Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nevím, jak ohodnotím, snad na to přijdu na konci komentáře. Na jednu stranu to bylo nehorázně nechutné - zvláště scéna s mučením Elijah Wooda, o morbiditě ani nemluvě - ta z toho přímo čpí. Na druhou stranu to bylo netradiční, no to je blbé slovo, ale víte, co tím myslím, totally weird but interesting, a místy vtipné, většinou černý nechutný humor - nečekaně. Herecké výkony perfektní. Vlastně jsem si to pustila kvůli Paula Walkerovi, tak trošku sentimentálně mu vzdát holt po té dnešní zprávě - a ten tu byl naprosto skvělý. Jinak víc udivujících postav byste v málokterém filmu hledali... vlastně nejnormálnější postavou tu byl ten černý Santa před zastavárnou a to to byla blbá socha. Nejlepší byl dialog, spíš monolog Paula v autě, když se bavil o tom, že nechápe, proč má nesnášet Židy. Nevyplatí se to tu ani citovat, to prostě musíte vidět. A zde je mé dilema... oceňuji tu propracovanost, umělecké vzezření, kombinaci s komiksem, jak se vše propojovalo tam a nazpátek, výkony, příběhy čili tak 4*. Ale moc jsem se nesmála a asi to na mě bylo až moc ujeté (jak poznamenal B-Boy1), čili tak 2*. No tak to udělám jednoduše jak v matice - zprůměruju a je to. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

To byla zas jednou nárazovka. A fakt, že vcelku povedená. Možná bych přidal víc humoru nebo to celé minimálně udržel na úrovni povídky se zlodějíčkovskými feťáky a šel bych na plný počet. S takovou je to lehce nadprůměrná sbírka povídek, které kraluje Vincent D'Onofrio, jeho zastavárna a povídka o třech feťácích. Upřímně mě pobavil Paul Walker ve své roli. To sem se dusil celou dobu, co byl spolu s ostatními na scéně a snažili se vyhandlovat trochu toho fetu. Elijah Wood mě svou rolí nijak nepřekvapil Už sem si u něho nějak zvykl, že po Frodovi se objevuje v rolích nějakých úchylů nebo vrahů. Thomas Jane svou roličkou pobavil a Brendan Fraser mě svým Elvisem přiváděl k šílenství. Každopádně se tomu ten nápad a propojenost jednotlivých příběhů upřít nedá. 75% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pawn Shop Chronicles přináší velmi zdařilou mozaiku kriminálních příběhů a přehlídku bizarních charakterů, okořeněných humorem, jemuž se docela daří držet v nenásilných mezích. Až na pár momentů, které mi přišly až příliš "ulítlé" a jaksi "americky hysterické", se mi film líbil. Hudební stránka perfektní, člověk by si až řekl, že se Tarantino opět vrátil do své "staré" formy:) Obsazení je "Top Class." Matt Dillon (nebo to snad byl Bruce Campbell?:) patří mezi nejvýraznější postavy, spolu s Elijahem Woodem, který již v Maniakovi předvedl, že vyšinutí psychopati mu náramně jdou. Paul Walker je sjetý jak hovado a Thomas Jane se zde jen mihne, ale v tu chvíli "stole the scene." DJ Quallse mám ráda už od Jádra a je velká škoda, že jeho neobvyklý vzhled mu zřejmě nedá prostor na nějakou větší či hlavní roli. Já se těšila především na Normana Reeduse, jaké zklamání bylo, když ho tu v podstatě ani neuvidíme, protože celou tu dobu, již ve filmu stráví a která je navíc strašně krátká, je pod maskou. Jako nenáročná jednohubka tato retro krimikomedie rozhodně nezklame a svoji základnu fanoušků si jistě vybudovat dokázala. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to sestupnou tendenci. První příběh je fakt super, druhej taky, ale ten první je prostě víc cool a ten třetí stál za hovno. Wayne Kramer se ale zase předvedl. Je prostě zábava na to koukat. Lidi po zásahu brokovnicí rotujou přes celou místnost a kamera se chová zběsile, ale naprosto přehledně. Navíc to má fakt super herce. Nejvíc mi utkvěl netradičně vyjetej Paul Walker a Vincent D'Onofrio. Jen mě prostě moc nebavila poslední povídka a fakt nechápu, bacha spoiler, jaktože to Frodo přežil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy i filmaře, kteří se nebojí jít do stylu "Pulp Fiction" a snaží se téhle kultovní pecce nějak aspoň přiblížit a Kramerovi se to málem povedlo, jenže to by nesměl posrat konec a jako že tady ho posral úplně na plný pecky.První dvě povídky jsou totiž něco jako zjevení.První s výtečným Walkerem (buď mu země lehká) je solidní, ovšem druhá s Mattem Dillionem je naprosto famózní, strhující a emočně naprosto úžasná.On se snad pro tyhle role narodil.Druhá povídka nasadila laťku opravdu hodně vysoko a já v tu chvíli byl na jasných 5* a užíval sem si překvapivý nášlap.....jenže Kramer se zbláznil a poslední povídkou všechno zničil.Nejen že povídka se samotný Fraserem se sem vůbec koncepčně nehodila, ona byla i trapná a zoufale nudná a úplný konec s Woodem vlastně degradoval i povídku druhou a já vlastně moc nepochopil, Jak si Kramer kurva může dovolit ho tam dát, když se s ním snad Matt jasně vypořádal.Přesně ten typ filmu, který celou stopáž sledujete s nadšením, nad skvěle vypointovanými dialogy a dokonalými hereckými výkony, aby vás na konci nasral a zkazil vám náladu.Všem doporučuju sledovat do konce druhé povídky, film si užijete a o nic podstatného nepříjdete a ješte nebudete nasraní.Škoda, další Pulp se nekoná a zatím jediný, kdo se mu tak výrazně přiblížil je Černý Čtvrtek a Pawn Shop Chronicles zůstane v dlouhé řadě marných, leč snaživých pokusů a já být Kramer, konec přetočím....protože si sám vlastní chybou zprznil téměř kultovní dílo.65%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Poté, co Richard (Matt Dillon) vytrhne stránku z telefonního seznamu a hodí další postavu na akvárium za sebou, seznam mizí. (Timak)
  • Při rozhovoru Vernona (Lukas Haas) s postavou The Man (Thomas Jane) poté, co byl sražen Randyho (Kevin Rankin) autem, The Man kouří cigaretu. Ovšem v detailním záběru nemá cigaretu v puse, protože ji drží v ruce, ale hned v dalším záběru ji má zase opět v puse. (Timak)

Reklama

Reklama