Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad o humoru a talentu těch, kteří dokázali vzbudit úsměv ve chvilce, ale vzpomínat na ně budete celý život.
Jednotlivé díly: I. série:  1. Burian
2. Rašilov
3. Haas
4. Marvan
5. Holzmann
6. Jirásková
7. Libíček
8. Janžurová
9. Donutil
II.série:  1. Menšík
2. Polívka
3. Kopecký
4. Zázvorková
5. Plachta
6. Sobota
7. Sovák
8. Wimmer
9. Gollová
10. Voskovec a Werich
III.série:  1.-Horníček
2.-Nový
3.-Šimek a Grossmann
4.-Ferbasová
5.-Lipský L.
6.-Molavcová
7.-Svěrák a Smoljak
8.-Dvořák Josef
9.-Císler
10.-Suchý
11.-Hrzán
12.-Lábus
13.-Brodský
14.-Bohdalová
15.-Filipovský
16.-Nárožný (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny cyklus "Komici na jedničku" iste nájde pozitívnu odozvu u všetkých ľudí, ktorí sa zaujímajú o históriu a osobnosti českej kinematografie. Plejáda hereckých osobností, ktoré tu tvorcovia v jednotlivých dieloch predstavili je dôkazom toho akými veľkými hercami boli obdarení naši západní susedia. Čo meno to originálna herecká ikona. Je dobre, že sa takáto relácia objavila vo vysielaní verejnoprávnej televízie. Česi môžu byť na svoju hereckú elitu právom hrdí. *** ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Recyklovaná recyklace. Nového tu není nic, opakovaného přespříliš. Úroveň kolísá mezi laciným novinovým bulvárem a popularizující příručkou pro žáky základních škol, přičemž o správnosti "učiva" lze v lepším případě pochybovat. Na hraně se pohybuje také výběr Petra Nárožného do role průvodce, který se sem absolutně nehodí, svým lascivním pomrkáváním a "kadrnožkovštinou" zbytečně celý pořad shazuje na jarmareční úroveň. Budou-li velikáni českého humoru i v budoucnu prezentováni v tomto stylu, dosahujícího úrovně bulvárních prašivin, pak si nelze neodpustit věčný povzdech nad stavem současné společnosti, které stačí nic z mála, aby s radostí tleskalo ubohosti. Vanitas vanitatum, omnia vanitas. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus ve třech řadách zmapoval největší osobnosti českého humoru. Petr Nárožný se chopil mluveného slova, a nejen to, nakonec se i na jeho tvorbu dostalo, a i když jsem si dovedl představit v roli průvodcem pořadu i někoho jiného, svoji roli zvládl, ale spíše na horší dvojku. O to tady ani tak nešlo, protože jedničkou byli právě umělci, jejichž biografie byly u některých zajímavější, u některých zase o něco méně. V každém jednotlivém díle nechyběla spousta ukázek z jejich tvorby, a že bylo z čeho vybírat. Přesto pořad bojoval trochu s fádností a stereotypem. Týkalo se to především představitelů slavné prvorepublikové éry, protože tam už se to omezilo na nudné informace, které současného diváka až tak nezaujmou. Lepší to bylo, když ještě žijící osobnost byla pozvána do studia a aktivně mohla do pořadu přispět svým komentářem, případně jsme s ní návštívili místa, ve kterých svého času působila. A některé osobnosti mně nepřišly až tak zajímavé nebo populární, aby jim byl věnován celý díl. Věděl bych o jiných, kteří už se do cyklu nevešli. Když bych měl pořad oznámkovat jako ve škole, jednička, kterou se cyklus honosí ve svém názvu, by to nebyla. Snaha a píle se cení, ale důslednost, ještě pestřejší výběr a poutavost je přednější, a to mně tady občas chybělo. Mé hodnocení: 60% ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše a vlastně zbytečnej pořad, protože tohle už od nepaměti a mnohem lépe dělá Hanzlík (a před ním myslím Svěrák) v Úsměvech. Viděl jsem díl s Kopeckým a přišlo mi, že jsem se nedozvěděl nic novýho oproti tomu, co už beztak ví každej průměrně informovanej divák. No a Nárožnýmu asi špatně udělali zuby nebo co, protože šišlá jak stará Blažková. A taky bych řekl, že debilnější název pořadu se už asi nedal vymyslet. ()

Přemek odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerně odvedený pořad na téma tisíckrát na ČT provařené, pro jistotu zatajující nepříjemné informace o miláčcích televisního lidu. Ukázky poskládané halabala (díl o Haasovi!), kolikrát vyvolávající chybné konotace, Nárožného pomrkávání a opakování otřesných frází a polopravd... A k tomu neobjevné zařazování nejběžněji reprízovaných filmů zmíněných filmových hvězd (proč alespoň teď nezařadila ČT po medailonu o Rašilovovi to, co zbylo z Dobrého vojáka Švejka?). ()

Galerie (9)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama