Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch snímků, kde zprvu nevíte co jste si to kua stáhli a ke konci nechápete jak jste bez něj mohli žít...samozřejmě obrazně řečeno :) Na postupné budování atmosféry se zde jaksi nehraje, spíše bych to přirovnal k horské dráze, kdy jednu chvíli ani nedýcháte a v následující vteřině byste nejradši posouvaly směrem vpřed. Děj se odehrává na více rovinách vkusně propojených, kde si každý může vybrat tu svoji, ale neurazí ho ani ostatní místa v pořádí. Láska se střídá s dramatem, komedie s humorem, tragédie "kříží meče" se štěstím či bystrost s nekonečnou lidskou hloupostí...jak říkám od každého trocha. Ke konci už nevíte co dříve sledovat, říkáte si "Jak tohle dopadne?!" a hltáte další vteřiny, které vám nemilosrdně ukrajují čas zbývající do konce tohoto zajímavého díla. Herci známí, povědomí či absolutně nevybavující se, ze sebe dostávají to nejlepší, přičemž posouvají celkový obraz příběhu tím správným směrem...jen s chutí do toho ;) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Caroline se tajně schází se svým učitelem a aby je nikdo nepodezříval, začne si s nesmělým Thurstonem, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Mezitím řádí ve městě sériový vrah v bílém obleku...Je v tom víc než se zdá, nejedná se o úplně klasické teenage drama ze střední, vlastně je to film plný krásných myšlenek, artově vypadající a tak nějak jiný, originální. Kat Dennings je velice nadějná herečka a já doufám, že jí uvidím ve filmech víc a víc. Atmosféra filmu a to napětí, kdy (a jestli vůbec!) se hlavní hrdinka střetne s vrahem bylo neuvěřitelné.Konec, kdy ho Caroline srazila autem byl naprosto nečekaný a skvělý! Tipovala jsem,že zabiják je učitel, ale ten byl ke konci jen trochu pošahaný.:)) Zkrátka výborná atmosféra, kamera, herci, hlášky..takových filmů by mělo být víc. You're just jealous because you've been, ah, brainwashed by puritanical assholes who think sex is a sin. But then again, your, ah, little gerbil-sized brain has been reprogrammed by the media to believe that sex is the be-all, end-all. So now you're stuck, right? 'Cause on the one hand you love to fuck, but afterwards you feel overwhelmed by guilt and you're not sure why. Maybe it's because sex is neither as good or as evil as you've built it up to be. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Romantika sa veru nekonala, no a dráma to bola taktiež dosť nevýrazná. Celkovo sa mi zdal celý ten príbeh dosť podivný a ani tá zápletka nebola nejaká oslnivá. Určite som od tohto filmu očakával viacej, a nielen príbeh posekaný do rôznych pasáží, ktoré boli prelínané akýmisi tajomnými vraždami. No a to som stále veril, že predsa len na konci sa niečo veľké stane, čo zmení celý môj pohľad na film. Stalo sa v závere toho naozaj veľa, ale žiadna z tých udalostí nebola tou vytúženou čerešničkou na torte. A čo sa posolstva týka? Hmmm, asi len to, že by človek nemal predčasne niekym pohŕdať - lebo náhodou by sa mohlo stať to, že medzi tým všetkým pohŕdaním zrazu zistíme, že sme sa do toho človeka zaľúbili... No na viac ako 2 hviezdičky to veru nebude, hoci Kat Dennings bola skvelá a taktiež treba pochváliť aj dobré hudobné kulisy. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Poetické, romantické, jsem z toho zasněná, vím jaké to je snít přes den a o tom všem snílci jsou. Tenhle film je prostě jedním velkým pestrobarevným obrazem, na kterým si dal tvůrce opravdu záležet, je to hodina a půl dlouhá báseň, která je vyprávěna cynickým podtónem Caroline, která se cítí být jiná a přitom je jen prostě svá a hlavně opravdu hodně náladová, skvělá herečka. Funguje zde skvěle i prostředí, malebné spící městečko, nádherné záběry vzdálené krajiny a vše je dokreslené vhodně vybranou příjemnou hudbou, občas lehce melancholickou. Jsem spokojená, něco takového jsem od tohohle nenápadného filmu očekávala. ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

Možná by si film zasloužil víc, ale nějak mě nechytil za srdce. Klasický romantický film s většími ambicemi, které dle mého názoru nenaplnil. A místo inspirace Lynchem jsem spíš viděla regulérní vykrádačku. Hlavní hrdinka mi navíc byla nesympatická a neměla jsem šanci se s ní stotožnit, ale to už je ryze subjektivní osobní problém. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama