Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem pochopil, proč se Zdeněk Troška snažil své Kameňáky natočit co nejhůř mohl. Pokoušel se trumfnout tuhle komedii a podařilo se mu to jen tak tak. Tenhle snímek se zkrátka nepovedl, od první scény vyhořelého ústavu do poslední je to pouhopouhá křečovitá snaha o humor, při sledování se doporučuje mít při ruce velkou zásobu zinerytu na houfně vyskakující pupínky.Dále mi dost vadilo trápení zvířat, Brejchová s klidem hází s živýma myškama, jak kdyby to byly míčky, zmiji tam na dlouhou dobu uvážou za ocas (au au, to si dokážu představit, jak to muselo bolet!). A co se týče zmíněné Brejchové, fakt nedokážu pochopit, jak mohla být považována za sexuální symbol, vždyť je dost ošklivá a přesto pořád dostávala role "femme fatale". Připouštím, že za to nemůže, když někdo dostane prknem naplocho do tváře, tak je zcela přirozené, že pak má pusu rozčvaňhanou a kulí oči ostošest, ale proč si sakra nezaplatí nějakého dobrého plastického chirurga? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá crazy komedie, místy tak suchá, že se z ní práší. Zdeněk Podskalský v ní spojil mnoho druhů humoru od klasické grotesky po satirické špílce a díky obsazení, které je napěchované přímo obdivuhodně, se podařilo všechnu tu legraci jakespatří přenést ze scénáře na filmový pás. Mě osobně nejvíce bavila dvojice Jan Libíček a Jiřina Jirásková a vyzdvihnout musím i velice vtipnou a nápaditou hudbu Angelo Michajlova. "Víš co, miláčku, pojď na procházku." - "A můžu si vzít tu pilu s sebou?" - "Ale poneseš si ji sama." ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale typově podobné crazy komedii Pane, vy jste vdova, která vznikla v témže roce, jsem svého času nadělil 4* a i když bylo hodnocení možná trochu ovlivněné nostalgií, jednoznačně převládala spokojenost. Podskalského film ale ze všeho nejvíce připomíná zácpu. Zkušený Jaroslav Dietl tentokrát tlačí, tlačí, ale vytlačit funkční zápletku a humor nějak neumí. Ďábelské líbánky představují snímek, který funguje v jednotlivostech, jako jsou Libíčkovy hlášky a průpovídky nebo půvaby Jany Brejchové, jako celek je bohužel ale zoufale nevtipný a křečovitý. Dal bych výstižnější 2* už za tu spoustu známých a oblíbených herců, jenže řada výstupů, jako je např. Brodský křepčící s parožím na hlavě po lese nebo Růžičková svíjící se na diskotéce, sráží film do míst, kde se dnes sebejistě pohybuje pan Troška. Celkový dojem: 30 %. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

O "autorské" dvojici Brodský-Brejchová bezezbytku platí "Ševče, drž se svého kopyta!" Námět je od začátku do konce tak přitažený za vlasy, že ani scénárista Dietl už si s tím neporadil a nedokázal tomu dát hlavu ani patu. Škoda, protože kdyby to bylo malinko víc z reality a nechtělo si to furt hrát na něco světovýho, mohl to být docela hezký český film, hlavně díky dvojce Libíček-Jirásková, která se fakt povedla. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takový malý filmový důkaz o tom, že ani v období české Nové vlny se netočily jen samé filmové skvosty a že kvalitní herecké obsazení ještě nutně nemusí znamenat kvalitní film. Zdeněk Podskalský zfilmoval námět manželské herecké dvojice Vlastimil Brodský a Jana Brejchová, které do své komedie také obsadil...a bohužel jen potvrdil, že to byl takový Zdeněk Troška své doby...(který točil především ,,pro diváky"). Místy hodně laciné, místy bez humoru, on ani sám scénář není bůhvíjak nosný a silný - připomíná mnohdy ozvěny dobově populární české crazy komedie a spoléhá především na obsazení osvědčených tváří, které zřejmě všechno zachrání... Mnohé se jim ale zachránit nepodařilo... Zdeněk Podskalský však někdy dal vzpomenout i na to, že natočil i geniální filmy (Světáci, Bílá paní...) - aluze na modrpartu rady Vacátka (pánové z ,,pětky", Mrázek a Bouše, se osobně ve filmu také objevili), reflexe politických procesů padesátých let (,,dostanete provaz, ale než vás rehabilitují, budete již dávno z kriminálu zpátky...") či hudební stránka filmu s několika ,,živými" písněmi Václava Neckáře. Ďábelské líbánky zkrátka nejsou až tak úplně ďábelské, jak by se podle doby vzniku a hereckého obsazení dalo čekat... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo mimo jiné na Kokořínsku, např. na sklaním hradu Nedamy. (M.B)
  • Premiéry filmu se již nedočkala Světla Svozilová, která zemřela předčasně několik měsíců před uvedením filmu, když se opilá vracela domů. (Redyx111)

Reklama

Reklama