Reklama

Reklama

Van Gogh: Příběh

(TV film)
  • Velká Británie Van Gogh: Painted with Words
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Další z dokumentů BBC, tentokrát o "šíleném umělci" Vincentu Van Goghovi s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli.
Film je založen na skutečných dopisech, které Van Gogh posílal svému mladšímu bratrovi Theovi. Díky tomu se divák dozví o skutečných pocitech a myšlenkách Van Gogha. Vzniká tak komplexní portrét o sofistikovaném, civilizovaném, ale přesto zmučeném muži. (Ble.Ble)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

Morien 

všechny recenze uživatele

"And he painted his father's Bible." Celkem mě fascinuje, že i tak rozdílní herci jako Tim Roth a Benedict Cumberbatch můžou vypadat přesně jako van Gogh, když se jim v očích zalesknou slzičky. Ovšem ta procítěnost ve slovech mi začala zhruba ve dvou třetinách lézt na nervy, protože nikam negraduje, jenom se opakuje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zcela hodnověrné drama předložené zajímavým dokumentárním způsobem o jednom z největších malířů své doby, kde jsem se neubránila soucitu a lítosti nad jeho životem a každopádně mě motivuje ke zhlédnutí Van Goghových jiných životopisných filmů. Benediktovi se podařilo odhalit Vincetovu bolavou duši velmi uvěřitelně a za to mu patří můj dík. Smutné a krásné zároveň. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Dokument byl pro mě zajímavý nejen díky samotnému malíři, ale i kvůli tomu, že je tvořen z pouze korespondencí přítomných. Cumberbatch zahrál Gogha parádně a dokázal správně přenést emoce na diváka. Potěšil mě i dostatek prostoru, který byl věnován čistě obrazům. Ale neoblíbil jsem si přednes herců přímo k divákovi a tak to na mě působilo docela divně. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pamätám si že citáty z knihy Smäd po živote som použila aj vo svojej maturitnej písomnej práci, pretože som v tom čase ( a to už je pekných pár rokov) bola fascinovaná týmto dielom Irvinga Stovna, ktorý nádherným spôsobom spracoval v tejto knižke životný príbeh Vincenta Van Gogha. A tak ako je pre mňa táto knižka fascinujúcim knižným dielom, tak je tento film skvelým zobrazením jeho života vo filmovej podobe. Máloktoré životopisné filmy sú tak hodnoverné, pretože kvôly filmovému spracovaniu obsahujú množstvo domyslených častí a historických nezrovnalostí . Práve túto časť tento film zvládol dokonale. Dokumentárno hrané zobrazenie deja dobre vyvážené a výkon Benedicta Cumberbatcha v role Vincenta skutočne skvelý. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Nádherný počin. O Van Goghově osobním životě jsem věděla málo a působil na mě jako, no, takový Myškin Idiot. A tak moc jsem se mýlila. Van mi je sympatičtější a svým osudem bližší než jakýkoliv jiný umělec. Jeho cesta byla krutá, drsná a neskutečná. Krásně zpracované na hranici drama/dokument, příjemné promluvy do kamery a krásný výkon Benedicta. Film má podpis, asi tak jako Van Gogh. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama