Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Překvapeníííí!! Zpočátku příjemné, ale od trestuhodné hlouposti s odrazem v brýlích to šlo šupem dolů, a i když konec nabídl možnost nadzvednout obočí, víc mě udivilo, jak stádo v sále sedí a obdivně bučí, místo toho, aby se v panice ušlapalo u exitů... A na tom, že se nejedná o horor, ale o thrillerové béčko, nic nezmění ani De Niro, za kterého beztak odvedl největší díl práce osvětlovač. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kvalitná žánrová jednohubka so zaujímavým príbehom a výborným obsadením. Sigourney na mňa najviac pôsobila ako Scalliová po 30.-tich rokoch, De Niro v roli tajomného sensibila a Murphy ako vyšetrovateľ, ktorý sa do jeho prípadu vložil až príliš... Dobre vybudovaná atmosféra a napätie, gradujúci dej, veľa strašidelných momentov a celkom inteligentný scenár sľubujúci geniálne vyvrcholenie, fungujúci až do záveru, ktorý mozog jednoducho neberie a nedostojí očakávaniam. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Miljem túto tému, filmy o paranormálnych javoch to je proste moje. Ale toto spracovanie mi vôbec nesadlo. Atmosféra a napätie bolo priemerné až podpriemerné ako by som od filmu tohto žánru očakával. A ten záver všetko pokazil ešte viac, to vôbec nevyšlo. Ide o oddychovku, ktorú keď si pozriete tak na druhý deň už je z hlavy vyfučaná a zabudnutá. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušná záležitost, který vyniká především v tom, že jde na paranormální jevy jinou, mě osobně hrozně příjemnou cestou, a jako hlavní postavy předhazuje skeptiky, kteří odmítají jen tak uvěřit. A to je vlastně spolu s kvalitními herci základní kámen úspěchu a to, co dělá Červená světla jedinečnými, jinak je to ale nijak dvakrát unikátní žánrovka (i když absolutně netuším, jak ten žánr popsat (o=´), které by slušelo o pár minut méně ve stopáži. PS: hodně lidí tu komentuje závěr, někdo ho považuje za geniální, někdo za špatný, já tvrdím, že je to fakt úplně, ale úplně jedno. Howgh. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak horor jóóóó... to opravdu těžko. Ale psychologické drama určitě. Které si hraje nejen s filmovými hrdiny, ale také s námi diváky. Otázka, kdy už přijde na řadu a kdy se postaví rovnoceně vedle exaktní vědy "tajemno a mysticismus" je tady už nějakou dobu. A my lidé si s ní zahráváme, přemýšlíme o ní, bereme jí, ale také zavrhujeme. Protože se bojíme neznámého, a to nás vždy omezovalo. Telepatie, Telekineze, Pyrokineze, duchové, ano či ne.. jsme skeptičtí a ustrašení. Na druhou stranu, lidský mozek využívá cca 16% své kapacity, a s ní jsme toho zvládly docela dost. Co kdyby se to najednou změnilo třaba na 70%...?? Dovede te si to představit? Já pořádně ne, protože také využívám "stabých" cca 16% ale nahodím... co třeba samoléčení... předvídání... komunikace se zvýřaty... atd atd. tenhle snímek se mi líbil nejen provedením a hereckými výkony, ale také myšlenkou. Za mě 80% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Okrem kanadských miest Toronto, Hamilton a Brantford prebiehalo natáčanie aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Názov filmu sa objaví až v desiatej minúte. (Johnny.ARN)
  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama