Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladá hrdinka nastoupí do velkého závodu, obtížně se tu sžívá s místním prostředím, prožije řadu konfliktů, než se konečně zařadí do pracovního kolektivu. Vznikla příkladná ilustrace teze, že teprve práce člověka řádně polidští a pomůže mu nalézt duchovní rovnováhu. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

GIK 

všechny recenze uživatele

Velice prazvláštní romance. Originální. Napínavá. S mnoha zvraty. Mnohdy podivné vyjadřování především Milana. To ale k takovýmto frajerům (v dobrém) asi patří. Hlaváčková se pro roli skvěle hodila – krásná a zároveň lehce vyšinutá. Konec je excelentní. Přesně takto by to mělo vypadat, ne? Nekoná se totiž žádný cingrlátkový happy end. Žel na hodnocení to moc vidět není. Fabrika je jenom taková kulisa. Ale autentická a uvěřitelná. Na pracovištích snad taky vznikají lásky. Překvapivé je jen to, že ještě v 60. letech frčí ženy v typicky mužských profesích. Zde svářečky. Na Slovensku trochu zaspali. Již je povolená kritika: „Zvárať, to nie je štrúdl ťahať.“ Nechybí humor: „Majstrovská poklona, Milan. Tomu sa vraví rychlík na hlavnej kolaji.“ Reklama (ne na cigarety, ale na vesmír): „Globusky nemajú.“ „Dekujem, fajčím Globusky.“ Krásná hudba. Symbolika: 5:54 – devil horns; 1:05:27 – možná 3 x 6; 1:07:10: rouhání se, Blaškovič: „Čtyři ženy neuhlídá ani sám Pán Bůh.“ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Agitačné filmy sa dostávali do úzadia, o budovaní sa začalo hovoriť poskromne a sofistikovane. Začiatok novej dekády priniesol aj nových hercov ( príjemné prekvapenie z výkonu mladého Jozefa Adamoviča ), ale aj väčší dôraz na človeka. Zatiaľ len tak po socialisticky, ale predsa. Film je trochu rozháraný, snaží sa držať pokope, darí sa mu tak pol na pol. Potešením bolo, že tématicky začalo svitať na lepšie filmové časy. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film o mladych lidech z tovarny. Nemuselo by to byt uplne marne, ale bohuzel tam scenariste zaradili nekolik klise a nekolik vychovnych scen, ktere otravovaly a jakoby do pribehu nepatrily. Skoda. Navic Hlavackova neni uplne muj typ, takze jsem ji nejak moc nefandil. Potesila mlada Bozidara a Maja Velsovicova. Prumer nakonec dam, ale kdyz film minete, o nic neprijdete. ()

curil 

všechny recenze uživatele

"Ta mladá dobre zvárá", ale že "Je to ještě dieťa" jaksi nevadí Adamovičovi, aby rozvíjel své donchuánské vlohy a nezkoušel to na ní.  Jednadvacetiletá Jana Hlaváčková hraje sedmnáctiletou svářečku "Púpavu" a je to největší klad filmu. Oduševnělá a jemná, s jistou podobností k mladé Janě Brejchové. Je dobře, že se děj více zaměřuje na osobní život a lásku dívky, než na pracovní úsilí úderníků. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Parta odhodlaných svářeček (míněno děvčata, která se vyučila svářečskému řemeslu a úspěšně se mu věnují) připravených splnit plán před termínem, dostávají posilu. Mária a její továrnické zakořenění není lehké. Na jedné straně bezcharakterní sukničkář a na druhé zase tvrdohlavá a neústupná povaha mladé dělnice hlídající si svou počestnost. Souboj charakterů v docela slušné režii, s klasicky poctivými výkony slovenských protagonistů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Tlmačoch (prevažne na sídlisku Lipník) a v priestoroch podniku S.E.S Tlmače, vtedajšieho závodu Sergeja Mironoviča Kirova. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama