Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Othello 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se ani tentokrát nebyl schopný zbavit své rezervovanosti vůči mijazakovské huňatosti všeho a podezřele sektářských podtónů idylického světa dospělých, ale tentokrát více než kdy jindy jsem propadl do té členité středomořské krajiny s kaskádovitými městy mezi kterými si to spokojeně šinou lokomotivy, parníky i všelijaké létací stroje. Mijazaki tady vytváří vysněný paralelní svět Evropy 50. let, která ale neprodělala žádnou válku a přesto se nějak dalo vzniknout baby-boomers poválečné generaci, která měla chuť a odvahu pustit se do světa na vlastních nohách a s nadšením tak zakládala firmy a vymýšlela různé inovace. Čarodějka Kiki tak našla způsob své realizace v malé doručovací firmičce, kde může využít svých schopností, zatímco kamaráda Tomba se nikdo nesnaží zastavit ve výrobě Tleskačova létajícího kola. Je léto světa, tráva je měkká, stromy zelené a nikdo by neměl být jen tak doma. Shikatte morau wa, my darling! Shikatte morau wa, my darling! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Reklama

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Toto jest jeden z těch Miyazakiho filmů, který je spíše určený těm mladším, čili kdybych byl dítě, zaručeně bych byl nadšený. Pohádka moc hezká, dokonce s nečekaně vtipně-nevhodnými dialogy typu: Kiki:" Chce mě namalovat." Jiji: "Nahou?" :-) Totora jsem si užíval i já. Kiki už tak ne. 7/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vrcholně roztomilý film, který mě skutečně okouzlil, a to jak krásnou animací a hudbou, tak samotnou titulní postavou, která je neuvěřitelná sympaťačka (ta její zdvořilost!), a člověk jí musí celou dobu držet palce, aby vše dobře dopadlo. Moc mě bavil taky její mluvící kocour a pohodová atmosféra, kterou je to celé prostoupeno. Ten film mě tak naplnil nadšením, až se vedle něj náhle jakékoli jiné animáky jeví jako šedé myšky, které s ním nesnesou srovnání (což by ale šlo říct skoro o všech Mijazakiho filmech, které se mi jeví jako takový malý zázrak). Btw. samozřejmě nutno vidět v japonském znění. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho tradičně krásný příběh o malé čarodějnici Kiki, která si jde vyhlédnout svoje město a založit si živnost. Krásné animace (vychutnávám si vždycky detaily, jako je třeba ten, když Kiki běží a uklouzne jí noha na spadaném listí), zajímavý příběh, hezké písničky. Kiki je opravdu hodně pro děti, ale rozhodně bych doporučila všem milovníkům anime a Miyazakiho. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno