Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Zirael 

všechny recenze uživatele

Čím se Sarah Hlaváčová kvalifikovala na roli princezny je mi záhadou, dobrá výslovnost ani princeznovský vzhled to evidentně nebyl. Děj byl poněkud vykradený z jiných pohádek. Jediné co nebylo opsané od jinud byl konec, který mě osobně přišel tak trochu divný. Dvě hvězdičky dávám za sympatického Matouše Rumla a Pavla Lišku, který snad poprvé nehrál idiota. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, která prakticky postrádá vyloženě zápornou postavu a zápletka se soustředí především na to hezké. Spoustě lidem se to nemusí líbit, ale podobné filmy plné optimismu, kde se něděje vůbec nic zlého a zároveň jsou vtipné, se občas hodí. Princezna byla netradiční, ale sympatická a Pavel Liška ve formě. A princ Petr byl zkrátka dobrej pohodář :) To, že pohádka postrádá prakticky jakýkoliv vypointovaný konflikt neznamená, že by musela být špatná. Je i spousta jiných věcí, kvůli kterým se na ní dá dívat. ()

jecmen2 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč je tu tolik negativních komentářů. Když se na to kouknu z globálu, je to moc pěkná pohádka, která je výjmečná tím, že podle mého pokračuje v tradici českých pohádek. Škola princů si zaslouží 3* už jen proto, že je milá, tradiční, vtipu není přespříliš a celkově ta pohádka nevyzní "zbytečně". ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Pohádka až tak nenudí, nová princezna a výborný Ruml. Občas rušila hudba, a dialogy by si taky zasloužili lepší obraty. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší jak šdědrovečerní Peklo s princeznou.Návrat k nečekané normálnosti.Tvůrcům poděkovat za absenci šišlajících čertů a jiných kravin.Skvělí rádcové,Lábus,exteriéry,normální Liška.Nepovedlo se finále se šermující princeznou.Jinak ok. ()

kpt.Marťas 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý. Místy vtipný, zábavný, příjemný, místy trapný. Jenom by to chtělo použít nějaké jiné schéma, než zase to ze Šíleně smutné princezny. Letos o Vánocích jsem ho viděl už třikrát. ()

tribys 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s tím, že je to jedna z nejvydařenějších pohádek z ČR poslední doby. Takže ty tři hvězdičky jsou trochu smutné... ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je jedna z těch lepších novějších českých pohádek. Matouš Ruml a Pavel Liška tam opravdu padli. Já si u toho hezky odpočala a docela se i pobavila, takže dávám 4 hvězdy. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Je to taková zas jiná pohádka. Ruml se s tím vypořádal dobře, a je vidět, že to není jen Lexa. Celkově mu všechny pohádky sednou. bavil jsem se, líbilo. Je princezna "huhla" ta mě nenadchla. Něco s mandlema, nebo neumí dýchat? :-(. No, ale ona se určitě rozjede. Budem držet palce. ()

tulrika 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem viděla teprve nedávno. Nebylo to špatné, ale úplně mě ničilo, jak si princezna šlape na jazyk. Zkazilo to celou pohádku. ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka s chudou výpravou, 'nedonošeným' scénářem a princeznou s vadou řeči. K nedělnímu obědu ano, na večerní pokoukání nikdy více. A ani jedna písnička - jaká škoda. 50%. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Blbosti tu mají vysoká hodnocení a povedná normálni, příjemná pohádka jen něco přes 50% ? Dal bych 4, ale tahle za 5. ()

Reklama

Reklama