Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 2151. Po téměř 100 letech potýkání se s "přátelským" mimozemským národem "Vulkanců" je lidstvo opět připraveno k mezihvězdným průzkumným letům. Enterprise NX-01 je vyslána na svou první misi. Poraněný Klingon, který na Zemi hledal útočiště před ostatními pronásledovateli z cizích planet, je postřelen a vesmírný koráb ho má dopravit domů. Mimozemšťané ale nenechají svůj terč na pokoji. Riskantní podnik, který kapitána Jonathana Archera a jeho posádku postaví tváří v tvář tajuplnému a inteligentnímu nepříteli ze vzdálené budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Už bychom prý mohli létal Warpem 5. kdyby nám to Vulkánci dovolili........... Ať dělám, co dělám, furt to nejde. To "Star Trekovské" prostředí a technika je strašně umělé. Když například doktor Rodney McKey v StarGate vezme do ruky detektor života, věřím, že je to detektor života, ale když v tomto Star Treku vezme někdo do ruky vysílačku, mám dojem, že je to konzole Nintenda a on si jen chce zahrát Star Wars. CITÁT - Je to nelogické...... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle je na pilotní díl velká slabota, jako nějakou výplň v sérii možná, ale jako díl, který má získat diváky rozhodně ne. Celá myšlenka nové posádky, děje je naprosto nepůvodní a neoriginální, snaží se jen napodobit úspěšnější posádky, herci jsou nijací, sexy vulkánka to nespraví. Děj je rovněž velmi jednoduchý a naivní, nepřátelé moc rozumu nepobrali. Ještě zmíním příšerné počítačové efekty, to už i původní série vypadá méně uměle. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná dokonalost (u Star Treku podivné, že? (sarkasmus)), ale na druhou stranu docela slušné s pěknými efekty a hlavně bez nelogických (ne, nejsem vulkánec) pitomostí jako u ST: Voyager. Jen na té hudbě by mohli trošku zapracovat... Btw: obrazově luxusní úvodní znělka nehorázně zazděná do Star Treku se nehodící písní!! V tomto ohledu stále vede znělka z Nové generace. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televiznost z toho čiší, oskarové herecké výkony zde nenajdete, zápletka není kdoví jaká (jako pilot to má za úkol zjevně pouze představit postavy a uvést diváka do obrazu toho co se bude dále rozvíjet v seriálu), ale má to v sobě nějaké kouzlo a funguje to jako celek, takže jsem se nenudila ani minutu. Btw. posádka této série je prostě sympatická :-D ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé tři za celkem slabý pilot (na star trek). Líbí se mi Enterprise NX-01, celkem sympatická posádka (T'Pol:) ), ale seriál mi zatím nabídl mnohem lepší okamžiky než jeho pilot. I když je to celé mnohem méně logické než klasické série z let minulých. Na druhou stranu proč neletěla Janeway do Gamma kvadrantu najít ústí červí díry, kterou střežil Deep Space Nine na druhém konci, asi by to měla blíž.:) 55% pro Enterprise (TV film)_Chyba na mém přijímači. Napoprvé nudná podívaná, nicméně napodruhé jsem to viděl jinak. Nabušený pilot na poměry Star Treku. Tempo jede jak zběsilé a tvůrci z počátečního konceptu ždímají totální maximum. Povedlo se a nastartovalo seriál, který se nemusí bát hrdě nosit přízvisko Star Trek i díky elementům obsaženým v úvodní dvojepizodě (první kontakt s klingony, časová studená válka, rasa Suliban..). 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V pilotním díle se v rámci návaznosti na předchozí série, jak je v seriálech ze Star Trek univerza zvykem, krátce objevuje James Cromwell coby vynálezce warp pohonu Zefram Cochrane z filmu Star Trek VII: První kontakt (1996), přestože jen na obrazovce v historickém holoprogramu. (mirliflore)
  • Farmář Moore, na jehož poli ztroskotá Klingon, byl pojmenován podle Rogera R. Moora, zasloužilého Star Trek scenáristy. Ztroskotavšího Klingona si zahrál bývalý profesionální wrestler Tommy "Tiny" Lister, Jr., známý pod přezdívkou Zeus. (mirliflore)

Reklama

Reklama