Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Jordan 

všechny recenze uživatele

panoptikum šialených postavičiek, príšer a kreatúr z temnej mysle Tima Burtona a tvorivých rúk Henryho Selicka, tancujúcich do skvelej hudby Danny Elfmana a okúzlených tou najnepochopiteľnejšou a najnevysvetliteľnejšou vecou na svete - Vianočnou atmosférou! skvelé fóriky plné čierneho humoru a úžasná "titulná" pesnička "Whats this?! Whats this?!!!", jedna z najkultovejších vianočných rozprávok, aké poznám; ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal, že to někdy řeknu, ale bylo to na mě moc rychlé! Hudba byla skvělá, nicméně bych ve vlastním zájmu ušetření času uvítal, kdyby se některé chytlavé melodie párkrát zopakovaly (po několikanásobném poslechu soundtracku musím potvrdit, že je úžasný). Teď mi nezbyde nic jiného, než se na snímek podívat ještě jednou, jelikož jsem toho příliš nepochytil. Příběh na muzikál ujde, kalkul citelný a vizuální stránka překrásná, i když je to tedy od pana Burtona v podstatě stále totéž, jen tentokrát vyvedené do extrému. Film patří do kategorie, v nichž uznávám jejich "objektivní" kvality, ale prošly okolo mě a nenechaly žádnou stopu a po onom opakovém sledování to trvá, jen tu hudební stránku miluji stále víc a víc... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +postavičky, hudba, příběh -pro někoho možná příliš silná káva/// Tomuhle skvostu jsem se vždy obloukem vyhýbal (teď nechápu proč), ovšem když jsem se najednou odhodlal, že se na něj mrknu, tak už jsem nemohl oči odtrhnout. Stopáž je tak akorát. Postavičky jsou pěkně zrůdné a strašidelné a celé to působí tak úchylně, až je to zábavné. Nejvíce mě však zaujal snímek texty a hudbou. To je prostě paráda, někdy na to mrknu znova. Jediné co lze vytknout: tak to, že s přibývajícím časem zjistíte, že ty písničky jsou si hodně podobné. Ale to je jen detail na jinak fain hororovomuzikálové pohádce, před kterou bych vlastní děti neposadil. Už se nemůžu dočkat Mrtvé nevěsty :-)/// Celkem 79%/// ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A teď Vám milé děti povím pohádku o Satanovi Kalousovi, který jmenuje se Jack Skellington. Je to král Halloweenu, ale pokud budete zlobit maminku, ukradne nám Vánoce a společně se sobími kostíky Vám nadělí dárečky, které Vás sežerou. ***** ano tak toto budu vyprávět jednou svým dětem a pouštět na dobrou noc, když budou zlobit.. a až vyrostou budou Jacka milovat jako nyní já.. nejenže se na něho a zbytek obyvatelstva v městě Halloween nedá zlobit, oblíbíte si je, budete je stále chtít vidět, ale hlavně slyšet.. je to kouzelný příběh, který si zaslouží ohyzdně mi zdobit poličku :) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kde jinde budete fandit ne Santovi, ale partě halloweenských příšerek? Kde jinde vám naservírují love story Frankensteinovy nevěsty a kostlivce? Burton pro vás má kopu dalších originálních nápadů. Tohle je krásně morbidní vánoční dáreček, kterému neodolá nikdo, kdo má rád film. Najít ho tak na dívídíčku pod stromečkem... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Pro animaci švenků (tj. pohyblivých záběrů) bylo použito počítačové techniky pro správné určení pozice kamery a jejího plynulého pohybu. (Trainspotter)
  • Tim Burton o filmu prohlásil: „Kdybych měl všechny ty loutky ručně animovat já sám, asi už bych teď byl zavřenej v blázinci.“ (Trainspotter)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama