Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (723)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ akčního filmu, který neurazí a zabaví. Pokud vezmu jeho cenu, je to nesmysl. Škoda příběhu, který od začátku ničím nepřekvapí. Zapracovat se mohlo na hodně věcech, ale také mohl film dopadnout i daleko hůř. Gosling dokáže utáhnout dvou hodinovou stopáž bez větších problémů a i ve vedlejších rolích se vše zvládlo úplně bez problémů. 7/10 = 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $454,023▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda Russovci padajú dole ako kameň. Strašne výplachové béčko, to je fakt ako gól v takýchto bezduchých prkotiniach utápať také peniaze.  Akčný filmy, ktorý je novou obdobou Komanda z množstvom dobrých hercov ale tu nemajú skoro čo hrať a chýba tomu lepšia iskra a aj odľahčenosť. /40%/ ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je The Gray Man zoufale neoriginální a scénář je přehlídkou klišé a logických lapsů. Stejně tak mě nijak nepohoršuje, že Netflix vyhodil za víkendovou výplň na streamu 200 mega. Je mi však trochu smutno z toho, že si všichni zúčastnění prostě přišli pro velikánskou výplatní pásku a akčňák natočili bez jakékoliv vášně a srdíčka. Jasně, Praha je výborná a akční sekvence z hlavního města vás pobaví. Ani během ní sem však neměl pocit, že by Russoovi nějak riskovali a chtěli být alespoň u Vltavy výjimeční. Co postavy? Předobrazy jako Wick, Hunt, Bourne nebo dokonce Bond měli a mají svůj ksicht, ale Šestka v podání Goslinga je podivná kombinace všech zmíněných, okořeněná špetkou humoru à la klidnější Ryan Reynolds. Zbytek, v čele s neomaleným Evansem a znovu sympatickou Anou de Armas, neurazí, ale ani nenadchne. Což vlastně platí o celém filmu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako akční špionážní béčko je to nic proti ničemu, jako film za dvě stě mega a rádoby TOP kousek z výkladní skříně Netflixu pak ale dost provar. Nicméně, abychom byli spravedliví, podobně na hovno jsou i aktuální blockbustery klasických filmových studií (půlka Marvelovek, Rychle a zběsile, poslední Jurský svět a tak dále).  Za mne hlavní problém je ten, že film už někdy ve třicáté minutě tzv. "přeskočí žraloka", a to v extrémně hnusné CGI (za ty prachy?!?!) scéně pádu z letadla bez padáku. A od toho momentu je všechno jedno, o hrdinu se nemůžeme bát, protože mu to všechno jde moc easy peasy. Tu je v Turecku, najednou ve Vídni, tu v Praze, několikrát je bodnut, spadne do studny, seskočí z jedoucí tramvaje, ale více méně se mu nic nestane, prostě šikula. To bych chtěl vidět, jak by si při podobných kouscích v reálu alespoň nevymknul kotník a tejden by se pak nehnul, pche. Ať si tvůrci nakoukaj Johna Wicka, jak tam se akce drží (více méně) při zemi, ale je fyzická, a bolí. Proto se jedná o filmy, na které lidé vzpomínají. Šedého muže si teď sice pustí všichni (kteří ještě mají Netflix), ale za tejden na něj nikdo vzpomínat nebude. Pro českého diváka je to nanejvýš vcelku vděčné z toho hlediska, že ho bude bavit sledovat, jaká všechna města si tu zahrála Praha (jen je vždy na horizont domalovaná nějaká dominanta dané metropole). Jinak zapomenutelný film bez ksichtu, na kterém je zajímavé hlavně to, jak nemá vůbec žádný styl (a to jsem u Cherry Russoovcům vytýkal přesně opačnou věc, weird). ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Přijemná špionážní záležitost s velmi charismatickým obsazením, s fajn lokacemi a zápletkou. České diváky potěší rozsáhlá sekce po Praze, která je dle mého i nejpovedenější části filmu s nejlepší akcí. Celkově akce je velmi solidně odvedená a byla by radost ji sledovat, kdyby šlo ve filmu občas něco vidět. Bez přehánění si myslím, že víc jak 60% filmu se odehrává ve špatně nasvícené a nepřhledné temnotě, kde stěží poznáte, co přesně se děje a to tahá snímek hodně dolů. Využít to potenciál hrátek se světli a barvami, který tu je, jedná se o úžasnou podívanou, bohužel tohle bylo buď nad síly režisérů nebo kameramana a tak se jedná často o tak temnou záležitost, že jsem měl flashbacky na Star Wars Solo a to nechcete. 5/10! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (27)

  • Část filmu se natáčela v Praze. Producent filmu vyčíslil náklady na natáčení v Praze na 30–35 milionů amerických dolarů. (Vencelides)
  • V českém dabingu můžeme v čase 1:13:19 zaslechnout narážku na další Goslingův film (Barbie 2023,): „Deset mega tomu, kdo dokáže Kenovi poslat kulku mezi oči.“ (DJMaroko)
  • Kromě Prahy a Francie se natáčelo také v ázerjbájdžánském Baku, Vídni (Rakousko) a amerických státech Kalifornie a Georgia. (mnx)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama