Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za socialismu bylo závodění jednoduché. Sportovci museli mít nějaké zaměstnání; proto hlavní hrdinka, závodící na motorovém kluzáku, pracuje jako soustružnice. Je oblíbená, pracovitá a optimisticky hledí do budoucnosti - ovšem jen do toho okamžiku, než utrpí těžké zranění. Rázem je konec závodění i soustruhování. Mladá žena prochází těžkou depresí z vlastní bezmoci, přidávají se problémy kvůli zklamání v lásce. Otevírá se před ní zdlouhavá a trnitá cesta, než zase najde vyrovnanost. Film, byť se vyhýbající nástrahám melodramatu, je napsaný i inscenovaný velice ploše, bez schopnosti výrazněji zaujmout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Flego 

všechny recenze uživatele

Mladá žena utrpí pri pretekoch úraz s trvalými následkami a snaží sa silou vôle a s pomocou kamarátov prekonať svoje ťažkosti. Námet je slušný, ak k tomu pridáme atraktívne prostredie vodných športov, mohlo to mať úroveň. Filmové spracovanie je však chabé, rozbité a nesúrodé. Škoda, lebo herecky to bolo zaujímavé. Vančurovú nahovorila Ida Rapaičová. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery ukazuje stredni vrstvu v lepsim blahobytu, nez byla skutecnost:-). No, podle nametu jsem cekal daleko lepsi psychologicke drama, kterak se mlada sportovkyne vyrovnava se svym zranenim a prelozenim na jine pracoviste. Prestoze se Marta Vancurova ve sve roli snazila, scenar ji nikam moc nepustil. Dalsi z rady Filanovych nevyraznych filmu. ()

Reklama

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Horší trojka. Na svou dobu velmi atraktivní námět, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Film plyne tak od ničeho k ničemu. Za zmínku stojí ale pár věcí: Především něžně krásná a sympatická Marta Vančurová hraje velmi přirozeně a věřím ji jak tu soustružnici tak i tu závodnici. Sexy dračice Zuzana Kocúriková upoutává pozornost především dokonalou postavou a tehdejšími výstřelky módy. Martin Huba mě nezaujal ničím, ale jeho váhání mezi "vrabcem v hrsti a holubem na střeše" se dá pochopit. Pavol Hammel pořád hraje a zpívá a já ho moc nemusím, tak mě docela sral. Potěšil Karol Polák s typickým hlasem a tehdy ještě havraní kšticí. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu deja to mohla byť skvelá dráma. Alebo rodinný film. Alebo aj ten avizovaný psychologický. Lenže aj keď mal FILAN k dispozícii vtedajšie dve najsexi československé herečky (VANČUROVÁ-KOCÚRIKOVÁ), nedokázal z imbecilného scenára vydolovať zmysluplné dielo. Mal to radšej dostať do rúk HERZ. Tú jednu hviezdičku ale udeľujem za záverečnú scénu s dyňami, ktorá by za iných okolností a s inými tvorcami mohla byť základom pre slušný slasher / horor. (22.7.2009) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Marta Vančurová je nepochybně výbornou herečkou schopnou zahrát cokoliv, tenhle film ale ukazuje, že úplně všechno by hrát nemusela. Její postava namíchaná z emancipované kajakářky a odborově angažované soustružnice mě prostě nepřesvědčila. Narvaná navíc do nijakého příběhu se snahou dramaticky řešit citové problémy, ovšem neděje se tu celkem nic. To všechno doplněné o únavné drobnosti socialistické reality jako je rozdávání povadlých karafiátů s naprosto nesmyslným podtextem a obligátní využití atraktivního prostředí hospody na vrcholu mostu SNP. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V době natáčení se u Bratislavy opravdu konal jeden evropský závod. Proto se filmaři rozhodli, že toho využijí pro získání opravdové atmosféry, kterou by jinak nezískali. (Duoscop)
  • Marta Vančurová obsadila 5. příčku v divácke soutěži "Komu dáte svoj hlas 1975" časopisu Film a Divadlo s počtem hlasů 631. (kosticka7)
  • Film sa natáčal v nasledovných lokalitách: Strakonice, Praha, Štúrovo, Hamuliakovo, Bratislava, Hrušov a Týnec nad Sázavou. (dyfur)

Reklama

Reklama