Reklama

Reklama

Vyděděnci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot

Píše se rok 2040 a na planetě Carpathia očekává skupina průkopníků zatím poslední raketoplán, který k nim míří ze Země. Co jim asi přiváží? Přátele, jejich milované? Nezbytné zásoby? Stali se prvními, kteří osídlili nový svět a nyní mají příležitost začít svůj život znovu. Od začátku, daleko od domova, daleko za svou minulostí. Snaží se vyvarovat chyb, které udělali na Zemi a úpěnlivě chrání to, co na své domovské planetě vybudovali. Jenže netuší, že se kolem nich plíží nebezpečí... (Clear)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbí. Zatím jsem viděl první dva díly a seriál se pěkně vyvíjí. Samozřejmě je to seriál, takže tempo je pozvolné, ale to mi nevadí. Kdo čeká sci-fi ala Veřelec nebo Avatar se spoustou příšerek na cizí planetě bude zklamán. Tvůrci se záběry na vesmír a planetu Carpathia zatím šetří. zatím.. Uvidíme v dalších dílech. Napadá mně příměr se seriálem LOST. I zde se jedná o uzavřenou komunitu osadníků kolonie se svými vnitřními problémy. Za zdmi valu kolonie pak žijí ti druzí... Slušné psychologické sci-fi, které mne zatím dost baví. Dávám 4 hvězdičky a uvidíme jak to půjde dál. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tohle je konec? To jako vážně? To bolí ... V komentářích se dočítám, že to byla nuda, příliš rozvleklé a ukecané. I takhle to může být viděno, jenomže přesně tohle je můj šálek kávy. Mám ráda tajemství, intriky a rozebírání vztahů mnohem víc než jen nějaké střílení na ty "zlé". A byla jsem nemálo zvědavá jak tohleto dopadne. Britové mě zase jednou mile překvapili, ačkoli miluju třeba Doctora Who, nevěřila bych, že se jim podaří natočit něco podobajícího se spíš BSG. (navíc Liam Cunningham byl charismatický a Eric Mabius jako hlavní záporák k tomu ještě slizoun ... a tak to má být :-)) ()

Reklama

SadAngel 

všechny recenze uživatele

Etuda na téma "jak prošustrovat dobrou příležitost". Úvodní díly by možná fungovaly jako rozjezd pro dvacetidílnou sérii, ale pro osm dílů je formát "víc vaty než užitku" čistá sebevražda. Až podezřele často přistihnete tvůrce, že vám servírují prodloužené záběry na krajinku, podivnou počítačovou animaci města nebo statický obličej znepokojeného hrdiny. Na mě to působilo dojmem, že střihač, kameraman nebo režisér trpěli zvýšenou spavostí. Na druhou stranu, atmosféra adekvátně houstla, potenciál příběhu i postav se zvyšoval a co nestihl příběh, zachraňoval přízvuk. Kdyby přišla druhá série, třeba by se alespoň scénárista stihnul probrat úplně. No, občas se holt nezadaří. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Tematiku vesmíru mám veľmi rád, bohužiaľ skôr z dokumentárneho než sci-fi hľadiska. Možno práve preto si neviem takéto snímky veľmi užiť. Tisíce ľudí žijú na novej planéte, kde sa nenachádzajú väčšie zvieratá, nemajú žiadne polia na pestovanie plodín a napriek tomu je tam všetkého hojnosť. Pojem sci-fi veľa znesie, ale to, že zo zrnka piesku nasýtite tisíce ľudí vám teda nezožeriem. Alebo že ľudstvo disponuje technológiou na prekonávanie vzdialeností svetelných rokov, no napriek tomu vesmírnej lodi hrozí, že zhorí v atmosfére (podobnej ako má Zem), keď Rusi už v minulom storočí prekonali atmosféru Venuše, to ma úprimne rozosmialo. Plus ďalšie menšie nelogickosti a blbosti, ale na to, že som videl iba dva diely ich bolo celkom dosť (holka letí 10 rokov vo vesmírnej lodi, vystúpi a je opálená ako po trojtýždňovom výlete all inclusive na Malorke, asi tam svietili uv lampami :-) ). Navyše novovybudované mesto je graficky hrozné, vyzerá ako sivá šmuha na zelenom podklade. Seriál ako celok však až taký zlý nie je, je tu zopár zaujímavých charakterov, a aj scenár samotný sa môže uberať zaujímavým smerom, čas ukáže. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšila kvůli Jamiemu Bamberovi... a oni ho odstraní hned v první epizodě??? WTF? Zůstali tam jen silně nesympatičtí herci hrající silně nezajímavé charaktery v příběhu, který je ukázkovou vykrádačkou všeho, co vzniklo za posledních cca 20 let v sci-fi žánru. Ve zkratce řečeno: šlo to hooodně z kopce... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Na sérii pracovali 4 režiséři, přičemž každý zpracoval 2 epizody. (frmoll)
  • Seriál měl být původně točen ve Walesu, ale aby byla krajina více "cizí", rozhodli se filmaři pro Jižní Afriku. (frmoll)
  • Poté, co vyplulo na povrch, že natáčení druhé série se kvůli nízké sledovanosti nechystá, vznikla na facebooku petice, která měla ukončení filmování zabránit. (frmoll)

Reklama

Reklama