Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Stejně jako postavy ve filmu ani my nemáme moc příležitostí se dostat Icemanovi pod kůži, a když už se nějaká šance naskytne, tak se zařadí mezi slabší a zbytečnější části, hlavně kvůli absenci excelujícího Michaela Shannona. Příběh se posouvá dopředu houževnatě a pomalu, a v tom je jeho síla, protože když se snaží na sebe nabalit další vrstvy, tak se začíná tříštit jeho intenzita. A škoda jen toho konce, který nastane zničeho nic a nepřinese jakoukoli katarzi. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Nečekané zklamání, všechno je v podstatě oukej, ale když film skončil, měl jsem pocit, že mě autor o něco ochudil. Film startuje na první našlápnutí, paradoxně na začátku je postava Icemana nejvíce nevypočitatelná a nevíte kterým směrem se bude ubírat. Pak nastříhaně scény toho, jak si Shannon plní pracovní povinností jsou poměrně "působivé". ALE pak jakoby film ztratil směr, sem tam Shannon něco provede, seřve svojí starou, někoho sejme, atd atd. Prostě druhá půlka je docela nudná. Knížka bude asi lepší, ale číst jí nebudu. Tohle se mělo zvládnout líp. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Richard Kuklinski je bývalým vrahom na objednávku. Počas svojho života údajne zabil viac ako 100 ľudí. Nikdy necítil ľútosť voči obetiam. Okolie, dokonca jeho najbližší ani len netušili, že vedie "dvojí" život. Vyžíval sa v násilí, bol vzorným manželom, milujúcim otcom. Toto je jeho príbeh. V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť herecký výkon Michaela Shannona, ktorý sa svojim hnusným, tajomným, nepríjemným, patetickým ksichtom hodil na túto úlohu, ako riť na šerbeľ. Počas vraždenia žiadny prejav emócií, počas scén s rodinou či priateľmi, neuveriteľne priateľský a jemný ako gorálky. Celý film je točený vo zvláštnom duchu. Z psychologického hľadiska je snímok dostatočne brutálny, dramatický, emocionálny. Človeka miestami prepadli pocity ľútosti. Neviem či to bol zámer režiséra, ale na mňa to tak pôsobilo. Záver rozuzlenia bez prekvapenia, no to sa predsa dalo čakať. Nijak inak to ani nemohlo dopadnúť. Z mojej strany veľká spokojnosť no divák by mal vedieť, že predovšetkým ide o DRÁMU. Tento druh filmov mám proste v "láske". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES BYL ZADRŽEN JEDEN Z NEJZNÁMĚJŠÍCH NÁJEMNÍCH VRAHŮ V HISTORII STÁTŮ /// Zabiják s citem pro rodinu. Vyrovnanej psychouš a jeho příběh… Vskutku zajímavý herecký obsazení, ale kromě Shannona nemá nikdo moc co hrát (ty vole, hraješ to vůbec?...). Taková průměrná nuda, chladná podívaná na člověka, kterýho nemůžeme milovat. Ale ani nenávidět. A furt se divím, že všichni dáváme 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Nechápu, že někdo nepozná nezávadnýho člověka. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama