Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

raroh 

všechny recenze uživatele

Povrchní mišmaš (postmoderna by bylo silné slovo), kterému ovšem chybí kouzlo třeba takového Felliniho (odkazy na Sladký život tu jsou dost zřetelné). Silně odkazový film (Hříšni lidé města pražského, Lipského a Vorlíčkovy komedie, Zločin v šantánu), z nějž mě nejvíce bavily Neckářovy písně, rockový šanson tohoto druhu vůbec nevyčpěl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podskalský a další rozpustilá komedie s vynikající manželskou dvojicí, jimž v hereckém mistrovství stačí jen geniální Jan Libíček. Crazy motivy scénář nevystřílí všechny hned na začátku, ale pěkně je dávkuje. Málo významný, nepříliš vtipný film s mistrně obsazenými postavami, vzpomeňme skvělého hajného v podání Josefa Beyvla. A pozor, malá porce erotiky v podání Jany Brejchové! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt zdržujících Neckářových písniček, byla by tato úžasně černá komedie za plné hodnocení. Vedle poněkud parodických rolí Vinkláře a Filipovského jako inspektorů Boušeho a Mrázka (Hříšní lidé města pražského), či filmové jméno kapitána Libíčka herce Libíčka, je děj sled pestrých snah jak někoho zabít, aniž by to kdykoli vyšlo. A Libíčkovy metody jak odhalit pachatele jsou vskutku neotřelé. Báječných 80 minut s českou komedií a báječnými herci. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie Zdeňka Podskalského, ve které naprosto exceloval Jan Libíček s Jiřinou Jiráskovou. Pozadu nezůstával ani představitel hlavní role Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Iva Janžurová a další. Námět pro tento film napsali společně v té době již manželé Vlastimil Brodský a Jana Brejchová. Ve filmu se objevují scény s postavami, parodující jiné filmy a seriály, např. seriál Hříšní lidé města Pražského s pány Boušem a Mrázkem. Skvělý film !!! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem se snazil divat pozorne, tak me film, de facto az na vyborneho kapitana (Libicek) a jeho stylovou asistentku (Jiraskova) temer vubec nezaujal. Tento druh humoru je mi proste cizi. Podskalsky vzdy sazel na vyborne herecke obsazeni a svym dilem chtel oslovit co mozna nejsirsi skalu divaku (viz zakomponovani nekolika klipu s Neckarem), v mych ocich vsak film hodne pokulhava za Svetaky, Kulovym bleskem ci Bilou pani. Opet jsem se presvedcil, ze Brejchova neni zadna velka herecka a povazuji ji za jednu z vubec nejprecenovanejsich... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo mimo jiné na Kokořínsku. (M.B)
  • Ve filmu je zmínka, že hájovna se nachází v okresu Vimperk. V době natáčení filmu v roce 1970 však okres Vimperk neexistoval. Od roku 1960 je většina bývalého okresu Vimperk součástí okresu Prachatice. (adamc)

Reklama

Reklama