Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (657)

Night.Child 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanouškem tohoto sportu, stalo se, že jsem jednoho dne narazil na tento snímek. Jsem za to velice rád. Režisér Asif Kapadia se zde představil ve velkém stylu a představil zde hvězdu, která nejenom že se stala hvězdou formule, ale ukázala také světu své velké srdce. Ayrton Senna upozornil na obrovské sociální problémy v Brazílii, stal se nejenom velkou osobností sportu, ale i velkým člověkem, který se snažil pomáhat všem potřebným. Podporoval charity, nadace, veškeré spolky, které jeho pomoc potřebovaly, a nepřestal s tím, dokud jednoho dne roku 1994 tragicky nezemřel na závodišti v Imole. Napínavý, strhující a nakonec dech beroucí snímek je přesně takový, jaký si hvězda takového formátu zaslouží a jsem vděčen, že jsem se díky němu mohl více přiblížit tomu, co mi bylo doposud skryto. ()

Filas 

všechny recenze uživatele

Skvělý film,tedy spíše dokument o jednom z nejlepších jezdců F1. Sleduje kariéru brazilského závodníka ve formuli 1,získání tří mistrovských tituluů,jeho rivalitu s Prostem až do jeho tragické smrti ve velké ceně San Marina. Velmi emociální příběh. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

A.Senna je legenda, které tento film-dokument naprosto sluší a stane se stejnou legendou. Jakožto obrovský fanda světa Formule 1 tleskám, jak je tento film udělaný. Dovedl bych si představit, aby byl klidně ještě delší. Všechny aféry kolem AS by mohly být klidně rozebrány daleko více do podrobna, ale to je jen můj názor, chápu, že pro laiky je stopáž akorát a naopak je donutí si ještě něco dohledat. Byť už je nyní F1 jen komerční slátaninou Bernieho, dále ji budu sledovat! ()

LiborSLX 

všechny recenze uživatele

Ayrton Senna jako mladý, hodný hoch, který miluje závodění se z motokár dostane do formule 1, která je zkažená politikou a penězi. Dokument zároveň ukazuje nejen některé nepřekonatelné výsledky, ale také jaký byl člověk a jak se vypořádával s nástrahami formule 1. Snímek je sestříhán tak, že je pocit z tohoto snímku opravdu silný. ()

Saturday... 

všechny recenze uživatele

I ten, kdo se o F1 nikdy nezajímal, tak bude ohromen. Bude ohromen Ayrtonem Sennou - jezdcem, který byl opravdovým jezdcem a ne pouze panákem velkých společností, které uplácejí stáje F1, aby si vzali do svého týmu leckoho jen, proto že má peníze. Tehdy se jednalo o pravé závodění a ne pouze o show. Každopádně tenhle film stojí za zhlédnutí, protože to uvidíte nejenom svět F1, ale i budete koukat na dobře a poutavě natočený životopisný film. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som držal palce Prostovi, Senna sa mi zdal namyslený a arogantný! Ale tento úžasný dokument mi potvrdil že zdanie niekedy klame! Senna mal dar od boha ako žiaden pilot v histórii( ani Schumi) a na mokru bol neporaziteľný! 86%.P.S. Videná 101 min. verzia. ()

DonShark 

všechny recenze uživatele

Pouze dva filmy ve mě vyvolaly to, že jsem sedl do auta a jel se tam podívat. Film "V Brugách" a tento dokument "Senna". Když jsem viděl na vlastní oči okruh Imola a hlavní tribunu pojmenovanou po tomto vynikajícím závodníkovi, tak mě to velice dojalo. Doporučuji všem fanouškům i nefanouškům tohoto sportu. ()

