Reklama

Reklama

VOD (1)

USA, začátek 50. let. Vojáci po návratu z fronty bojují se svými poválečnými traumaty a snaží se začlenit do běžného života. Jedním z nich je i Freddie Quell (Joaquin Phoenix), který se marně pokouší notnými dávkami vlastnoručně namíchaného alkoholu ovládnout svoje běsy. S každým nervovým výbuchem se propadá stále níž a postupně se stává bezprizorním psancem. Shodou náhod se setkává s charismatickým Lancasterem Doddem (Philip Seymour Hoffman), který je právě se svou oddanou ženou (Amy Adams) a skupinou svých věrných příznivců na cestě do New Yorku, kde hodlá světu představit své nové učení. Lancaster Dodd, svým okolím nazývaný „Mistr“, je Freddieho živelností fascinován a ujímá se jeho „léčby“ podle vlastní teorie, která se má již brzy stát impozantní vírou. Mezi oběma muži vzniká velmi silné a neobyčejné pouto. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

WhiteDuke

WhiteDuke (hodnocení, recenze)

"It was an idea I had and I thought it could go either way -- like, 'This could be great or it could be kind of silly.' Maybe it is still silly, but hopefully in a good way! The part that I like most about that scene is seeing that The Master can out-party Freddie. Freddie's like, 'I can't even get up off this couch,' and yet The Master's still dancing and singing. The naked girls? We're seeing the world through Freddie's eyes. He probably undresses every woman he sees. As we all do. We all do!" PTA ke scéně, kde Phoenix pozoruje zpívajícího Hoffmana. 

Yoda sama

Yoda sama (hodnocení, recenze)

Tých vystrihnutých 20 minút na Blue-Ray perfektných a zdanlivo potrebných, mne by vo film nevadili aj keby ho zdĺžili až na 3 hodiny...

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Phoenix 100% výkon......inak slabý,nudný a zdĺhavý film,ktorý oklame diváka začiatkom,ktorý hodne sľuboval..

LittleMonste

LittleMonste (hodnocení, recenze)

Ach jo .... doufám že toho Oscara(klidně i za nějakej budoucí film kde bude pořád skvělá)  získá protože Amy si ho už fakt zaslouží :(

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Doufám, že mu ho dají, zasloužil by si to ze všech nominovaných letos nejvíc. PTA tentokrát dost odvádí pozornost od postavy samotným nejednoznačným námětem, přitom Phoenix hraje nejlepší roli kariéry. Obvykle bych přál cenu Day-Lewisovi, ale 'Lincolna' považuji celkově za neuvěřitelně nudnou akademickou křeč. Jak kdyby se sázelo na postavu samotného prezidenta, jméno režiséra a nezničitelnou prestiž legendárního herce, kterému všichni zobou z ruky - to vše namísto pravého hereckého zápalu, který jsem letos ze všech pěti nominovaných viděl nejvíce právě u Joaquina. I když, Denzel, Bradley a Hugh mě taky velice příjemně překvapili.

Chosé85

Chosé85 (hodnocení, recenze)

Jakmile vyjde DVDrip, tak tady přibývají komentáře a hodnocení raketovou rychlostí. Nevím jestli je to dobře nebo špatně...

Mbali

Mbali (hodnocení, recenze)

Na film se teprve chystám... Přece ale, trocha brzké radosti : Phoenix mi na fotografiích připomíná klasický Hollywood !! 

Uživatel Devadesát Dva smazal svůj příspěvek.

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

Byla to způsobeno Tsunamiho příspěvekem o stránku zpět nebo jsem tam asi pětkrát fakt viděl Stopaře? :-)

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Tak tohle byla slabota. Čekal jsem silnější filmový zážitek, který jsem si od PTA výdycky odnesl.

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

P. T. Anderson chystá detektivku

P. T. Anderson chystá detektivku

02.01.2013

Jeho Mistr figuruje ve většině výčtů nejlepších filmů roku a pravděpodobně se objeví i v oscarových nominacích. Jeden z nejosobitějších tvůrců v současném Hollywoodu už se ale naplno věnuje dalšímu… (více)

Reklama

Reklama