Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Jordan 

všechny recenze uživatele

panoptikum šialených postavičiek, príšer a kreatúr z temnej mysle Tima Burtona a tvorivých rúk Henryho Selicka, tancujúcich do skvelej hudby Danny Elfmana a okúzlených tou najnepochopiteľnejšou a najnevysvetliteľnejšou vecou na svete - Vianočnou atmosférou! skvelé fóriky plné čierneho humoru a úžasná "titulná" pesnička "Whats this?! Whats this?!!!", jedna z najkultovejších vianočných rozprávok, aké poznám; ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kde jinde budete fandit ne Santovi, ale partě halloweenských příšerek? Kde jinde vám naservírují love story Frankensteinovy nevěsty a kostlivce? Burton pro vás má kopu dalších originálních nápadů. Tohle je krásně morbidní vánoční dáreček, kterému neodolá nikdo, kdo má rád film. Najít ho tak na dívídíčku pod stromečkem... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak tento animovaný muzikálový komediální hororový příběh dokázal Tim Burton předčit dlouhých 12 let po tomto, podobným ale naprosto jiným filmem o Mrtvé nevěstě. I když ho točil Henry Selick, Tim Burton se nezapře, to v žádném případě. Hudba fantasticky zní v podání Danny Elfmana a jestli jste nevěděli, že umí zpívat, zde se o tom přesvědčíte. Samotný příběh je nádhernou kulisou Vánoc a možná Vám to příjde divný, ale takovýto film se na samotné Vánoce rozhodně hodí. Škoda jen, že naše televize nejsou schopné ho v tom období vysílat v příhodném čase. Co naplat, nechápou co je dobrá a to je všeobecně známo. Jenže tento film si z toho nic nedělá a i tak každým rokem dokáže u nás doma rozeznít Vánoční shon fantastickou muzikou, vtipným příběhem a Burtonovskou atmosférou, která prostě a jednoduše nemá ve světě filmu obdoby. In fact: This is Halloween ! --- První cenu, za nejvíc odsáté krve za jediný večer, získávají upíři. Pochvalu a druhou cenu obdrží pijavice z temné laguny. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tim Burton opět nezklamal, už na první pohled je znát, že vtom má prsty. Temná pohádka Nightmare Before Christmas je velmi neobvyklá, přesto kvalitně hodně vysoko. Nejvíc mě však vzala hudba a především song "This is Halloween", protože ten když se rozjede, tak leze mráz po zádech. Pomalu si zvykám, že Tim Burton je záruka té největší kvality... 8/10 = 85% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I tak zábavný svátek jako je nepochybně Halloween tam, kde je doma a není to trapná zpitvořená křeč, se začne zajídat, pokud je to jedinou životní náplní. Pak může být a bude lákavá i vánoční přeslazenost, protože ono "HOHOHO, TŘESTE SE, UBOZÍ SMRTELNÍCI!" v sobě chtě nechtě má něco přitažlivého. Vedle hlavního příběhu je tady parafráze na Frankensteina, který si místo monstra stvoří dokonalou partnerku, pro kterou on není nejen dokonalým, ale ani vyhovujícím partnerem. Tomu se říká dokonalé selhání. Hohoho. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Oproti klasické loutkové animaci, čítající 14 políček kinofilmu za sekundu, je zde použito 24 políček, které jsou typické pro hraný film. (Trainspotter)
  • Text písně ''I Miss You'' od Blink 182 odkazuje právě na tento film: ''...The unsuspecting victim of darkness in the valley. We can live like Jack and Sally If we want.'' (vojan9)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama