Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Moderně zpracovaný dokument, který nerve pouze jednu věděckou tezi, ale představuje celou paletu teorií funkce vesmíru, vzniku, i budoucnosti. Morgan se mi tam velmi hodí svým charizmatem. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Nebudu se ukvapovat. Nejsem trouba. Ale většině věcí jsem vůbec nerozuměl(téměř). Něčemu trošku ano, spíš jsem to vzdáleně někde tam v pozadí a hloubí svého mozku jemně chápal. Ale co je důležité, všemu jsem věřil. A to hlavní opravdu se mi to líbilo. Jsem moc rád že jsem si objasnil to, že ani vědci se nejsou schopni dohodnout na některých věcech.Takže velký třesk možná ani nebyl, moc tomu fandím a každému doporučuji, kdo chce mít aspoň na chvíli v hlavě menší zmatek, kouknout. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Fascinující seriál, který si pokládá velmi atraktivní otázky a snaží se na ně dávat odpovědi. Většina dokumentů jen přežvykuje stále to samé dokola, ale tady jsem mnohdy nevěřícně sledoval, co všechno mi do dnešního dne (jako člověku, kterého zajímá vesmír a věci s ním spojené) unikalo. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky astronomie, astrofyziky a kosmologie, či jednoduše pro všechny, kteří jsou stejně jako já tak fascinováni Vesmírem, Přírodou a fyzikální realitou všude okolo nás, je to jednoznačná povinnost. Dále je to povinnost pro všechny nábožensky založené lidi, kteří tím že věří v náboženská dogmata opovrhují Vesmírem, Přírodou a všední, avšak nádhernou a tajemnou, realitou okolo nás. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jak již napsal Bram Stoker, co je od počátku špatné, to nikdy nemůže být dobré. A pokud v tomto seriálu je například existence paralelních světů založena na fantastických úvahách, pak se nemůže tato "teorie" tvářit vědecky, respektive z nedůvěryhodného základu není možné dokazovat návazné pravdy. A právě tohle seriál činí a nehraje tak s divákem férovou hru. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Po dvou řadách celkem nudný dokumentární cyklus, kdy někdy odhadů těch badatelů a vědců jsou celkem k smíchu např. za 30 let (toho bych se měl dožít) si budeme prodlužovat život nějakým "elixírem mládí", který nám prodlouží život o 20-30 let. Teorií je zde hodně a některé jsou absolutně ničím nepodložené, takže je zde mnoho domněnek, takže namísto aby to něco vyvracelo, tak to k dalším nesmyslům spíš podněcuje. Navíc ty příběhy z dětství Morgana Freemana vypadají jako výjevy z 18. století. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Seriál ktorý má konečne aj nejakú novú informačnú hodnotu, pracuje s novými vedomosťami a tak ,na rozdiel od iných podobných kde sa 100 krát dookola omieľajú tie isté a známe veci, naozaj dokáže zaujať. Aj keď niektoré pasáže si priamo požičiava alebo ,,kradne,, od svojho predchodcu THE UNIVERSE, je tu množstvo nových názorov, teórií a hypotéz ktoré z neho robia niečo nové. Plné hodnotenie sa tomu ale nedá dať ani pri najlepšej vôli, ak už nie kôli ničomu inému, tak kôli absolútnemu failu v podobe obsadenia Morgana Freemana ako narratora. Je to vynikajúci herec ale komentovať niečo takéto to bol pre mňa totálny kiks. Inak prakticky bez výhrad. Skvelý dokument. ()

Onna 

všechny recenze uživatele

Soudím jen z prvního dílu, na další nemám sil: nábožensky předpojatý seriál - však také vznikl v USA -, kde se vědecké objevy musí honem honem uvádět do souladu s křesťanskými dogmaty. Navíc je to celé takové jakési užvaněné, příliš obecné a informačně vágní, vlekoucí se v pomalém tempu. BBC sérii Horizon se to ani nepřibližuje. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je omyl. Pokud pominu první díl, kdy se hledá stvořil a druhý díl, který je pohledem z jedné strany na zkoumání moderní fyziky (pohled z druhé strany je v také docela slabém dokumentu Hawkingův paradox), tak je zde několik věcí, které zde nemají co pohledávat. Morgan Freeman je zde jen jako reklama. Dále je zde všudypřítomná snaha vysvětlit moderní fyziku pomocí náboženství (nejen v prvním díle). Příliš mnoho času je věnováno fyzikálním teoriím, které jsou nesprávné a u těch správných je bohužel velká míra zjednodušení. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Možná to největší klišé je to, že žijeme v úžasném a v podstatě naprosto neprobádaném světě a Vesmíru, ale je to pravda. ()

renoarko 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorých fascinuje svet, vesmír a veda. Pre všetkých, ktorí sa zamýšľajú, ako to všetko je. Pre všetkých, ktorí majú radi Morgana Freemana. Pre mňa za 5 hviezdičiek :) ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Pockam na dalsie diely. Zatial je to ale na cistych 5*. Informativna hodnota prevysuje ostatne dokumenty od Stephena Hawkinga. Ja rad cierne a cervie diery... ()

namathur 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě neustálé přemílání před pár vteřinami již pětkrát řečeného, nesouvisející "vatové" záběry na krajinu apod. Po velkém váhání 4* místo 3* ()

Unlink 

všechny recenze uživatele

Musím uznať že toto je jeden z najlepších dokumentov aký som kedy videl. Fakt skvelo povedané veľmi zaujímavé informácie. Jednoznačne odporúčam každému. ()

elishia 

všechny recenze uživatele

Zmatene a preplacane. Zatim jsem videla jenom par dilu, ale kazdy to taha z tolika koncu, az se v tom clovek ztrati. Snazi se svym rozsahem nabidnout spoustu alternativ, coz je fajn, ale je to velice neprehledne podane. Micha tam vedecke vyzkumy s polopravdami a pomalu ezoterickymi zavery a zaroven je od sebe nerozlisuje. Taky mi docela vadi ti supr surfari a sportovci a.k.a. vedci, kteri jsou ti jedini pravi, aby nam vysvetlili teorii vseho. Prevelice prepopularizovane, bohuzel. Dokumenty Stephena Hawkinga se mi libi daleko vic. ()

Reklama

Reklama