Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (274)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Již po několikáté zfilmované téma o nepřátelství, které díky vyostřeným podmínkám ustupuje svému pravému opaku. Byl jsem celkem zvědav, jak se s tím Seveřané poperou a musím říct, že odvedli víc než slušnou práci. O protiválečném charakteru už toho bylo napsáno dost, takže se jen krátce pozastavím u herců. Že je David Kross výborným hercem dokázal už v Předčítači a od té doby to jen potvrzuje. Kdo mě ale překvapil nejvíc, byl Rupert Grint, který tímto přestal být pouhým pitvořícím se podržtaškou kouzelnického učně a dokázal, že hrát umí. 80% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Solidní, protiválečný a pravdivý příběh ze druhé světové války. Skoro celý film se odehrává v chatě, přesto nenudí. Pochválit musím především výkony herců a některé kvalitní dialogy. Konec, který byl možná trochu odfláknutý poukáže na osudy jednotlivých aktérů tohoto boje o přežití. Pro mě zcela určitě film, na který jsem rád narazil...7/10. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obyčejné vojenské drámo o přežití dvou malých kupin vojáků ve vyhrocených podmínkách. Rozhodně se nekoná žádné objevení Ameriky. Bezpečné, čitelné, ve svém vyznění zcela průhledné. Řemeslná stránka v pořádku. Postavy moc charismatu a rozumu nepobraly, jejich zbytečné hádky se po pár minutách omrzí. Celkově spíš průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Armádní velení nemá rádo, když poznáte blíže svého nepřítele. Utužuje to morálku, ale ne tu bojovou.. Comrade proces v horské chatě ve své komornosti zaujme absurditou (příprava na amputaci, měnění rolí na základě držitele zbraní), nicméně přepjatá gesta (Mein Kampf do kamen), nepříliš plastické postavy a blbé kecy Weasleyho nepřipustí nějaký komplexnější zážitek. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2* za film. Nebylo to špatné, ale po Hlídce v Ardenách nijak zvlášť překvapující a poněkud očekávané. Od začátku jsou oba Angláni za trdla a smolař Němec za to, že je nenechal odprásknout, v podstatě do konce filmu trpí. Třetí * jen za to, že se něco podobného, byť jen vzdáleně, mohlo a možná i stalo. Nic závratného to ale, bohužel, zase nebylo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)

Reklama

Reklama