a ženy majú výrazný makeup a pekné účesy... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama