Reklama

Reklama

Ptačí úlet

  • USA Free Birds (více)
Trailer 8

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (99)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctová a vzhledem k tématu i překvapivě nenápaditá pohádka, která hlavně v porovnání s nedávným cestovatelským Peabodym a Shermanem, jenž již teď patří mezi nejzábavnější animáky roku, působí jak nechutně barevné lejno. Vzhledem k tématu a dobovému zasazení to pak nebude zajímat ani české ratolesti, takže jde vlastně o naprostou zbytečnost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jistě stejně jako mě každého překvapí že tohle nemá nic společného s válečnou klasikou Velký útěk. Jedná se o originální a poměrně často vtipnou kravinku, které se daří solidně překvapovat dějovými zvraty. Těžko si vzpomenu kdy na mě naposledy nějaký animák působil takhle neokoukaně. Většinou nemám problém po pár minutách určit jakým směrem se bude následující děj ubírat. Malý šok mě způsobilo, když krocan Reggie potkává po návratu do současnosti své další a další Já. Hodnocení mě příjde trošku nefér a tak přihodím hvězdičku. 70% ()

Reklama

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Stěžejní motiv Ptačího úletu, jak už český překlad sám napovídá, vykráda klasiku od Aardmanů Slepičí úlet. Akorát, že Slepičí úlet, ač o dost starší, strčí animací tenhle film hravě do kapsy a svými vtipy rovněž. Taky mi trochu vadila ta očividná agitka na to, nežerte krocany, jsou to taky živé bytosti. Slepičí úlet v sobě něco takového samozřejmě taky skrýval, ale bylo to daleko jemnější. Toť vše, co se rozdílů týče. Jinak je Ptačí úlet poměrně svižný oddechový animák na jedno zhlédnutí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřitažlivý námět o dvou krocanech ze současnosti, kterak se pomocí stroje času snaží zabránit prvnímu Díkuvzdání a tím i tradici masivního pojídání svého druhu na tento svátek, se nečekaně podařilo opracovat v koukatelný tvar. Zejména tempařská první polovina sází jeden skvělý vtípek za druhým, pak překvapí docela vážné okamžiky (obětovat se pro hejno) a vše vyvrcholí tak ulítle absurdním řešením, že si z nás tvůrci určitě udělali vědomou srandu. :-) ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

Priemerný animák o moriakoch ktorý cestujú časom, lebo už nechcú byť vyvražďovaní a barbarsky zjedení. Typický šablónový príbeh ktorý je plný klišé a neprináša nič nové. Ešte k tomu vykráda Avatar. A ten koniec je dobrá somarina. Ale občas som sa aj celkom zasmial. Vegetariánom sa to bude asi páčiť viac ()

Galerie (133)

Zajímavosti (8)

  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)
  • Větou: "To jsou ale Angry Birds!" indián odkazuje na hru "Angry Birds", v době uvedení populární hru na mobilní telefony. (Dracconnis)

Reklama

Reklama