STiG24 

všechny recenze uživatele

Senna, Olé Olé Olé, Senna, Senna. Pro konzumenty film, pro znalce dokument. Nebýt tohoto snímku, respektive tohoto člověka, asi bychom vysokou úmrtnost v F1 chápali jako samozřejmost. Události ve Formuli 1 byly a neustále budou nekonečnou inspirací pro scénáristy, avšak příběh Ayrtona Senny nepochybně patří mezi ty nejzajímavější a zároveň nejzáhadnější. Politika a talent, rivalství a respekt, Alain Prost a Ayrton Senna. Pozitivně oceníte i práci scénáristů, kteří nechtěli vytvořit "dokument" s tzv. mluvícími hlavami, a zároveň řešili problém nikoli jaké záběry použít, ale jaké nepoužít. Poslední opravdový hrdina modení doby - a ne, nemusíte být fanouškem motorsportu, abyste dokázali ocenit kvalitu tohoto filmu, vlastně dokumentu, teda fil... no to je jedno. ()

Bof 

všechny recenze uživatele

Svědectví o životě jednoho nesmírně charismatického člověka a jezdce, jenž je založeno na autentických záběrech, což tomuto snímku výrazně prospívá. Lze z něj vyvodit, že Ayrton byl člověk se zdravým pohledem na svět a vírou v sebe sama, navíc osobnost, která dokázala svým konáním stmelit svůj vlastní národ. Opravdový zážitek, vřele doporučuju. ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem fandil Prostovi. Proto jsem se snažil být spravedlivý. Ale celkově mě film úplně dostal. Autenticita, opravdovost. Velmi mě celý film "dostal". Super záležitost. ()

ForFan 

všechny recenze uživatele

Emoce... Tohle slovo vystihuje tento dokument dokonale. Tak jak je zde Senna zobrazený, jako člověk bez záporné vlastnosti, mi vůbec nevadí. I přes některé nesrovnalosti, je tento snímek velice věrohodný, poukazující na to jak to v F1 kdysi chodilo. Svět přišel o jednoho z nejlepších jezdců F1 a taky člověka, který se snažil ve světě F1 něco změnit... Brazílie ho oplakala a já taky... Nejlepší dokument, který jsem viděl... ()

hominy 

všechny recenze uživatele

Možná to bude spoiler..ale poslední scéna, kdy Senna popisuje svůj nejlepší zážitek s Fullertonem...je scéna, která mě nejvíc "rozsekala". Řval jsem při tom jako malej kluk. Je to nejlepší, a na city nejvíc sázející "film-dokument",jakej jsem kdy viděl. Žádnej fanoušek tohoto sportu si tenhle mistrovskej kousek nesmí nechat ujít!!! ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Je to moc fajn obsáhlý snímek o závodníkovi, který jezdil naplno a nebál se smrti, která jej bohužel zastihla přímo v závodě. ()

suso 

všechny recenze uživatele

Skvělý a strhující sportovní dokument o jednom z nejtalentovanějších pilotů historie a pro mnohé nejlepším jezdci F1 všech dob,jenž se ve své kariéře velmi zasazoval o bezpečnost na závodních okruzích,aby se nakonec v roce 1994 stal sám jednou z jejich obětí na trati v Imole.Velmi pěkně je zde zmapován vzestup motokárového šampiona až k jeho třem titulům mistra světa v F1.Ve filmu se nám k nahlédnutí otevírají vrátka k intrikám a nesvárům,jenž panují v zákulisí královské disciplíny motoristického sportu. Skalní fanoušci této brazilské a posléze celosvětové ikony možná i vytlačí slzu z dojemného závěru.Je smutné,že právě tento vynikající jezdec je od roku 1994 poslední obětí závodů F1. ()

spawes 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument a skvěle vyvážená fakta a emoce. Jeho délka vůbec není na škodu a už vůbec nenudí. Uvádí diváka do života skvělého jezdce a velkého člověka, a na pozadí vykresluje jak to ve světě formulí F1 chodilo (a možná doteď chodí?). Tyto důležité zákulisné informace jsou stejně důležité (ne-li důležitější), jako informace uváděny z jeho osobního života. Snímek mi konečně pomohl pochopit, proč jedny lidi Sennu nesnášeli a druzí ho měli moc rádi. ()

joffreydepeyrac 

všechny recenze uživatele

Spousta unikátních záběrů. Máte pocit, že to musí být točené až zpětně a s jasným záměrem, jak to perfektně do toho dokumentu zapadá. Krásná práce. ()

Reklama

Reklama