Reklama

Reklama

Karate Kid 3

  • USA The Karate Kid, Part III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Daniel a jeho učitel pan Miagy se ocitají na počátku dalšího karate dobrodružství pro mládež. Nad Danielem se totiž stahují mraky. Agresivní učitel karate, jehož Daniel svým vítězstvím v prvním filmu znemožnil, se zvedá z prachu poražených a společně se svým nechutně bohatým a podlým žákem chystají rafinovanou pomstu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce dve časti sú v pohode. Sú typicky naivné, ale majú funkčné postavy a smerujú odniekiaľ niekam. Tretia časť je skĺbením takých bizarností, že pri tom človeku zostáva rozum stáť. Je to skákanie z jedného logického lapsusu do druhého. So zbytočnými postavami. Veľmi prapodivnými scénami ( aspoň, čo sa týka významu), celá horolezecká scéna putovania za bonsaiom je skrátka z iného vesmíru. Do toho pripočítam ešte fakt, že hlavný predstaviteľ má tendenciu v real time rozprávať všetko čo práve robí. A je tým pádom rovnako neznesiteľný, ako záporák. Ženská hrdinka do počtu a zbytočná a rovnako aj finále, ktoré vlastne potvrdzuje svojim koncom, že tie dve hodiny boli vlastne neucelená snaha priživiť sa na populárnej značke. Ono to má záporov veľa. Pozerať sa to dá, ale zostáva z toho taký ten pocit zbytočného filmu. A všetko - od scenára, metafory o sile duše ( prezentovanej cez bonsai) až po smiešne vyhraté finále....dokazuje, že toto skrátka nie je dobrý film. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Solidních 65%. Někdy se mi tady na CSFD chce křičet: Začněte už proboha používat vlastní hlavu a neopičte se po tom, co napsal někdo jiný před vámi!!! Jinak si nedovedu vysvětlit zdejší nízké hodnocení. Karate Kid (a tím myslím všechny tři díly) možná obecně dostává o nějaký ten bodík méně díky tomu, že navzdory názvu se v podstatě nejedná o akční film. Spíš je to film o přátelství, o hledání cesty životem, o hledání rovnováhy. Samozřejmě se ale nejedná o nějaký hluboce meditativní film, pořád je to víceméně odpočinková záležitost. Ale příjemně natočená. Prostě to co vidí většina jako negativum (=málo akce), já vidím jako pozitivum. A jestli hlavní hrdina dělá karate dobře nebo špatně, to mě opravdu netrápí... Podle mě osobně trojka není o nic horší než druhý díl, řekl bych dokonce, že je lepší. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Těch 112 minut už mi nikdo nevrátí:( Jeden týpek se učí se svým mistrem dýchat a rozjímat. Druhej láme prkna vejpůl. První celej turnaj dostává na tlamu a pak v poslední sekundě dá jeden chvat a celý zápas vyhraje. Druhý ačkoliv je nepochybně lepší a silnější, prohraje. No trapas na entou a to ani nemluvím o těch bonsajích a té přítelkyni. Ani o tom jak ten šedivý kmet hází těma mafošema. Jediná postava sympatická je záporňák Silver, za toho dávám jednu hvězdičku. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pokračování neztratilo mnoho na kvalitě, avšak vidět potřetí stejnou omáčku jednoho omrzí. Pokud jste fandy "Karate Kid" hvězdu si přidejte, ale mě třetí pokračování neokouzlilo natolik, abych ho musel vidět znovu. Snad jenom záporák byl tentokráte trochu výraznější, jinak ale film tápe v klišé. Tentokráte i divák neznalý tohoto sportu sezná, že něco není v pořádku. Slabé a nedůstojné zakončení. 40% = 2/5 ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Trojka je další relikt 80. let a to až do té míry, že navozuje komixovou atmosféru. Záporáci jsou totálně přes čáru a celý děj je strašně nereálný a do značné míry kopíruje první díl. Daniel je zase osamělý a zdánlivě opuštěný a tentokrát na něj splín doléhá ještě více. Záporák hraný Griffithem přehrává jako o život (kvůli tomu doporučuju brát verzi s dabingem), nicméně je asi jediný na place, kdo měl zkušenosti s nějakým bojovým uměním a je to vidět. Na rozdíl od šedivého druhého dílu se hned několik scén jen tak nevytratí z paměti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • V severoamerických kinech film utržil 39 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama