Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

H34D 

všechny recenze uživatele

Mike Cahill se hned už po dvou filmech zařadil mezi mnou sledované a dá se říct, že i oblíbené režiséry. Již ve svém debutu dokázal jasně vymezit svůj styl, který jej odlišuje od ostatních tvůrců - znepokojivá kamera, podivná, tíživá atmosféra, niterné pocity hlavních postav deroucí se na povrch - působí to osobitě a nefalšovaně. Líbí se mi, že sci-fi motiv, ač v sobě skrývá potenciál, hraje jen druhé housle a slouží jako psychologická metafora vybízející k zamyšlení. Brit Marling je skvělá... 7/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek! I přes to, že je to sci-fi, tak bych řekla, že má v sobě něco málo pravdivého a není zde vůbec nic zesměšněno ani přehnáno. Vynikající příběh a herecké obsazení je také na jedničku, zajímaví herci a ještě lepší atmosféra. Vážně jsem byla vtažena do děje a říkala jsem si: "Co kdyby ....? Co bych udělala já...? Jak to někoho mohlo napadnout...? Člověk nikdy neví, co se stane.." Opravdu skvělé ztvárnění takto nevšedního tématu a na úrovni. Mohu jenom doporučit. Jediné co mi zde chybělo je trochu více akce a napětí, ale i tak, je to neuvěřitelně chytlavý film. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Takhle zvláštně jsem se dlouho necítil po skončení filmu. Another earth je ze začátku strašně krutý a smutný film, ale postupně času se změní něco v tak krásného a milého, že to nejde slovy ani vyjádřit. Opět a zase musím pochválit fantastický casting, skvělou práci pana režiséra a scénaristy. Jsem rád, že i v téhle težké době pro film se najde tolik talentovaných tvůrcu. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí, že nebyla ani chvíle věnována vysvětlení toho prostředí - například že nikoho vůbec neznepokojuje, že se ty dvě planety pořád přibližují a za ty čtyři roky docela o pořádný kus! Tak odhadem by do sebe ty země do pár dní měly narazit, ale místo toho, aby řešili toto, tak řešili, jak se tam dopravit... A druhá věc je, že planeta takhle blízko té naší by rozhodně nenechala naše prostředí beze změny (co přitažlivost??). No ale chápu, že o tom asi ten film být neměl :-) Takže i ta zápletka v tomhle divným prostředí je dost dobrá :-) ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že není potřeba velký rozpočet nebo velké hvězdy, že to, co dělá dobrý film dobrým filmem je dobrý nápad a kvalitní scénář. Bez těchto dvou věcí to prostě nemůže fungovat. Tady jsou oba dva základní kameny. Příběh se vyvíjí rychle, vtahuje vás čím dál víc a na konci zanechá husí kůži na zádech. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)

Reklama

Reklama