Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Němi 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, jak se Lords of Salem tvářili, vypustil Zombie klasický satanský horor, který jako by vypadl z toho nejlepšího, co nabízely '70 a '80. S příběhem, jenž nemá nečekaná zákoutí, s postavami, které svým jednáním citují své druhy z minulých let, nádhernou, minimalistickou kamerou a pomalým tempem děsu "někde za rohem". Zombie si filmem trousí drobné vizuální i dějové odkazy na to nejlepší, co minižánr nabízí, především Rosemary má děťátko a Vymítače ďábla - nebo jsem měl alespoň ten dojem, nikdy mi nepřišel příliš doslovný a mohlo jít stejnou měrou o můj klam, jako Zombieho um. Už ale jen to, že mi podobné filmy skákaly při sledování v hlavě a neměl jsem pocit, že sleduji jejich vykrádaní či levné citování, s tím, jak dokáže režisér s málem efektivně strašit a melancholicky deprimovat, ho řadím na svůj žebříček toho nej, co lze v historii filmů s obráceným křížem najít. Jo a - samozřejmě, že zvukově to je opět stejná slast jako vždy. __ Vidím to tak, že časem se hodnocení asi ještě pohne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuální hororové orgie Roba Zombie v hlavní roli s jeho ženuškou, která jako by zde vypadla z oka Anastacii. Temné zpracování, bizarní výjevy i vize a vydařený casting. Zejména trojice hlavních čarodějnic je výborná. Když člověku dojde, že to nebudou jen obyčejné, laskavé sousedky, začíná se zároveň rozjíždět ten pořádný mazec, který se snad i inspiroval v Rosemařině dětátku. "Lords of Salem" by s klidem mohla být skutečně existující black metalová kapela, protože ten jejich hlavní song, který nás provází celým filmem, je fakt pecka. Zajímavý snímek s působivým vizuálem, který se však nemusí trefit do hororového vkusu každého. A možná se objeví i Cesta na Měsíc:) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o art/horor a bůh ví co ještě. Film jsem chtěl vidět jenom protože v něm hrálo plno naprosto brilantních herců kteří se ale ve filmu buďto neukázaly vůbec nebo se ohrály možná tak na 5 vteřin. KAždopádně jediná věc co tenhle brak drží nad vodou je příběh který je zajímavý, bohužel celý film potápí režie která je hodně unylá a pomalá. Celou dobu jsem čekal co se bude dít abych nakonec zjistil že čekám zbytečně. Tohle je zbytečný film. Upřímě doufám že Zombie pověsí kameru co nejdříve na hřebík. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Hm, tak vám nevím. Musím se přiznat, že mě to celkem bavilo, ale skutečně netuším proč. Opravdu bych nečekal, že se přistihnu při obhajobě tohoto prapodivného dílka, zvlášť po té záplavě někdy až komicky špatných hereckých výkonů, režisérských nápadů, kterým se nedá říct jinak, než debilní, a všudypřítomným závojem klišé, který za sebou táhne Robova ospalá družka jako umolousaný hadr, ale tak nějak si nemůžu pomoct. Myslím, že jeden z hlavních účelů snímku, tedy ukázat, že Sheri je i ve svých letech stále celkem použitelná prdelka, film splnil, a i když by se mu dalo vytknout snad prakticky všechno, co obsahuje, i to, na co si nejspíš hraje, ale (naštěstí) neobsahuje, přesto mě sledování Lords of Salem bolelo kupodivu daleko míň, než projekce spousty jiných „rádoby art hororů“, jejichž hodnocení se bohužel pohybuje v úplně odlišných číslech. Snesitelné 3* ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Snaha režiséra Zombieho udělat děsivý horor o čarodějnictví, což má podle mého dost velký potenciál. Jenže tento potenciál nebyl naplněn ani z daleka. Vše bylo takové monotonní, žádné velké akce. Prvky, které zřejmě měly děsit, mi připadaly jako marná snaha tvůrců okopírovat všechny bizardnosti z ostatních hororových snímků, hodně mi některé scény připadaly podobné s filmy o Silent Hill apod. Průměrný horor. 40% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Kniha „The End of The American Witch“, která se ve filmu objevuje, je odkazem na písničku „American Witch“ od režiséra a scenáristy tohoto filmu Roba Zombieho. (Dombzila)
  • John 5 je kytaristou v sólové kapele Roba Zombieho. Podílel se také na většině skladeb filmu. (666Carnage)
  • Sheri Moon Zombie zpočátku nechtěla hrát ve filmu, proto se rozhodl Rob Zombie obsadit do role Heidy herečku Leslie Mann (kvůli podobnosti se Sheri Moon Zombie), která tuto možnost odmítla s tím, že se neumí srovnat s postavou a není to typ postavy, které zvykne hrávat. Později se v roli Heidi objevila Sheri Moon Zombie. (lucius789)

Reklama

Reklama