Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na hodného Mikuláše, který dává dárky. Tenhle, když vychází úplněk na 5. prosince, tak pokaždé usedá na svého bělouše a coby rytíř se prohání Amsterodamem. Společně se svým komandem Baltazarů po sobě nechává v ulicích desítky mrtvých. Hodně netypický Mikuláš, na druhou stránku impozantní téma pro výborný horor. A tím Nesvatý jednoznačně je. Už ten začátek, kdy 5. prosince 1492 projíždí Mikuláš po cestě kolem vysutého kola, do kterého se proplétali odsouzení, dává tušit, že tohle bude zážitek. Krvavý vpád do osady je jedna velká podívaná. Poté následuje skok do roku 1968 a Mikuláš již vstanul z mrtvých vyvraždí téměř jednu celou rodinu. To je úvod filmu, od kterého nesundáte oči. A svoje tempo si drží téměř po celou dobu až do samého závěru, kdy Mikuláš vstane na amsterodamské katedrále a dívá se na tohle město, jakoby mu patřilo. Právě katedrála je několikrát přiblížena po celou dobu filmu, tak jak celé město Amsterodam a i tím, že nizozemská kinematografie je pro nás téměř neznámá, čiší z filmu něco originálního. Jedno je jisté, v Nizozemí slaví Mikuláše mnohem více než u nás. Přesto vše je na celém filmu nejkrásnější právě maska samotného Mikuláše a především jeho impozantní jízda po ulicích a střechách na svém bělouši. [1033. hodnocení, 107. komentář, 49%] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže Mikuláš je pěkný parchant! Unáší děti a masový vrah k tomu! Povedená taškařice se ze středověku přenese do současnosti. Velmi pěkný vizuál, podařené gore efekty. Každou chvíli z někoho vyjede sečná či bodná zbraň (občas i s vnitřnostmi), jinému uletí tam ruka, tu hlava, a kdo si nedá pozor, ten se zlomí v pase nadvakrát. Ďábelský Santa mezi vodními kanály dá vzpomenout minimálně na Fantoma Amsterodamu a na Carpenterovu Mlhu. Hlavní hrdina to nemá vůbec jednoduché, jelikož všechna zvěrstva padají na jeho hlavu, i když půlka města viděla šíleného Mikuláše na koni, jak uhání po střechách domů... Pěkné masky, slušivé triky. A na závěr názorná ukázka jak informovat veřejnost o tom, co se právě stalo. ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako Ďábelský santa jen místo santy tady řádí Mikuláš se svýma pomocníkama a nutno dodat,že jim to jde opravdu dobře. V podstatě se jedná o mix hororu a akčního filmu z nichž stoprocentně nefunguje ani jedno, ale to zas tolik nevadí. V tomto případě jde jednoznačně o zábavu a já se zatraceně dobře bavil a pár nudnějších pasáží mi celkový dojem z filmu nemůže zkazit. No řekněte kde jinde můžete vidět Mikuláše jak jezdí na koni po střechách a prolejvá hektolitry krve bez zábran no a k tomu všemu jeho maska je dost dobrá. Rozhodně slušná zábava na dlouhej večer a o to jde především takže palec určitě nahoru a jděte do toho, protože si to určitě užijete. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Padá sniežik padá, ej mentálna vada, keďže zo striech padajú kone. Konečne na svetlo sveta vyplávala pravda, ktorú som tak nejak tušil už v detských rokoch. Podvedomie mi vždy nejak nahováralo, že s tým červeným bradáčom s veľkou palicou nebude všetko košer. A je to tu! Vláda a vždy skazená cirkev zametá stopy a ohýba históriu. Ani som netušil, že 5.december berú v Holandsku až tak vážne. Sranda však musí byť aj keby na chleba nebolo, takže zlý Mikuláš a jeho čierny Pretri (ďalšie OMG zistenie) dostanú celkom slušný počet záberov, takže z toho vzniká celkom slušná nádielka fórkov. Smozrejme, že je to blbosť a béčko spĺňajúce najťažšie podmienky. Plusové body mu pridáva fakt, že sa ani nesnaží hrať na nič viac. Už aby bol opäť December. Toto bude trhák na nejakej predvianočnej párty s partiou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Škoda tohle mohlo dopadnout daleko lépe. Chápu že takovýhle horor nejde brát moc vážně ale režisér který vyloženě násilím tu cpe humor, který je strašně trapnej se prostě nehodí. Co naopak oceňuji je příběh a pěkná atmosféra. Herci hrají sice mizerně ale třeba hlavní policajt celkem ujde, stejně jako gore kterýho je tu požehnaně a je hodně kvalitní. Sint je průměrný film který má kvalitní nápad ale horší realizaci. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama