Reklama

Reklama

Vyděděnci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot

Píše se rok 2040 a na planetě Carpathia očekává skupina průkopníků zatím poslední raketoplán, který k nim míří ze Země. Co jim asi přiváží? Přátele, jejich milované? Nezbytné zásoby? Stali se prvními, kteří osídlili nový svět a nyní mají příležitost začít svůj život znovu. Od začátku, daleko od domova, daleko za svou minulostí. Snaží se vyvarovat chyb, které udělali na Zemi a úpěnlivě chrání to, co na své domovské planetě vybudovali. Jenže netuší, že se kolem nich plíží nebezpečí... (Clear)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

SadAngel 

všechny recenze uživatele

Etuda na téma "jak prošustrovat dobrou příležitost". Úvodní díly by možná fungovaly jako rozjezd pro dvacetidílnou sérii, ale pro osm dílů je formát "víc vaty než užitku" čistá sebevražda. Až podezřele často přistihnete tvůrce, že vám servírují prodloužené záběry na krajinku, podivnou počítačovou animaci města nebo statický obličej znepokojeného hrdiny. Na mě to působilo dojmem, že střihač, kameraman nebo režisér trpěli zvýšenou spavostí. Na druhou stranu, atmosféra adekvátně houstla, potenciál příběhu i postav se zvyšoval a co nestihl příběh, zachraňoval přízvuk. Kdyby přišla druhá série, třeba by se alespoň scénárista stihnul probrat úplně. No, občas se holt nezadaří. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšila kvůli Jamiemu Bamberovi... a oni ho odstraní hned v první epizodě??? WTF? Zůstali tam jen silně nesympatičtí herci hrající silně nezajímavé charaktery v příběhu, který je ukázkovou vykrádačkou všeho, co vzniklo za posledních cca 20 let v sci-fi žánru. Ve zkratce řečeno: šlo to hooodně z kopce... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvních dílech zajímavý a postupem času stále ukecanější a hloupější seriál, který svůj potenciál nejen nedokázal naplnit, ale snad si ho autoři chvílemi ani neuvědomují. Nový svět, nová civilizace, netušené možnosti. Závěr prvních osmi dílů měl své kouzlo a nápad pro další sérii. Stačí to? Bohužel. Chyba je však snadno identifikovatelná, protože hodinová stopáž je prostě u seriálů problém a scénáristé vše nesmyslně protahují, aby esa v rukávu vysypali na poslední chvíli s pocitem, že bude lépe v další sezoně. PS: BBC je BBC:)) takže se zachránilo víc Angličanů než Američanů, naivní vidina budoucnosti:)) ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Nakonec tedy za 3* i když to lehce mohlo být i za 4*, avšak už to, že to nemá konec je dost zlé, také nezvládnutý formát 60 min. je příčinou konečného verdiktu. Prostředí i námět zajímavý, herecké výkony nevyvážené, logika chování některých postav je přinejmenším podivná v tom horším případě až neuvěřitelně diletantská (tohle že je ta elita, kterou lidstvo vybralo jako způsob své záchrany?) a hlavní záporák je až přehnaně teatrálně záporný (schází mu snad jen černý plášť, ďábelský smích a mnutí rukou nad zdarem jeho zvrácených plánů). Trošku mne zamrzelo, že pro mne nejzajímavější postavu zlikvidují hned v prvním díle. Shrnuto - seriál není tak špatný a hodnocení sráží těch několik vyjmenovaných neduhů z nichž nakonec ten největší je, že to už navždy zůstane nedokončené. Poznámka na závěr: některé z nás může potěšit fakt, že dle autorů se zachrání poměrně vysoký počet Skotů a celkové složení přeživší populace bude majoritně evropského (toho světlého) typu. ()

Clear 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se dlouho těšila. Nejdřív jsem viděla upoutávku BBC na pořady, které plánuje pro rok 2011 a ihned mě zaujalo, že se chystají uvést nový vědecko-fantastický seriál. Začala jsem pátrat po jménu a shánět informace. Jaké tedy bylo mé zklamání, když po asi dvou měsících čekání odvysílali pilotní díl, který mi ovšem moc sci-fi nepřipadal. Nebo ano, je to sci-fi, ale čekala jsem toho sci-fi víc. Moc efektů a filmových triků nepředvedli, spíš ukázali "krásy" Jižní Afriky a mezilidské vztahy. Nebylo to prostě to, co jsem čekala, ale nemůžu říct, že se mi to nelíbilo. Druhý díl byl podle mě daleko lepší a vylepšil úvodnímu dílu skóre. Postava Mitchella v podání Jamieho Bambera se mi velmi líbila a skvělý humor a akcent Daniela Mayse prostě nemá chybu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co vyplulo na povrch, že natáčení druhé série se kvůli nízké sledovanosti nechystá, vznikla na facebooku petice, která měla ukončení filmování zabránit. (frmoll)
  • Kulisy města Forthaven byly vybudovány z opuštěné africké vesnice. Vesmírnou vizáž pak zajistil posyp bílým pískem. (frmoll)
  • Seriál měl být původně točen ve Walesu, ale aby byla krajina více "cizí", rozhodli se filmaři pro Jižní Afriku. (frmoll)

Reklama

Reklama